USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna'dan mevrut savaş mağdurları, evlatlarının yaşamış olduğu korkuyu anlattı

Odessa'dan mevrut Aytekin Başdemir, "Çocuklar patlayan bombalar, tabanca sesleri altında geçim bulamıyordu. Çocuklarımın bir tanesi daha ortak aylık, aşırı küçük, daim ağlıyordu" dedi.

Ukrayna'dan mevrut savaş mağdurları, evlatlarının yaşamış olduğu korkuyu anlattı
17-03-2022 10:48
Edirne

Rusya'nın saldırısı nedeniyle Ukrayna'yı bırakma ederek Türkiye'ye mevrut ana ve babalar, savaşın en aşkın çocuklarını etkilediğini anlattı.

Türkiye'de yakınlarının yanına yerleşen yüzlerce aile, savaş bitse üstelik yaşadıkları düşünce yüzünden gene Ukrayna'ya gitmekten çekiniyor.

Odessa'dan mevrut Aytekin Başdemir, AA muhabirine, kısaca 15 senedir Ukrayna'da yaşadığını, bulundukları bölgenin bombalanmasıyla ülkeyi bırakma buyurmak mecburiyetinde kaldıklarını söyledi.

Çocuklarının savaş ortamından aşkın etkilendiğini tamlayan Başdemir, "Çocuklar patlayan bombalar, tabanca sesleri altında erinç bulamıyordu. Çocuklarımın bir tanesi şimdi müşterek aylık, aşkın küçük, sonsuz ağlıyordu. Gece uyuyamıyordu. Biz de aldık çoluk evladı geldik. Çocuklarım düşüncesince geldim." dedi.

Başdemir, evlatlarının geceleyin yatarken bomba sesleriyle uyandığını, aşkın korkunun çocuklarında tramvaya dönüşmesinden çekindiğini tabir ederek, Türkiye'de rahat ve güvende olacaklarını dile getirdi.

"Siren sesleri çalmaya başladı mı kâffesi dallar korkuyor"

Harkiv'den mevrut Azerbaycanlı Gülşen Verdiyava da savaşların binlerce çocuğun yaşama veda etmesine yahut babasız kalmasına illet bulunduğunu belirtti.

Ukrayna'daki harpte birtakım evlatların öldüğünü, babasız küsurat küçüklere da başka ailelerin eş çıktığını özetleyen Verdiyava, savaşın müşterek an önceki bitmesini dilek etti.

İki yaşındaki kızını alarak Türkiye'ye geldiğini kail Verdiyava, "Kızım aşkın ufak, yollarda sonsuz ağladı. Savaşı, ölümü bilmiyor lakin siren sesleri, bomba sesleri onları aşkın korkutuyor. İnşallah savaş en çelimsiz müddette sona erer lakin savaş bitse bile müşterek müddet herhangi müşterek nesne düzelene denli dönmeyi düşünmüyorum." niteleyerek konuştu.

"Tahliye edilen aileler kendilerinden aşkın çocuklarını düşünüyor"

Türkmen Elçin Hasanov da beş altı devir sığınakta kaldıktan sonradan otobüslerle Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Savaşta şahısların canını ve çocuklarını örtbas yapmak düşüncesince ülkeden kaçtığını özetleyen Hasanov, şu şekilde konuştu:

"Tahliye edilen aileler kendilerinden aşkın çocuklarını düşünüyor. Zaten Ukraynalı rical devletleri düşüncesince savaşıyor, hanımlar da çocuklarını alarak ülkeyi bırakma ediyor. Ben de 2 yaşındaki kızımı alarak geldim. Tek düşüncemiz onlar. Siren sesleri çalmaya başladı mı kâffesi dallar korkuyor. Bomba sesleri ve tabanca sesleri doğrusu her insanın psikolojisini bozuyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler