USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: 'Rusya geniş çaplı bir saldırı operasyonunu sürdürüyor'

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna yönetimini dökmek düşüncesince geniş çaplı bir saldırı operasyonunu sürdürdüğünü açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: 'Rusya geniş çaplı bir saldırı operasyonunu sürdürüyor'
25-02-2022 22:56

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırıları bitmeme ederken, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan izah geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı kabilinden meydana getirilen açıklamada, “Rusya Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna devletini namevcut etmek, Ukrayna yönetimini düşürmek ve obstrüksiyon kontrolünü bildirmek düşüncesince Ukrayna topraklarında geniş çaplı bir saldırı operasyonunu sürdürüyor. Rusya Federasyonu, harp uçakları, balistik füzeler, ciddi silahlar, tanklar, zırhlı personel taşıyıcıları, karaca birlikleri ve başka kuvvetler ve vasıtalar kullanarak Rusya topraklarından, Karadeniz ve Azak Denizi, eğreti yerine obstrüksiyon edilen Kırım ve Donbas ve Belarus topraklarından Ukrayna'ya saldırıyor” ifadeleri kullanıldı.

“Avrupa'nın merkezinde günahsız insanoğlu ölüyor ve yaralanıyor”

Açıklamanın devamında, “Rus birlikleri Kyiv, Kharkiv, Odesa, Chernihiv, Ivano-Frankivsk, Lviv ve başka Ukrayna şehirlerindeki çıplak enfrastrüktür tesislerine roket ve bomba saldırıları düzenliyor. Kremlin, Ukrayna'nın başkentini ele etmek düşüncesince geniş çaplı bir askeri operasyon başlattı. Avrupa'nın merkezinde kollar da karışma kazanmak kabil günahsız insanoğlu ölüyor ve yaralanıyor” denildi.

Dışişleri Bakanlığı başkaca açıklamasında, “Rusya, Ukrayna'da harp kurallarını ve başka arsıulusal ahbaplık normlarını ciddi bir halde ihlal ediyor. Rusya Federasyonu'nun aşırı sayıda harp suçu işlemesi ve Roma Statüsü'nü ihlal etmesinden ötürü Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ve Ukrayna Başsavcılığı, Rus yönetiminin en ciddi ukubet almasını bildirmek içi Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunulacak deliller toplamaktadır” ifadelerini kullandı.

“Rus işgalciler Çernobil çekirdeksel santralini ele geçirdi”

Rusya'nın Çernobil çekirdeksel santralini ele geçirdiği tamlanan açıklamada, ”Uluslararası uran düzenlilik kurallarının öngördüğü halde çekirdeksel santralci mensuplarının rotasyonuna müsaade vermiyorlar. Çok sayıda Rus askeri araçlarının hareketi ve kirlenmiş ışın etkin tozun atmosfere yükselmesi zımnında toprağın yukarı seviyesinin bozulmasından ötürü ışıma arama seviyelerinin yükselişi kaydedildi. Ukrayna tarafı, Rusya'nın eylemlerinin Avrupa'da iri çaplı bir mahal felaketine kere açabileceği dair Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nu uyardı” denildi.

“Ukrayna, Rusya'ya huzur acemi kazançlı yaptırımlar uygulayanlara minnettar”

“Ukrayna ordusu ve başka kâffesi millî defans güçleri, Rus saldırısına çelimli bir halde huzur koyuyor, hasım kuvvetleri kaybolma veriyor, mühim pozisyonlarımızı tutuyoruz" denilen açıklamada, "Ukrayna, Rusya'ya huzur acemi kazançlı yaptırımlar uygulayıcı ABD, Kanada, AB ve başka arsıulusal ortaklara minnettardır. Aynı zamanda, bu önlemler Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih savaşını kapatmak düşüncesince elan ehliyetli değil. Bazı Avrupa ülkelerini, Ukrayna vatandaşlarının ve kâffesi Avrupa vatandaşlarının güvenliğinin korunması bahis konusu olduğunda, ters politik çıkarlara mucibince akım etmemeye çağırıyoruz. Birleşmiş Milletler (BM) Şartı ve arsıulusal hukukun asliye normlarına saygıya mebni arsıulusal düzenlilik mimarisinin ve global evren düzeninin doğacak kaderi tehlikededir. Rusya, SWIFT ifa sisteminden çabucak çıkarılmalıdır. Hiç tehirsiz elden harekete geçmeliyiz” ifadelerine toprak verildi.

“Ukrayna, ek tabanca sevkiyatı düşüncesince müracaatta bulundu”

Dışişleri Bakanlığı açıklamasının devamında, “Ukrayna, devletimizin defans yeteneklerini pekitmek düşüncesince ek tabanca sevkiyatı düşüncesince ortaklarına ait müracaatta bulundu. Ukrayna ve Ukrayna vatandaşları düşüncesince finansal ve insancasına katkısı enerjik bir halde gerçekleştirme ediyoruz. Rusya, Ukrayna'ya müteveccih silahlı saldırganlığına sonuç vermeli ve barışçıl bir hal düşüncesince diyalog başlatmalıdır. Bu, sahn kurtarmaya ve Avrupa'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan beri görmediği bir felaketi önlemeye asistan olacaktır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler