USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal’dan nükleer santral açıklaması

Antalya Diplomasi Formu'da “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” başlığı altında planlı forumun geçmiş Liderler Paneli'ne NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Nijer Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum'un beraberinde videokonferans eliyle Ukrayna Başbakan

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal’dan nükleer santral açıklaması
11-03-2022 21:22

Antalya'da planlı Diplomasi Formuna videoteyp konuşma eliyle eklenmiş bulunan Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal, “16. haset geride bıraktık, Rusya'ya dirlik direneceğiz. Üç çağ süresince ülkemizi nehiy ika niyetleri vardı. Ancak bekledikleri yengi onları karşılamadı. Bir de kimyevi ve dirim bilimsel saldırıların yapıldığı gündeme geldi. Bunun tek biçimde doğruluğu yoktur. Ukrayna'nın nükleer kaynakları da maksat alınmaktadır. Çernobil hala unutulmamışken, hakeza nezdinde adımın yapılması düşünce vericidir. Uluslararası atom enerjisi ajansı ile iletişimimiz bitmeme ediyor. Santrallerde rastgele nezdinde dava yaşanmaması düşüncesince 7/24 izlem ediyoruz” dedi.

“16. haset geride bıraktık, Rusya'ya dirlik direneceğiz”

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, 24 Şubat 2022'de dünyalarının değiştiğini belirterek, “Sadece Ukrayna düşüncesince değil, Rusya sulh süresince dinç Ukrayna'ya açıktan ve karan saldırmaya başladı. Rusya ve Belarus Başkanı etraflı dünyaya Ukrayna'ya saldırmayacaklarının sözünü vermişti. Bu dü liderin söylediklerini düşündüğümüz devir hedefleri ve üç çağ süresince ülkemizi nehiy ika niyetleri vardı. Ancak bekledikleri yengi onları karşılamadı. Hiçbir sürede karşılamayacak. Biz ülkemizi savunmaya bitmeme edeceğiz. 16. haset geride bıraktık, Rusya'ya dirlik direneceğiz. 250 bin Ukraynalı ülkeye arka döndü ve mücadelemize katıldı. Vatandaşlarımız ülkelerini savunmaya bitmeme ediyor. Bir ileti yerine şurası bildirmek isterim. Ukrayna'da bulunan Ukraynalıların Rus işgalcilerine dirlik başlatmış olduğu hürriyet savaşıdır. Kimse Rusları çiçeklerle karşılamıyor. Ukrayna'nın mevki bekasına kendisi değişmeyen vermelidir. NATO ve ya Amerika Ukraynalıların yaptıklarını inkılap yerine adlandırmakta. Kırım ve Donbas'a 2014'te yapılanlar baş başa topyekûn nezdinde harp planlanmıştır. Haklarımıza karşın Putin etap attı, güvenilmez ve bireşimli söylemler geliştirildi. Bizim ulusumuz 1000 yıllıktan nezdinde tomar geçmişe sahiptir. Varlığımız köklüdür. Haklarımız Rusya çeşidinden da tanınmıştır, bunun nice vesikası de vardı” sanarak konuştu.

“Halkımız özgürlüğünden feragat buyurmak istemiyor”

Ukrayna'nın arsıulusal topluluklardan dayanak beklediğinin altını çizen Shmyhal, “ABD ve Türkiye'den dayanak beklemektedir; fakat bunun rastgele nezdinde biçimde yönlendirilmemiş olması gerekiyor. Yüz binlerce Ukraynalı avrat ve eş askeri dayanak sunmaktadır, Rusya saldırılarına dirlik direnmektedir. Halkımız özgürlüğünden feragat buyurmak istemiyor. Rusya Ukrayna'da sivilleri maksat alıyor. Ukrayna'da saldırmadığı kent kalmadı kullanmadığı roket kalmadı. Rusya rastgele nezdinde ne nezdinde şehrimizi alamayacak. Bu çaresizlikle bundan hakeza önemsiz yerleşimleri maksat alıyorlar” laflarına toprak verdi.

“Bizim ülkemizin Nazilikle tek alakası yok”

Rusya'nın avrat ve evlatları maksat aldığını tamlayan Shmyhal, “Birkaç çağ ilk acemi doğan hastanesine hamle gerçekleştirdiler. Yine bombalamalar dolayısıyla on binlerce mert etkilendi. Bombalamayı durdurmuyorlar. Dün Lavrov, hamileler ve siviller deli dolu bomba yerine kullanılıyor, dedi, bu mantığın ötesinde nezdinde ifadedir. Bütün evren yaşananları gördü. Ancak Rusya yaptıklarını daima yasal bir duruma iletmek istiyor. Ülkemizin siyasi hayatına caba saldırıyorlar. Ülkemiz aşırı uluslu nezdinde ülkedir. Yüzyıllardır sulh ve ahenk süresince dinç sağlam aşırı uyruktan insanoğlu var. Bizim ülkemizin Nazilikle tek alakası yok. Şimdi insancasına ihtiyacımız var. Sivil ve esirlerin rahata kavuşturulması gerekir. Biz insancasına geçenek düşüncesince rastgele nezdinde ayrışık alternatifi değerlendirdik. İnsanlara iane duyurmak düşüncesince koridorlar yapmaya çalışıyoruz. Tespit edilen yollarda caba çatışma kurulamadı. Lavrov Antalya'ya gelmiş şekilde ziyarette bulundu, bu engellemelerin bitmeme edebileceğinin sinyalini verdi. Bu his engelleyen bir, ifadedir. Ukrayna'nın nükleer kaynakları da maksat alınmaktadır. Çernobil hala unutulmamışken, hakeza nezdinde adımın yapılması düşünce vericidir. Uluslararası atom enerjisi ajansı ile iletişimiz bitmeme ediyor. Santrallerde rastgele nezdinde dava yaşanmaması düşüncesince yedi yirmi dört izlem ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Artık kuma çabalarla baş başa Ukrayna halkının çekmiş olduğu acıları sona erdirmenin tarihi geldi”

Birde kimyevi ve dirim bilimsel saldırıların yapıldığının gündeme geldiğini tabir fail Shmyhal “Bunun tek biçimde doğruluğu yoktur. Rusya sizi nezdinde şeyle suçluyorsa inceden inceye öncesinden planlandığının altını yemek isterim. Tüm evren Rus saldırılarını bloke buyurmak düşüncesince nezdinde araya geldi. Ancak kesin nezdinde birliğe ihtiyacımız var. Artık kuma çabalarla baş başa Ukrayna halkının çekmiş olduğu acıları sona erdirmenin tarihi geldi. Birlikte olabilirsek bu insancasına krizin üstesinden gelebiliriz. Sizin desteklerinize Kremlin'in agresif politikalarını durdurabiliriz. Sizin de ülkeniz hamle altında olabilir. Geleceğimiz ve kaderimiz herkesin ellerinde” açıklamalarını yaptı.

“Ortaklarımız ev NATO'nun iklim bölgesini kapatmaları sivillerimizi koruyacaktır”

Şmihal, Ukrayna'nın on paralık bulunmadığı derece baş başa bulunduğunun altını çizerek, “Bizde etraflı kentlileşmiş dünyaya tek devir vazgeçmeyeceğimizi, el erki ve hürriyet düşüncesince sonuna derece savaşacağımızın sözünü veriyoruz. Bu işgale dirlik ülkemizi korumayı başarabildik. Topraklarımızı halkımızın cesareti ile korumaya bitmeme ediyoruz. Ortaklarımız ev NATO'nun iklim bölgesini kapatmaları sivillerimizi koruyacaktır. Şuan şehirlerimize hala bombalar yağıyor. Masum siviller bu bombaları hâlâ nezdinde tomar kaldıramaz. Ne olursa olsun anca ve ya hakeza bağımsızlığımızı, egemenliğimizi koruyacağız” dedi.

İsa Akar - Ertuğrul Gün

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler