USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla buluştu

Bakan Karaismailoğlu, "Hiç elbette 1915 Çanakkale Köprüsü, Bakanlığımız çeşidinden yaşama geçirilen en müstesna, saygınlık projelerinden bir tanesi oldu; 'en'lerin, 'ilk'lerin ve rekorların projesi adına ülkemizin remiz yapılarından birine dönüştü." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla buluştu
19-03-2022 12:47
Çanakkale

Açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla borda bordaya araya mevrut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, binlerce çalışanla köprüyü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nu başarıyla tamamladıklarını söyledi. Yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın hizmetine reva borda bordaya kitap kazandırmanın muhik gururunu ve mutluluğunu paylaştıklarını tamlayan Karaismailoğlu, "Bu dev projenin ayrışık kademelerinde beraberce minval aldık, say harcadık, huzur teri döktük. Karşılaşılan zorlukları beraberce aştık ve bu koskoca yapıtı dal omuza daim beraberce tamamladık." niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1915 Çanakkale Köprüsü gelişigüzel borda bordaya fen özelliği ile ayrımlı anlamlar taşıyor

Karaismailoğlu, Türkiye'nin şeklini açan, geleceğini aydınlatan borda bordaya ailenin personelleri olduklarını dile getirerek şöyleki bitmeme etti:

"Aranızda Kömürhan Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ovit Tüneli, Osmangazi yahut Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzere öbür binlerce projelerimizde emeği bulunan arkadaşlarımız da var. Bu emeklerin, dev asar şekilde ülkemize döndüğünü biz aşırı elleme biliyoruz ve görüyoruz. Sizler de kendinizle alım çalım duyun. Bizler, bu çalışmalarımız düşüncesince azmimizi sadece adale gücümüzden, beyin gücümüzden almadık; yurt sevgisi en iri motivasyonumuz oldu. Biliyorduk ki meydana getirilen gelişigüzel toy yol, akarsular gibi, geçtikleri sahaların istihdamına, üretimine, ticaret, kültür, gezim ve sanatına dirilik katacak. Biliyoruz ki güvenli, aceleci ve bedava ulaşımın, ticaretin, üretimin ve ihracatın en ehemmiyetli altyapısını hazırlayacak. Biliyoruz ki ekonomimiz ahacık bu yatırımlarla büyüyecek. Büyüyen tutum de kendine yeten, dünyada lider, ulusal bağımsızlığı sarsılmaz Türkiye demektir. İşte biz, burada ve öbür hepsi projelerimizde bunun düşüncesince çalıştık, buna fariza ettik. O sebeple borda bordaya el elan sizleri sarfiyat ettiğiniz yüksek efor düşüncesince kutluyorum."