USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı, Rusya ile müzakerelerden umutlu

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ile yaşanmış olan savaşın sonlandırılması düşüncesince düzenlenen müzakerelerden uzlaşma çıkmasını beklediğini ve "yakın gelecekte" ateşkese yaklaşılacağını düşündüğünü söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı, Rusya ile müzakerelerden umutlu
10-03-2022 10:40
Kiev

Podolyak, başşehir Kiev’de mevcut Devlet Başkanlığı Çalışma Ofisi’nde Rusya-Ukrayna mücadelesi ve Kiev ile Moskova arasındaki mütalaa sürecine bağlı AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarının baş döndürücü koyu biçimde bitmeme ettiğini tamlayan Podolyak, Moskova’nın Kiev yönetimine siyasal şartlarını bildirme yol açmak istediğini dile getirdi.

Dünyanın gözü Antalya'daRusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları Lavrov ile Kuleba Antalya'ya geldi

Moskova yönetiminin Ukrayna’nın degaje birlikte sahasını ele buyurmak istediğini kail Podolyak, Rus güçlerinin taktik değiştirdiğini anlatım etti.

Rus güçlerinin savaşın önce günlerinde Ukrayna’nın ve çırçıplak halkın direncini deşmek düşüncesince askeri altyapıyı, askeri havaalanlarını, kumanda ve arama merkezilerini vurduğunu tamlayan Podolyak, "Şimdi taktikleri değişti. Sivil nüfusun yoğunlaştığı şişman şehirleri, kasabaları, ıvır zıvır kasabaları kuşatmaya çalışıyorlar. Ülke genelinde baş döndürücü sayıda insanca çöküntü noktaları meydana getirmeye çalışıyorlar." dedi.