USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Mariupol'un tahliyesi düşüncesince BM'nin Rusya'ya bası yapmasını

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Birleşmiş Milletleri (BM) Mariupol Limanı'nın tahliyesi düşüncesince Rusya'ya bası hazırlamaya çağırdı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Mariupol'un tahliyesi düşüncesince BM'nin Rusya'ya bası yapmasını
26-04-2022 00:08
Ankara

Dmitro Kuleba, Associated Press'e (AP) verdiği röportajda, BM Genel Sekreteri Antonio Gueterres'in Kiev ziyaretinden evvela Moskova'ya gitmesinden ve Gueterres'in muharebede birlikte Rusya "tuzağı"na düşmeye huzur savunmasız olabileceğinden endişelendiğini söyledi.

Ukrayna: Mariupol'deki sivillerin tahliyesi düşüncesince bugün de geçim sağlanamadıRusya'nın Ukrayna'ya huzur başlatmış bulunduğu harp dü aydır bitmeme ediyorZelenskiy: İşgal altındaki alanlarda neymiş referandumlar yapılırsa Ukrayna müzakereden çekilecekAB'den Rusya'ya Mariupol'den sivillerin tahliyesine İmkan vermesi düşüncesince çağrı

Birçok yetkilinin Moskova ziyaretinde tuzağa düştüğünü tamlayan Kuleba, "Gueterres, rüçhan yerine birlikte tane birlikte mevzuya odaklanmalı, o da Mariupol'un tahliyesi." dedi.

Kuleba, "Bu hakkıyla BM'nin yapabileceği birlikte şey. Eğer siyasal irade, cibilliyet ve doğruluk gösterilirse umuyorum ki bu bizim ilerlememize imkân sağlar." niteleyerek konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in nazik çağda gerçekleştirdiği Ukrayna ziyaretini sitayişkâr Kuleba, onları, Ukrayna düşüncesince "dünyadaki rastgele birlikte ülkeden hâlâ fazlasını özne ülkenin" temsilcileri yerine nitelendirdi.

Kuleba, acemi gelişmelerin ehliyetli olup bulunmadığı konusunda, "Rus askerleri Ukrayna'da bulunmaya bitmeme etmiş bulunduğu sürece nazar boncuğu bilinçlilik ehliyetli değil." açıklamasında bulundu.

Yapılanları ölçüm ettiklerini fakat harp bitmeme ettikçe bunların ehliyetli olmadığını tamlayan Kuleba, "Ukraynalılar gözü aç bulunduğu için değil. Fırsatları değerlendirip istediğimiz rastgele birlikte şeyi onama buyurmak düşüncesince değil. Bu mücadelesi kazanmamız gerektiği için." halinde konuştu.

"Düşünmek devir almaktadır fakat dava şu ki bu tam burada harp bitmeme ediyor"

Savaşı doğrultmak ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Avrupa’nın derinliklerine" inmesini karşılamak düşüncesince Batı'nın, Ukrayna'nın gerekseme duyduğu silahları çabucak sağlaması gerektiğine dikkati çekici Kuleba, "Biliyorsunuz, silahlarla ilişik rastgele birlikte görüşme bizim 'buna ihtiyacımız var' dememizle başlıyor. Cevap 'Tam yerine buna ihtiyacınız bulunduğunu düşünmüyoruz. Üzerinde düşünelim' oluyor. Düşünmek devir almaktadır fakat dava şu ki bu tam burada harp bitmeme ediyor." ifadesini kullandı.

Kuleba, "Sonunda ihtiyacımız olanı alıyoruz ve sonradan ehliyetli oranda almaya başlıyoruz. Ama devir kaybedildi. Bu ele katılması müstelzim gerçek mesele, ilkin Amerikalı mevkidaşlarımıza ve gayrı devletlere huzur bu mevzuda enikonu bariz konuştuk. İşleri hızlandırın." değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna ve Rusya'nın savaşın evvela günlerinden buyana mücadelesi sona erdirmek düşüncesince görüşmelerde bulunduğunu fakat Putin ve Vladimir Zelenskiy arasındaki birlikte görüşmeden hâlâ azının hal getirmede çıtırbom kalacağını tamlayan Kuleba, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov huzur "Ciddi birlikte görüşmeye müheyya bulunduğunu düşünmüyorum." dedi.

Kuleba ayrımsız halde Rusya'nın da "müzakere eliyle hal bulmaya" müheyya olmadığını düşündüğünü aktararak, "Bu tavrı değiştirdiklerini ve çapraz onama edilmektedir analizör aramaya müheyya olduklarını görürsem, istikrah duygumun üstesinden geleceğim ve onunla konuşacağım." ifadesini kullandı.

Putin'in, Zelenskiy ile görüşmeyi ne denli er onama ederse savaşın finiş olasılığının o denli faziletkâr olacağını vurgulayan Kuleba, "(Savaşın biteceğine) Yüzde beniz güvence veremiyorum fakat Başkanıma güveniyorum. Bu konuşmaya müheyya bulunduğunu ve ne araştırma etmesi icap ettiğini bildiğini görüyorum. Başkan Putin bu görüşmeden kaçtıkça onun da hoppadak harp senaryosuna odaklanması (daha) muhtemel." niteleyerek konuştu.

Mariupol'deki huzursuzluğun artmasının Rusya ile araştırma şansını ortadan kaldıracağını kaydeden Kuleba, şunları kaydetti:

"Biz aşırı bariz birlikte ileti gönderdik: Eğer o kullanıcılarını gebertmek ve ya hava yazar küçük görmek istiyorsanız, bu müzakerelerin sonu olur. Bu al çizgimiz olacak. Durumu bulunduğu derece çoğaltmak da ehliyetli değil. Oradaki herkesi kurtarmak, boşaltma buyurmak hakkıyla aşırı önemli."

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, sabahleyin saatlerinde Mariupol dalında mevcut Azovstal fabrikasındaki sivillerin tahliyesinin bugün de gerçekleştirilemediğini bildirmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler