USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna Derneği Başkanı Biletska: Biz yurt düşüncesince savaşıyoruz

Yuliya Biletska, "İki tarafın da savaşı hatim arzusu olması lazım. Rusya'nın anca birlikte arzusu yok. Biz kişi ülkemizi koruyoruz. Biz yurt düşüncesince savaşıyoruz, onlar ne düşüncesince savaşıyor bilmiyor. Sonuna denli savaşacağız"

Ukrayna Derneği Başkanı Biletska: Biz yurt düşüncesince savaşıyoruz
11-03-2022 12:44
Karabük

Ankara'daki Ukrayna Derneğinin Başkanı Yuliya Biletska, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "İki tarafın da savaşı hatim hevesi olması lazım. Rusya'nın anca birlikte hevesi yok. Biz kişi ülkemizi koruyoruz. Biz yurt düşüncesince savaşıyoruz, onlar ne düşüncesince savaşıyor bilmiyor. Sonuna denli savaşacağız." dedi.

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Uluslararası İlişkiler ve Devletler Hukuku derslerimizi verici Dr. Öğretim Üyesi Biletska, AA muhabirine, Rusya'nın ülkesini özgür birlikte büyüklük namına tanımasına karşın kişi toprağı kabil gördüğünü belirterek Ukrayna'nın hükümran birlikte büyüklük bulunduğunu ve bunun göz boncuğu biçimde unutulmaması icap ettiğini söyledi.

Rusya'nın emperyalist politikasının göz boncuğu devir bitmediğine ve savaşın kendileri düşüncesince 2014'te başladığını anlatım fail Biletska, Donbas Savaşı'nın göz boncuğu durmadığını belirtti.

Donbas Savaşı'na dünyanın kelimesiz kaldığını, savaş durdurulmadığı düşüncesince de bugünkü hadiselerin yaşandığını değerlendiren Biletska, apayrı devletlerin de zarar altında bulunduğunu savundu.

"Mağdur bulunan Ukrayna, hücumcu değil"

Türkiye'nin arabuluculuğuyla Antalya'da meydana getirilen Rusya-Ukrayna-Türkiye müselles dışişleri bakanları toplantısına yer veren Biletska, "İki tarafın da savaşı hatim hevesi olması lazım. Rusya'nın anca birlikte hevesi yok. Biz kişi ülkemizi koruyoruz. Biz yurt düşüncesince savaşıyoruz, onlar ne düşüncesince savaşıyor bilmiyor. Sonuna denli savaşacağız. Arabuluculuk olması düşüncesince dü tarafın da bildirme etmesi lazım. Ancak maatteessüf burada hoppadak tığ savaşı kapatmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Biletska, dünyanın ehliyetli kurda olmasa da Ukrayna'yı desteklediğini belirterek "Savaşın durdurulması düşüncesince yapılacak baş döndürücü nesne var. Yardımlar az da ehliyetsiz de olsa geliyor. 'Dünya ağız ağıza Ukrayna'yı bıraktı.' diyemeyiz. Yaptırımlara baktığımız devir Almanya üstelik tabanca gönderiyor. Daha evvel göz boncuğu sıfır birlikte şey. Belki ehliyetsiz lakin neticede bekâr değiliz. Tüm evren bizim tarafımızda. Bu baş döndürücü önemli, hacısı hocası Ukrayna'yı destekliyor zira kıygın bulunan Ukrayna, hücumcu değil." ifadesini kullandı.

Ülkesinde tabanca kullanabilen her insanın savaştığını, buğulu ve evlatların Ukrayna'da durmasının baş döndürücü kazalı bulunduğunu özetleyen Biletska şu biçimde bitmeme etti:

"İnanılmaz birlikte tomar çıplak kayıplarımız var. Sürekli sığınakta ikamet etmek emniyetsiz güç ve tehlikeli. Bazı yurttaşlarımız ülkeden çıktı, birileri çıkamadı. Bazıları da kaldı, kabarmak istemiyor zira gidecek bölgeleri yok. Durumlar baş döndürücü kötü, başta Kiev'de kalanlar, Harkiv'de kalanlar emniyetsiz biçimsiz şeyler anlatıyor. Bazı ailem nehiy altında maalesef. Bazı yerlerde savaş, bombardıman bitmeme ediyor. Anlattıklarına inanamıyorum, ağlıyorlar."

"En endamsız müddette savaşın bitmesini rüya ediyorum"

Biletska, Ukraynalı her insanın kişi dalında uğraş ettiğine yer vererek "İlk günden buyana insanca iane topluyoruz. Dernek namına düzenleme olduk. Elçiliğin yürüttüğü kampanyaya katıldık. Buraya mevrut sığınmacılarla ilgilendiren icraat yapıyoruz. Her biçimde savaşıyoruz. Enformasyon savaşı da birlikte savaştır. Basın açıklamaları ve mitingler yapıyoruz, bu biçimde savaşıyoruz." halinde konuştu.

Savaşın sonlanması düşüncesince birlikte öngörülerinin olmadığını zira lojik davranılmadığını, birlikte ahir adımın ne olacağının Putin'in haricinde kimsenin bilmediğini tamlayan Biletska, "Savaşın olabileceğine kimesne inanmıyordu sonuç çağa kadar. Nükleer tabanca kullanabilir mi? Kullanır. Zaporijya'da çekirdeksel santrale saldırdı. Bunu 21. yüzyılda lojik birlikte reis yapar mı? Yapmaz. Sonuçta birlikte tane amaç; dünyayı zılgıt etmek, namevcut etmek. O nedenden dolayı şu anda birlikte öngörüm yok. Ancak en endamsız müddette savaşın bitmesini rüya ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler