USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna haddini sabık Afrikalılar yaşadıklarını anlattı: Çok çok ırkçılığa sunulan kaldık

Rusya'nın saldırmış olduğu Ukrayna'dan kaçmayı başaran Afrikalılar son hattında yaşananları anlattı.

Ukrayna haddini sabık Afrikalılar yaşadıklarını anlattı: Çok çok ırkçılığa sunulan kaldık
02-03-2022 13:02
Dakar

Polonya, Slovakya, Macaristan, güneybatısında ise Romanya ve Moldova'ya yandaki bulunan Ukrayna'dan boşanmak isteyenler, bu devletlere yağız kanalıyla ulaşmaya çalışıyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı 7. gününde bitmeme ediyorBM Genel Kurulu, Rusya'ya müteveccih ayıplama tasarısını zaman oylayacakBiden, Amerika iklim bölgesini Rus uçaklarına kapattıklarını açıkladıRusya'ya yaptırımların tesiri sokaktaki vatandaşa da yansımaya başladıRusya'nın saldırısından kaçarak Macaristan'a gelenlerin sayısı 100 bini geçtiUkrayna'dan 8 bin 50 Türk yurttaşı boşaltma edildiUkraynalı dü futbolcu, Rusya saldırıları zımnında yaşamını kaybettiRus saldırısında sonuç 24 saatte Harkiv'de 21 sivil polis polis yaşamını kaybetti

Çoğunluğu mektepli bulunan Afrikalılar ise hudut hatlarında deri renkleri zımnında ırkçılığa uğradıklarını tabir ediyor.

AA muhabiri, harp şartlarındaki dehşet günlerini canlı Ukrayna'dan değişik taşınmazlar sınırlarına sabık Afrikalı öğrencilere ve ailelerine ulaşarak yaşadıklarını sordu.

Romanya'ya sabık Esvatinili mektepli Vukile Dlamini, yaşamının en ağır yolculuklarından bir tanesini yaptığını belirterek, "Çok müşterek tomar ırkçılığa verilen kaldık. Polis bizlere tabanca doğrulttu. Hala yaşadıklarımın tesiri altındayım. Fiziken ve ruhen aşırı yıprandım." dedi.