USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Ukrayna yönetimi Kiev'i bırakma etmedi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Ukrayna yönetimi Kiev'i vazgeçme etmedi. Şehrimiz şu an savunmaya hazırlanmaktadır zira hücum ihtimali yüksek." dedi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Ukrayna yönetimi Kiev'i bırakma etmedi
25-02-2022 21:03
Ankara

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna yönetiminin başşehir Kiev'i bırakma etmediğini, atılım ihtimali faziletkâr bulunduğu düşüncesince kentin savunmaya hazırlandığını belirterek, "Rusya tamamı ordusunu ve askeri araçlarını Ukrayna'dan çekmeli ve ondan sonraları sulh sürecinden bahsetmeli." dedi.

Rusya'nın çekirdeksel santrali ele geçirmesinin peşi sıra gözler Çernobil'e çevrildiÇernobil'de aşkın ışıma seviyeleri kaydedildiUkrayna Savunma Bakanlığı: Rus birlikleri Kiev merkeze ilerliyorAB'den Rusya'ya toy yaptırımlarBeyaz Saray Rusya'ya geçerli iktisadi yaptırımların 'etkili' olacağını düşünüyorRusya'ya erinç yaptırımlar açık yelpazeyi kapsıyorRus ordusunun saldırıları Ukrayna'nın başkenti Kiev etrafında yoğunlaşıyorUkrayna krizinde Biden'ın diplomatik çabaları edim bulmadıLavrov: Rusya, Ukrayna'daki askeri operasyondan sonraları müzakerelere art dönecekZelenskiy Putin’e seslendi: Ölümleri kapatmak düşüncesince araştırma masasına oturalımCumhurbaşkanı Erdoğan: NATO elan azimli yanında aşama atmalıydıBM'ye layıkıyla Ukrayna'da 100 binden yanında tomar çıplak yerinden edildi

Bodnar, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine bağlı büyükelçilikte açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ukrayna'nın iklim dalının kapatılmasıyla ülkenin barışçıl kentlerinin bombalanmasının da önlenmiş olacağını kail Bodnar, Rusya'nın çıplak tesislere acı açması kararı nice sivilin, roket zedelenmek fail anne mektebinde da aşkın sayıda çocuğun yaşamını kaybettiğini kaydetti.

Bodnar, Rusya'nın birisi Panama, ötekisi Moldova bayraklı dü gemiye acı açtığını da aktardı.

Ukrayna Parlamentosu'nun Rusya'ya erinç defans teknolojilerinin transferinin yasaklanmasını istem ettiğini de dile getiren Bodnar, Parlamento'nun askeri, teknik, feza denli bölgelerde Rusya ile herhangi yanında ayrışık iş donanmasına akıbet verilmesi müdahale en kaba yaptırımların uygulanmasını istem ettiğini vurguladı.

Bodnar, bugün bakımından hem Ukrayna'nın başkenti Kiev'in bununla beraber gayrı şehirlerin savunmasının bitmeme ettiğini aktararak, "Kiev'e girmeye etkin silahlı birlikler bulunmuş oldu ve nötr bir vaziyete getirildi. Bunların çoğu, balistik roket ve uçaklar düşüncesince başta muhtemelen semboller bırakıyorlar." dedi.

"Ukrayna yönetimi Kiev'i bırakma etmedi"

Bodnar, Rusya'nın gerçek olmayan duyum yaydığını belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Şunu anlatmak istiyorum ki Ukrayna yönetimi Kiev'i bırakma etmedi. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Ukrayna Parlamentosu Başkanımız ve ilişik bakanlarımız Kiev'de muhtemelen yerlerde bulunuyorlar. Şehrimiz şu an savunmaya hazırlanmaktadır zira atılım ihtimali yüksek. Savunmaya çıplak halkımız da katılacak. Bugün o şahıslara tabanca dağıtıldı. Mümkün bulunduğu sürece dayanacağız, direneceğiz. Rusya'nın ürkü ifşa ve Ukrayna toplumunu ayırma çabaları suya düştü."

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin harp alanı hattında savunmaya ve savaşmaya bitmeme ettiğini kaydeden Bodnar, "Uluslararası topluluğun baskısı, yaptırımları ve iç mücadelemiz sebebiyle bu saldırganlığı durdurabileceğimize inanıyoruz." dedi.

Bodnar, ​​​​​​​Türkiye'den insancasına iane bildirme etme dair çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Türk Kızılay ilişik insancasına katkısı Ukrayna'ya götürmeye başladı. Günlük yaşamda kullanılabilecek en ehemmiyetli şeylerin Türkiye'den gerçekleştirme edilmesini de umuyoruz." diyerek konuştu.

"Biz zat toprağımızdayız"

Rusya'nın Ukrayna ile danışmalar düşüncesince Minsk'e kurul göndermeye müheyya bulunduğunu bildirdiğine ayraç fail Bodnar, Ukrayna'nın bu mevzuya müteveccih cevabını hâlâ kendisinin bilmediğini söyledi.

Bodnar, "Kesinlikle, 'Silahları yanında yere bırakın, tasdik edin.' ültimatomları bizim düşüncesince bildirme edilemez. Günümüzde gerçekleşen çatışmalara bakacak olursanız tek yerde yanında günde bu denli Rus askeri personel kaybı yaşanmadı. Eğer Ruslar durmazlarsa elan yanında tomar zayi verecekler. Biz zat toprağımızdayız. Hiç kimesne bizlere oldubitti yapamaz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın Türkiye'den Boğazların kapatılması yönündeki isteklerine bağlı akıbet durumun sorulması üstünde Bodnar, "Dışişleri Bakanlığınızla daim enformasyon halindeyiz. Tüm ilişik ve açıklayıcı detayları paylaşıyoruz kendileriyle. Şu an Türkiye, iç makamları meydanda kuma davranış dair değişmeyen hazırlıyor. En andıran sürede gelecek günlerde edim edinmeyi umuyorum." diyerek konuştu.

"Zaten tığ bu anlaşmazlık başladığından bu yana müzakereye hazırdık"

Bodnar, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e icra ettiği "Ölümleri kapatmak düşüncesince araştırma masasına oturalım." çağrısına ve Rusya'nın Ukrayna ile danışmalar düşüncesince Minsk'e kurul göndermeye müheyya bulunduğu yönündeki açıklamalara bağlı soruya, "Zaten biz, bu anlaşmazlık başladığından bu yana müzakereye, görüşmeye hazırdık." cevabını verdi.

Müzakere periyodunun herhangi yanında devir uzlaşmayı gerektirdiğini vurgulayan Bodnar, "Bu bağlamda Rus tankları Kiev'in uğrunda durduğu sürece elbette yanında araştırma süreci olanaklı ki? Bence Rusya tamamı ordusunu ve askeri araçlarını Ukrayna'dan çekmeli ve ondan sonraları sulh sürecinden bahsetmeli." diyerek konuştu.

"Ukrayna halkı tek kukla adamı bildirme edemez"

Bodnar, hem harp alanı hattında bununla beraber Rus birliklerinin girmeye çalışmış bulunduğu yerlerde direnç potansiyelinin iri bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Rusya Kiev'i ele geçirmeyi ve oraya zat adamını koymayı umuyorsa hakkıyla aşkın yanılıyor. Bizim Ukrayna halkının menfaatlerini asimilasyon fail Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve Ukrayna'nın ilişik çıkışlı makamlarımız var. Ukrayna halkı tek kukla adamı bildirme edemez. Cevabımız bu."

"Belarus, Rusya ile beraberce Ukrayna'ya hücumcu yanında düşmandır"

Bodnar, Ukrayna'nın Belarus'a müteveccih tutumunun sorulması üzerine, "Belarus, Rusya ile beraberce Ukrayna'ya hücumcu yanında düşmandır. Geleneksel kendisine Belarus, yansız statüsünü koruyarak Ukrayna düşüncesince yanında yıldırma değildi. Bizi arkamızdan bıçaklayanlar cehennemde yansınlar. Çünkü onlar kendilerine çıyanlık ettiler ve çıkarlarını Ruslara sattılar. Şimdiden Moskova'nın kuklası oldular. Bizim düşüncesince Belarus denli yanında büyüklük yok. Özellikle bu araştırma süreci için, Minsk de banko olmaz." ifadelerini kullandı.

Minsk sürecinden, Donbas'ta barışı gerçekleştirme buyurmak düşüncesince yanında araştırma formatı kendisine bahsedildiğini tamlayan Bodnar, şu şekilde bitmeme etti:

"Aslında bu, Üçlü Temas Grubu'nun yanında araya geldiği yanında yer. Rusya, sanki cumhuriyetleri tanışıklık kararından vazgeçerse tığ de bu müzakereye hazırız. Bu Üçlü Temas Grubu'nun toplantısı ya İstanbul'da ya Cenevre'de yahut ayrıksı yanında yerde olabilir. Ama bence hoppadak Donbas kapsamındaki sulh sürecinden konuşmak gündeş değil zira meydanda Rusya'nın Ukrayna'ya erinç başlattığı harp var. Askeri harekatlara akıbet vererek, Rus ordularını, askerlerini Ukrayna'dan çekerek ondan sonra araştırma masasına oturmalıyız."

"Hem Dışişleri Bakanlığına bununla beraber AFAD'a ilişik listeler iletildi"

Bodnar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığını (AFAD) eşiyle görüşme ettiğini belirterek, "Öncelikli kendisine deva sevkiyatından bahsettik. Hem Dışişleri Bakanlığına bununla beraber AFAD'a ilişik listeler iletildi. Ukrayna'dan listeler geldikçe Türk makamlarına ileteceğiz. Gıda ürünlerinin sevkiyatı bizim düşüncesince ehemmiyetli olacak." dedi.

Acil boyut ekipmanlarının sevkiyatının önemine de dikkati çekici Bodnar, "Orada başta yangınla savaşım ve yıkılmış binaların temizliği düşüncesince de bu ekipmanlara ihtiyacımız olacak." dedi.

Bodnar, laflarını "Hep beraberce sulh düşüncesince afsun edelim." halinde sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler