USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna'daki gönüllüler muharebede insanca iane seferberliğinde

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki gönüllüler, Rusya ile bitmeme fail muharebede insancasına iane seferberliğini sürdürüyor.

Ukrayna'daki gönüllüler muharebede insanca iane seferberliğinde
27-04-2022 12:29
Kiev

Rusya'nın Ukrayna'ya açmış olduğu savaş sürerken, gönüllülerin çabalarıyla ortak araya getirilen yardımlar, evsiz küsurat ve sakıncalı bölgelerden huruç fail savaş mağdurlarına ulaştırılıyor.

Avrupa'nın muhtelif devletlerinde birleşen insancasına yardımlar, Kiev'de mevcut ortak insancasına iane merkezine getiriliyor. Bu merkezdeki gönüllüler de gıda, giysi ve hıfzıssıhha ürünlerinin beraberinde ilaç, ayrıntılar düşüncesince oyuncaklar ve zooloji düşüncesince mamaları kutulara yerleştirerek ülkenin muhtelif bölgelerinde savaştan etkilenen gerekseme sahiplerine gönderiyor.

"Yaptığım işle halkıma ve ülkeme katkıda bulunuyorum"

Gönüllülerden Olga Klimenko, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, savaş evveliyat film ve temaşa yapımcısı kendisine çalıştığını ve savaş başladığından buyana insancasına iane merkezinde fariza aldığını anlattı.

İnsani iane malzemelerinin Avusturya, Polonya, İspanya ve İtalya'dan geldiğini kail Klimenko, "Ukraynalıların günce yaşamda beğenilen eşyalara gereksinimleri mevcut ve maatteessüf bu gereksinimler gündüz geçtikçe artıyor ve işimiz zorlaşıyor." dedi.

Klimenko, halkın moralini faziletli avlamak şartıyla ülkedeki adlı sanlı şarkıcı, beyaz perde ve temaşa oyuncularından savaştaki er ve sivillere varakpare yazmalarını istediklerini dile getirerek mevrut mektupları insancasına iane malzemeleriyle kolilere koyduklarını aktardı.

Savaşın ortak an önceki biteceği umudunu paylaşan Klimenko, "Savaş sona erdiğinde Ukrayna’nın yeni baştan ayağa kalkacağına, baştan mensur edileceğine, aşırı mütekâmil ortak dünya olacağına ahbapça inanıyorum. Geleceğimiz bembeyaz olacak. Bu sebeple burada kaldım, çocuğum burada. Bugün yaptığım işle halkıma ve ülkemin ortak an önceki yengi kazanmasına katkıda bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

"Türk halkına ve Erdoğan’a destekleri düşüncesince minnettarız"

İnsani iane merkezi yöneticisi Sergey Buryak, Ukrayna halkının çetin dönemden geçtiğini ve savaş devrinde birbirilerini desteklemeye çalıştıklarını belirtti.

Savaş evveliyat Türkiye'yi yüz kere görüşme ettiğini ve aşırı sevdiğini vurgulayan Buryak, "Dost bulunan Türk halkına ve başta de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu çetin çağda desteklerinden çevre aşırı teşekkürname ediyoruz. Ukrayna’da Bayraktar (İHA) düşüncesince şarkılar üstelik yazılıyor, çalınıyor." niteleyerek konuştu.

"Elimize tabanca alamadığımız düşüncesince Ukraynalılara insancasına iane sağlıyoruz"

Merkezde gönüllü kendisine etkin Yevdokiya Gusak, darülfünun talebesi bulunduğunu ve derslerin devir içi bitmeme ettiğini söyleyerek "Yaşımızdan çevre elimize tabanca alamadığımız düşüncesince Ukraynalılara bu biçimde araştırma görevlisi olmaya çalışıyorum." dedi.

Üniversite öğrencilerinden Anna Maksimenko de insancasına iane kaydetme sürecine katkıda bulunmaya çalıştığını vurgulayarak "Hayatımız 24 Şubat’ta değişti. 21. yüzyılda savaşın yaşandığını, evlatların ateş çektiğini ve kişilerin yaşamını kaybettiğini kabullenemiyorum." ifadesini kullandı.

Gönüllülerden Vitaliy Halimançuk da harbe denli gezim firması işlettiğini ve Türkiye'ye turlar düzenlediğini, savaş başladığında ise gönüllü kendisine kalabalık düşüncesince insancasına iane toplamaya başladığını anlattı.

"Hostomel'deki evim ve çalıştığım üretimevi bombalandı"

Merkeze gereç kabul geçirmek düşüncesince mevrut Hostomel göçmeni Aleksandr Vlasyuk, Kiev'e ortak müddet önceki geldiklerini belirterek "Hostomel'deki evimiz bombalandı ve çabucak kenti vazgeçme geçirmek mecburiyetinde kaldık. Üzerimde hoppadak montgomer vardı. Çocuk düşüncesince kimi malzemeler alıp, otomobille Kiev'e geldik." dedi.

Hostomel'de çalışmış olduğu fabrikanın da bombalandığını özetleyen Sergey, Kiev'de ortak müddet akrabalarında kalacaklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler