USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna'da Rus saldırısında evsiz küsurat Nadya, eşiyle yandaki apartmanın bodrumuna sığındı

Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Çasov Yar şehrine sabık hafta Rus güçlerince planlı roket saldırıları kararı evi kullanılamaz duruma mevrut 52 yaşındaki Nadya, komşusunun kendilerine ayarladığı bodrum katında yaralı eşine kısıtlanmış imkanlarla bakıyor.

Ukrayna'da Rus saldırısında evsiz küsurat Nadya, eşiyle yandaki apartmanın bodrumuna sığındı
18-07-2022 13:07
Donetsk

Şehrin güneyindeki "Pivdeniy" yerleşimine Rus güçlerince 9 Temmuz gecesi planlı saldırıda hasara uğrayan konutlarda durma edenlerden birileri emin bölgelere taşınırken, gidecek noktayı olmayanlar apartmanların bodrum katlarına sığınıyor.

Onlarca ferdin yaşamını kaybetmesine hastalık bulunan bahis konusu saldırıda enkaza dönen bölgedeki konutlarda canlı bazısı aileler, bundan böyle cehennem olmak neredeyse bulunan evlerinden kurtardıkları eşyalarını toplayıp konutların depolarına taşıdı.

Evi yaşanmaz duruma geldiği düşüncesince eşiyle bodrum katında kalıyor

Rusya'nın düzenlemiş olduğu roket saldırıları kararı asıl dokunca gören evinden ayrılarak eşiyle gönül rahatlığı apartmanın bodrum katına sığınan, düzenlilik zımnında soyadını belirtmeyen Nadya, saldırı gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Saldırının yaşandığı çağ 21.00 sularında önceki füzenin yaşadıkları konutun yakınındaki gayrı apartmana sadme ettiğini tamlayan Nadya, "10 ahit sonradan ikinci roket bizim yaşadığımız konutunun çatısına sadme etti." dedi.

Apartmanın müşterek numara katında yaşadıkları düşüncesince yaşamda kalabildiklerini kail Nadya, "İlk saldırının arkası sıra eşimle, lüp tuvaletine sığındık. İkinci saldırı olduğunda ise duvardaki sayaç ve gayrı eşyalar bölgelere düştü. Eşimle kanlar zarfında kalmıştık. Etrafa fırlayan eşyalardan çevre eşim aslında yaralandı. Biz sığınağa inmeye çalıştık gücün yetişemedik." ifadelerini kullandı.

İkinci füzenin yaşadıkları konuta sadme etmesinin arkası sıra evden çıkmayı başardıklarını ve henüz emin yere koşmaya başladıklarını özetleyen Nadya, şunları kaydetti:

"Bu kez 3. roket gine o önceki yaralanan apartmana sadme etti ve tığ patlama zımnında beniz üstü yere düştük. Saldırı zımnında çevredeki konutlardan fırlayan tuğlalar da üzerimize geldi. Böylece 3. roket saldırısına da dışarıda yakalandık. Eşimin aslında kanlar akıyordu. Eşim başkaca ayaklarından ve göğüsten de vuruş aldı. İlk katkısı ego yaptım."

Yaralı eşinin askerler çeşidinden hastaneye götürüldüğünü kail Nadya, "Eşimin beraberinde ne telefonu ne de parası vardı. Sonra tarafındaki askerlerden birine telefon ettirerek bana nerede bulunduğunu bildirdi." sanarak konuştu.

Eşinin endamsız müddet evvela hastaneden taburcu edildiğini ve bundan böyle ona özlük olanaklarıyla baktığını aktaran Nadya, "Çok şişman başlangıç ağrıları var. Sürekli başı dönüyor. İlaç alarak genel anlamda uyuyor." dedi.

"Gidecek tek yerimiz yok"

Patlama zımnında evlerinin ajur ve kapılarının yıkıldığını, apartmanın genelinin ise yaşanmaz duruma geldiğini dile getiren Nadya, devrisi çağ gine eve girdiğini gücün görüngü durumunda etkin şehremaneti yetkililerinin, asıl dokunca gören binada bundan böyle şahısların yaşamasına müsaade vermediğini aktardı.

Saldırı kararı konutun hamal sisteminin ağırbaşlı hasara uğradığını tamlayan Nadya, "Apartman o denli biçimsiz vaziyette ki rastgele şeb alana müteveccih saldırılar yapıldığında hasar henüz da artıyor. Her patlama sesi kararı müşterek nesne düşüyor." sanarak konuştu.

Yaşadıkları lüp karşısındaki, saldırı kararı minimum hasar düzlük apartmanda müşterek komşusunun kendilerine bodrum katını ayarladığını ve eşiyle bundan böyle burada kaldıklarını kaydeden Nadya, evde sert küsurat eşyalarını da buraya taşıdıklarını söyledi.

Eşiyle bu semtte 1982'den buyana yaşadıklarını, evlerinde en akıbet değişiklikler ve onarım çalışmalarını bu yıl, savaş başlamadan evvela yaptıklarını fakat şimdilik duracak bölgeleri olmadığını dile getiren Nadya, "Gidecek tek yerimiz kalmadı. Her yerde saldırı var." ifadesini kullandı.

Nadya, gönüllülerin kendilerine sağladıkları yardımlarla burada kalmaya bitmeme edeceklerini belirterek, "Gerekirse kışın da burada kalacağız. Başka müşterek seçeneğimiz yok." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler