USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: 'NATO’nun kapıları açık olsaydı savaş 20 gün sürmezdi'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Batılı devletlere sitemde bulunarak, "NATO'nun kapıları açık olsaydı savaş 20 gün sürmezdi ve Ukrayna iklim piyasası kapatılırdı. Bizi duymuyorlar ve ya işitmek istemiyorlar. NATO'nun birtakımı üyeleri özlük menfaatlerini korkutuyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: 'NATO’nun kapıları açık olsaydı savaş 20 gün sürmezdi'
16-03-2022 00:53

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırıları 20'nci günüde bitmeme ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy toplumsal iletişim araçları hesabından yayınladığı videoteyp ile çecik seslendi. Hem Ukrayna bununla birlikte Rus halkına seslenen ve eş zamanı değerlerden bahseden Zelenskiy, tarihte Kiev'in “Rus şehirlerinin anası” yerine bilindiğini fakat bu kötülükleri yapanların bundan hakeza Kiev'in evlatları olmayacağını tabir etti.

“Ukrayna'ya atık değme bomba Rusya'nın özlük kendini bulunmayan edişidir”

Ukrayna'ya saldırılar bitmeme etmiş olduğu sürece bundan Rusya'nın da aşırı dokunca göreceğinin altını çizen Zelenskiy, “Ülkemizin çelimli halkı. Savaş 8 senedir sürüyor. Hepimizi ve Ukrayna'yı bozmak düşüncesince planlı saldırılar 20. gününde. Ukrayna'ya atık değme bomba oluşturulan değme biberli Rusya'nın özlük kendini bulunmayan etmesi düşüncesince atık müşterek adımdır. Yaşamak arzu edenler ve düşünmeyi becerebilenler Rusya'yı ayrılma ediyor. İşadamları, sanatçılar, programcılar ülkeden ayrılıyor. Kendi kendine meydana getirdiği hakeza müşterek insancasına vuruş onlarca sene Rusya'da olmadı. Bizim hedefimiz bu değil kılıç özlük insanımızı arkalamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Rus şehirlerinin anası”

Tarih sahnesinde Kiev'in “Rus şehirlerinin anası” yerine bilindiğine aksan özne Zelenskiy, “Dnepro'da havaalanı roketlerle bombalandı. Harkov'da Rus bombaları çıplak iskân alanlarını vurdu. Rivne şehrinde 19 geberik mevcut ve çökmüş altındaki icraat bitmeme ediyor. İşgalcilerin kökeni, belleği ve vicdanı yok. Başkent Kiev'i ve Kievlileri vurdular. 4 binayı bombaladılar. Bugün 5 geberik var. Burası bizim başkentimiz. Siz Kiev'e ‘Rus şehirlerinin anası' diyordunuz ve siz zaman burayı bombaladınız. İnsanları ve çıplak alanları vurdunuz. Bizim hakeza çocuklarımız bulunmayan teşekkürname ederiz. İşgalcilerin anne maksadı Kiev'i almak. Başkenti alırlarsa tamamı ülkeyi arama edebileceklerini zannediyorlar. Bu daima müşterek fon nerden bakarsanız bakın” dedi.

“Bize apayrı garantiler, bizlere uçaklar lazım”

Batılı devletlere sitemde mevcut Zelenskiy, “Bugün bazısı alanlarda insancasına koridorlar açıldı. İşgalciler Kiev bölgesindeki insancasına koridorlara saldırdı. NATO'nun kapıları açık olsaydı savaş 20 gün sürmezdi ve Ukrayna iklim endüstrisi kapatılırdı. Bizi duymuyorlar veya hissetmek istemiyorlar. NATO'nun bazısı üyeleri özlük menfaatlerini korkutuyorlar. Ukrayna iklim alanında Rus bombalarıyla karşılaşınca Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlayacağını düşünüyorlar. Eğer Rusya Avrupa'da gayrı devletlere saldırmaya başlarsa? Ukrayna'ya söylediklerini onlara da söyleyecekler. NATO liderleri yapmaları gerekeni yapmış olup özgürlüğü ve demokrasiyi savunmuyorlar. Bize apayrı garantiler, bizlere uçaklar lazım. Ukraynalıların güvenliği gerekli. Bu garantilerde türel temellere dayandırılarak olmalı." diyerek konuştu.

“Rus ürünlerine engelleyim koyun”

Zelenskiy, “Ukraynalılar kılıç 40 milyondan fazlayız. Şimdi tamamımız Rusya'ya bası yapmalı ve bu savaşın bedeli Rusya düşüncesince şimdi ağırbaşlı olmalı. Tüm Rus iş yaşamı durmalı ve bu cinayetlere müzahir bulamaz bir vaziyete gelmeli. Politikacılarınızla konuşun ve Rus ürünlerine engelleyim koyun. Bizim gücümüzü hissetsinler. Yaşasın Ukrayna” ifadelerini kullandı.

Bekir Keskin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler