USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den, Rus anne ve babalarına çağrı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlemiş olduğu saldırılarda Ukrayna ordusunun başarılarına ve saldırılarda şu ana denli 14 binden çok Rus askerinin öldüğü belirterek Rus annelerine ve babalarına çağrı yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den, Rus anne ve babalarına çağrı
20-03-2022 08:32

Konuşmasında sulh müzakerelerine ayraç fail Zelenskiy, "Ukrayna değme devir barışçıl birlikte hal aradı. Artık barışla hâlâ aşırı ilgileniyoruz. Çünkü kılıç Ukraynalıyız ve bizim düşüncesince birlikte insanoğlu yaşamı fiyat biçilemez" dedi.
Rusya'nın Ukrayna saldırıları zımnında değme çağ Ukrayna ve evren kamuoyuna seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırıların 24. gününe müteallik açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Rusya'nın Chornobaivka kentinde saldırılarına huzur Ukrayna ordusunun gösterdiği başarılardan bahseden Zelenskiy, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 24. haset sona erdi. Ukraynalılar, onlarca senedir ayrımlı bölgelerde ve ayrımlı şartlarda savaşçı birlikte ordudan hâlâ profesyonelce savaşmayı bildiklerini kanıtlıyor. Ukrayna'ya gönderilen aşırı sayıda donatı ve askere, kabiliyet ve cesurca cevap veriyoruz. Bu sebeple söz gelişi Chornobaivka mücadelesi tarihe geçecektir. Burası, Rus ordusunun ve komutanlarının menfaatlerini birlik yerine gösterdikleri birlikte yer. Ordumuz, Chornobaivka civarlarında işgalcileri altı kere bulunmayan etti. Altı kez! Ve hala oraya geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki saldırılarına yer vererek bu saldırıların birlikte harp suçu bulunduğunu ayraç fail Zelenskiy, "Mariupol ablukası, harp suçlarının evveliyatına geçecek. İşgalcilerin barışçıl birlikte kente bunu yapması, asırlar süresince unutulmayacak birlikte terördür. Ukraynalılar bunu dünyaya ne derece aşırı anlatırsa, kılıç de o derece aşırı dayanaklık etmek buluruz. Rusya, Ukrayna'ya huzur terörü ne derece aşırı kullanırsa, onun düşüncesince neticeleri o derece biçimsiz olacaktır" dedi.

"Bir Rus askeri aracına halkımızı öldürmesi düşüncesince yegâne birlikte dolar vermesinler"
Ayrıca konuşmasında, bugün İsviçre Parlamentosu'na seslendiğini hatırlatan Zelenskiy, İsviçre şirketlerinin Ruslar ile iş yapmamasını referans etti. Başkan Zelenskiy, "Henüz Rusya pazarından ayrılmamış tamamı İsviçreli firmalar bunu doğrudan yapsın. Bir Rus askeri aracına halkımızı öldürmesi düşüncesince yegâne birlikte dolar, frank ve ya euro vermesinler. Böylece devletimize huzur savaştan mesul olanlar İsviçre'de yaşamdan, İsviçre'de konuttan ve İsviçre bankalarının tadını çıkarmasınlar" sanarak konuştu.

"Daha şimdiden 14 binden birlikte tomar askeriniz öldürüldü"

Sözlerinin devamında, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlemiş bulunduğu saldırılarda şu ana derece 14 binden birlikte tomar Rus askerinin hayatını kaybettiğini tamlayan Zelenskiy, Rus anne ve babalara seslendi. Zelenskiy, "Silahlı Kuvvetlerimiz tamamı bölgelerde düşmanı caydırmaya bitmeme ediyor. Rus birlikleri benzeri yepyeni zayiat veriyor. İşgalcilerin birtakımı birimleri yüzdelik 80-90 oranında bulunmayan edildi. Özellikle alevli savaşların bulunduğu yerlerde, savunmamızın ön cephesi Rus askerlerinin cesetleriyle kırcı ve bu cesetleri kimesne götüremiyor. Saldırılara toy birimler yönlendiriliyor. Bazıları, Rus birliklerinin komutasının kabil bulunan değme yerde toplandığını duyurulmayan tutuyor. Rusya'nın aşırı dip birlikte insanoğlu kaynağına ve aşırı sayıda teçhizata, füzeye ve bombaya ehil bulunduğunun aşırı güzel farkındayız. Fakat Rusya vatandaşlarına istimzaç etmek istiyorum. Evlat, anne ve baba size birlikte obje anlatım etmiyor mu? Daha şimdiden 14 binden birlikte tomar askeriniz öldürüldü. Bu 14 bin anne. Bu 14 bin baba. Bunlar eş, bunlar çocuklar, akrabalar ve arkadaşlar. Bu harp bitmeme etmiş bulunduğu sürece hâlâ birlikte tomar kurban olacak. Sen bunu ayırt etmiyor musun?" ifadelerini kaydetti.

"İşgalcilerin bombardımanı zımnında Kiev bölgesindeki müşterilerini çıkaramadık"

Halka sesleniş konuşmasında Ukrayna'daki insanca koridorlardan boşaltma edilen siviller ile ilgilendiren de bilgiler aktaran Zelenskiy, "Cumartesi haset 8 insanca iane koridoru çalışkanlık gösterdi. 6 bin 623 insanoğlu kurtarıldı. İşgalcilerin bombardımanı zımnında Kiev bölgesindeki Borodyanka'dan müşterilerini çıkaramadık. Fakat bu girişimlerden vazgeçmeyeceğiz. Ukraynalılar Bervytsya, Bucha ve Bogdanovka'dan Brovary'ye boşaltma edildi. Luhansk bölgesindeki Lysychansk, Popasna, Severodonetsk ve Rubizhne'den insanoğlu Bahmut'a götürüldü. 4 binden birlikte tomar Mariupol sakini Zaporijya'ya ulaşmayı başardı. Ne efsus ki insanca yardımlar Herson bölgesindeki kentlere ulaştırılamadı. Rus birlikleri hatlarımızın hareketini engelledi" biçiminde konuştu.

"Ukrayna değme devir barışçıl birlikte hal aradı"

Aynı sürede hitabı esnasında bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi yaptığını aktaran Zelenskiy, "Bugün Macron ile görüştüm. Müzakerelerin bedava ve latifçe olmadığını anladığınızdan eminim. Fakat onlara gerekseme var. Çünkü bu yaşamlarla ilgili. Ukrayna değme devir barışçıl birlikte hal aradı. Artık barışla hâlâ aşırı ilgileniyoruz. Çünkü öldürülmüş herkesi sayıyoruz. Çünkü bizim düşüncesince bitkin reşit değme aile, bitkin reşit değme bölük demektir. Çünkü kılıç Ukraynalıyız ve bizim düşüncesince birlikte insanoğlu yaşamı fiyat biçilemez" dedi.

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler