USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: 'Rusya kaynaklı tehlikeli riskler mevcut'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkede Rusya kaynaklı aşırı tehlikeli senaryolar ve riskler bulunduğunu belirterek, "Ukrayna bu risklere üzerine hazırlıklı. Sınırlarımızı arama ederiz ve gelişigüzel çeşitli senaryoya hazırız" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: 'Rusya kaynaklı tehlikeli riskler mevcut'
26-11-2021 22:05

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukraynalı gazetecilerle ortak araya gelmiş olarak gündeme bağlı mevzuları değerlendirdi. Soru yanıt halinde düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında Zelenskiy, ülkede çarpış girişimi hazırlığı olduğunu, bu çarpış girişimine kimlerin maşa yapılmak istendiğini, Rusya kaynaklı tehlikeli risklerin varlığını, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmelerini ve Rusya'nın Ukrayna üstünden dağıttığı doğalgazı azaltması üzere mevzulara değindi.

Rusya'nın Ukrayna sınırlarındaki askeri personel ve uygulayım takım varlığını arttırması mevzusuna da yer veren Zelenskiy, Ukrayna düşüncesince Rusya kaynaklı baş döndürücü tehlikeli senaryolar ve riskler olduğuna uyanıklık çekti. Zelenskiy, "Bu, menfez dağı anlamına geliyor. Tüm sınırlarımız süresince askeri birliklerin, acı nişancıların varlığı artıyor. Ukrayna buna ödün verirse alanda gerginlik yükselecektir. Rusya kaynaklı tehlikeli riskler mevcut. Sınırlarımızı arama ederiz ve herhangi ortak muhtelif senaryoya hazırız" ifadelerini kullandı.

"Darbe yazışmaları ve neva kayıtları var"

Açıklamasında, ecnebi duyum güçlerinin ülkedeki oyunlarına ve bunlara bağlı ellerinde kanıtlar bulunduğuna uyanıklık çekici Zelenskiy, "Devletimizin ortamında ecnebi duyum servislerinin çıkardığı güçlükler var. Açıkça söyleyeyim 1-2 Aralık tarihlerinde devletimizde çarpış olabileceği bilgisini aldım. Bu baş döndürücü enteresan ve ehemmiyetli ortak bilgi. Üstelik elimizde neva kayıtları ve yazışmalar da mevcut" dedi.

"Devlete harp ayırmak en iri yazık olur"

Ukrayna'nın en zenginleri sıralamasında ismi en fevk sıralarda toprak düzlük Kırım menşeli Rinat Ahmedov'un, bu çarpış girişimine çekilmeye çalışıldığını tamlayan Başkan Zelenskiy, "Ahmedov'u da içlerine almaya çalıştıklarını biliyoruz. Ahmedov'u devlete gönül rahatlığı savaşın içerisine almaya idman onu küçük görmek sayılır. Kendi halkına ve devletine harp ayırmak onun en iri yanlışı olur. Onu muharebeye tefriş etmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

"Transit doğalgaz kapasitesini yükseltmek istemediler"

Rusya'nın Ukrayna üstünden doğalgaz para aktarımı etmesi mevzusuna bağlı Başkan Zelenskiy, bu gazın hacmini yükseltmek istediklerini, ancak Rusya'dan müspet yanıt alamadıklarını açıkladı. Zelenskiy, "Biz kendilerine para aktarımı ücretlerini indirelim ve kütlesi arttıralım teklifini sunduk. Fakat Rusya buna yanaşmadı. Sadece anlaşmayı bitmeme yol fayrap etmek istediklerini söylediler, bütünü bu kadar" dedi.

Bekir Keskin
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler