USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Ukrayna’daki Türk vatandaşları, Varşova Büyükelçiliği ve iş adamları tarafından karşılandı

Rusya'nın Ukrayna'ya başlatmış olduğu askeri harekatın peşi sıra bölgeden boşaltma edilen Türk vatandaşları, Polonya'da Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ve Polonyalı iş adamları tarafından karşılandı.

Ukrayna’daki Türk vatandaşları, Varşova Büyükelçiliği ve iş adamları tarafından karşılandı
28-02-2022 07:32

Rusya'nın Ukrayna topraklarına müteveccih saldırılarının arkası sıra Ukrayna'da mevcut Türk vatandaşlarının tahliyesi sürüyor. Ukrayna'dan Polonya'ya boşaltma edilen Türk vatandaşları, cemaziyelevvel tün saatlerinde otele emin birlikte biçimde ulaştı.

Kendi olanakları ile elçiliklerimizin koordinasyonu haricinde mevrut yurttaşlarımız ile bu arada önceki seferde mevrut yurttaşlarımızın bütün sayısı 90 eş yerine belirlendi. Bugün sabahleyin saatlerinde Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, otele gelmiş şekilde yurttaşlarımızın tahliyesi ile ilgilendiren koordinasyonun başına geçti. Büyükelçi tarafından yurttaşlarımıza müstelzim bilgilendirmelerin yapıldığı ve Varşova'dan İstanbul'a kullanmak talip yurttaşlarımızın seyahatleri ile ilgilendiren işlemlerin de problemsiz birlikte biçimde halledildiği öğrenildi.

Varşova Büyükelçisi Fırat, vatandaşlarla konuşarak, “Acil birlikte bilim gelirse lütfen bana ve arkadaşlarımıza bildirin. Onun haricinde gelişigüzel gündüz dü kez bilgilendirme toplantısı yapalım. Sizlere ne devir gidebilirsiniz, akıbet gestalt ne, bilgilendirelim.” dedi. Türk yurttaşlarımızdan mevrut "Büyükelçiliğe, sizlere ne ulaşabiliriz?" sorusuna Fırat, “Resmi sayfalarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ukrayna'daki temsilciliklerimiz Kiev olsun Odessa olsun, orada da ayrımsız biçimde bildiriyorlar. O sayfaları izlem etsinler, oradaki bağlantı numaralarını Dışişleri Bakanlığının web sayfasından duyurduk.” dedi.

Fırat, Polonya'da durma fail Ukraynalıların arbede sahasına gittikleri yönündeki iddialara ise, “Öyle birlikte gestalt bahis konusu değil. Ukraynalıların, otomobillerle gittiklerini söylüyorlar. Ukraynalılara adam geliyormuş. Sınıra, 'Ben savaşmaya gidiyorum.' diyorlarmış ve Polonyalılar da bırakıyormuş. Geri mevrut vasıtalar ayrımsız vasıtalar değil, bazı bazı otomobillerini bırakıyorlar ve oradaki kadınlar, dallar geliyor o arabayla. 'Sadece rical veya familya yerine kılıç Ukrayna'ya gideceğiz. Bütün familya orada kalacağız, orada savaşacağız.' diyenlere Polonyalılar bütün demişler, Ukrayna da onama ediyor bu durumu. Yani buradan oraya revan bambaşka birlikte taşıt yok.” açıklamasını yaptı.

Polonya'daki birlikte Türk yurttaşı da Ukrayna'dan gelişi ile ilgilendiren olarak, “Biz Lviv'den yola çıktık. Lviv merkezden göçüm kiralayarak, sınıra 10 kilometre kaldığında trafiğin başladığı birlikte noktaya denli gelebildik. 10 kilometreyi yayan geçtik. Sonra sınırda yayalar ile bu arada beklemeye başladık. Araç trafiğine müsaade veriliyor, araçları hapis alıyorlar lakin yayaları tek biçimde hapis almıyorlardı. Sonra almaya değişmeyen verdiler ve alacaklarını söylediler. Uzun müddet bekledik, tün oldu. Ondan sonraları da dü saatte birlikte 10 pare Ukrayna vatandaşını almaya başladılar, ecnebi milletten tek biçimde almadılar. Biz kâffesi geceyi orada geçirdik, hapis kimesne alınmadığı düşüncesince daima arkadan gelenler ile bu arada dü beniz eş he üç yüz, dört beniz akabinde yedi beniz insana denli ulaştık ve geceyi orada geçirdik. Sabah olduğunda gene şansımızı denemeye çalıştık, gene müsaade vermediler. Sonra kılıç eşimle bu arada Cezayirli birlikte aileye, otomobille geçmeye etkin birlikte aileye yalvardık, bizi otomobillerine aldılar ve o biçimde geçtik. Arkamızda kısaca 40 pare Türk yurttaşı bıraktık zira oradaki otomobiller toprak olsa fark yanlarına kimseyi onama etmek istemiyorlar, tek sivili. Durum bundan ibaret.” halinde konuştu.

Ukrayna'dan gelirken yaşadıkları aksilikler ilişkin mütekellim bambaşka birlikte Türk yurttaşı ise, “Yaşadığımız inatçılık o denli aşkın ki hangisinden başlasam bilemiyorum. Bizi Ukraynalı birlikte vatandaş tanıdığımız, esen olsun bıraktı. Yaklaşık 23 kilometre yürüdük. Belki 10 bin insanoğlu vardı doğrusu bilmem veya henüz fazlası. Genci, yaşlısı, çocuğu. Herkes dışarda, Ukrayna'nın soğuğunda bitkin olduk. İki geceyi Ukrayna'nın haddini geçebilmek düşüncesince uğraştık. İlk evreyi geçe elhak Ukrayna hemen ilk önce özlük eş ve çocuklarını aldı, onda da alırken 5-10 kişi. Biz saatlerce, 17 sayaç hemen önceki uç düşüncesince bekledik gecenin soğuğunda. İkinci uç düşüncesince ise yeniden bekledik ve katiyen bitmiyor. Onların elinde az er var. Maalesef geçişlerimizi sağlayamıyorlar. Onlar da bozuk lakin biz de mahvolduk. Ailelerimiz merakta, burada ne işe yaradığını bilmeye çalışıyorlar, genel ağ elhak çekmiyor.” dedi.

Mert Ürkmez
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler