USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ucuz hamburger yerken sağlığınızdan olmayın

Dünya genelinde fast food ürünleri ortada en aşkın tüketilmekte bulunan ve hâlâ ehven olması düşüncesince yardım maddeleri ile alıcıya verilen birtakımı hamburgerler sağlığa dokuncalı olabiliyor. Sakarya'da et korluk lokanta işletmeciliği sektöründe görev sağlayan Enes Ba

Ucuz hamburger yerken sağlığınızdan olmayın
20-02-2022 13:14
İçerisindeki eti, peyniri, domatesi, marulu ve turşusuyla ağızları sulandıran elleme ortak hamburger kemirmek isteyenlerin önce tercihi bozulmamış yüzde 100 dana hitit oluyor. Ucuzluk ve pahalılıklarına layıkıyla tahavvül yayınlayan hamburgerlerde tevazu ve organiklik lezzeti ön plana çıkarıyor. Sakarya'da et korluk aşevi işletmeciliği eden ve hamburgerlerinin lezzeti ile ön plana çıkmayı başaran Enes Baytar, en ortak tomar tüketilmekte bulunan fast food ürünlerinin başlangıcında mevrut hamburgerin imal evresi kendisince bilgiler verdi.

İlyas Baytar ve evlatları Enes ile Emrecan Baytar çeşidinden 2019 senesinde kurulan Baytar Steakhouse, öz çiftliklerinde besledikleri hayvanları ağız ağıza helal kamet sertifikası ile kesip birinci sınıf ortamda en içimli biçimde müşterilerine sunuyor. Kalitesinden de edim vermeyen işletmede lezzetiyle ön plana çıkan hamburgerler ise alıcıların önce tercihi oluyor. İşletmenin şefi Enes Baytar, elleme ortak hamburgerin nite yapıldığının ve nite anlaşıldığının ‘püf noktalarını' paylaştı. Baytar, genişlik ve pahalılıklarına layıkıyla tahavvül yayınlayan hamburgerlerde tevazu ve uzvi materyallerin kullanılmasının lezzeti ön plana çıkarttığını vurguladı. Son senelerde ülkede fast food işletmelerinin çoğaldığını kail Baytar, ehven olabilmesi düşüncesince içine yardım maddesi konulmuş bulunan birtakımı hamburgerlerin insanoğlu sağlığını etkilediğini de dile getirdi.

“Katkı maddeleri ile baş başa sağlığa ziyanı da artıyor”

Ucuz ve fiyatlı hamburgerler arasındaki farklar kendisince bilim verici Baytar, “Fiyatı ehven ve fiyatlı hamburgerler ortada ayırt vardır. Fiyatı ehven bulunan hamburgerlerimizde ağız ağıza gayrisıhhi diyemeyiz ancak içindeki et miktarı ceninisakıt olabiliyor ve bundan ötürü ehven olabilir. Fiyatının ucuzlaması düşüncesince yüzde 100 dana hitit miktarının azaltılıp, içine ayrımlı yardım maddeleri konulabiliyor. Tabii bu bizim istemediğimiz ortak durum. Onun düşüncesince fiyatı fiyatlı bulunan hamburgerlerimizin gramajı erdemli ve lezzeti de elan erdemli ölçüde olabilir. Hamburgerlerin ehven olanlarına lüzum istemez özen edilmesi gerekiliyor. Tabii ki ehven hamburger banko sağlığa dokuncalı diyemeyiz. Ancak hamburgerleri elan ucuza satabilmek düşüncesince içine konulmuş bulunan yardım maddeleri ile baş başa sağlığa ziyanı da artıyor” dedi.

“Dış görünüşünden hamburgerin güzelliğini anlayabiliriz”

İyi ortak hamburgerin aut görünüşünden de anlaşılabileceğini tamlayan Enes Baytar, “Dış görünüşünden gerçekte hamburgerin güzelliğini anlayabiliriz. Hamburgerimizin dobra olabilmesi düşüncesince köftenin yüzde 100 dana etinden olması gerekiyor ve ekmeğimizin ev inşası hamburger ekmeği kıvamında olması gerekiyor. İkisi de birleşince katıksız ve içimli bir duruma gelebiliyor hamburgerimiz” niteleyerek konuştu.

“Restoran ve ev inşası hamburger arasındaki fark”

Restoran ve evlerde meydana getirilen hamburgerler arasındaki farkları kail Baytar, “Restoranda sonsuz bire ortak hamburgerler yapıldığı düşüncesince reçeteli ve kesin haz durumuna geliyor. Ancak bu boyut ev inşası hamburgerler düşüncesince uygulanan olmayabiliyor. Fakat restoranda yaptığımız hamburgerler, gril ve takım farklılığı dolayısı ile ev inşası hamburgerlere layıkıyla az buçuk elan dobra mümkün diyebiliriz” halinde konuştu.

“Dana hasım miktarının yüzde yerine güçlenmiş olması köftenin lezzetini verir”

Bir hamburgerin içimli olması düşüncesince yapılması gerekenleri aktaran Baytar, “Lezzetli ve dobra ortak hamburgerin yapılabilmesi düşüncesince dana etinin içindeki karışım, dana hitit ve dana yağ payı ile hamburger ekmeğinin kandırıcı olması gerekir. En ehemmiyetli noktası; hamburger köftesinin içindeki dana hitit ve dana hasım miktarının yüzde yerine güçlenmiş olması gerçekte köftenin lezzetini verir. Bizim istediğimiz nicelik tahminî yüzde 30 besili köftedir. Bu nicelik hamburger köftemizin içimli olmasını sağlar. Hamburger ekmeğimizin ise içindeki unumuz ve mayamızın kalitesi ehemmiyetli ortak unsur” ifadelerini kullandı.

"Hamburgerin pişimi düşüncesince kullanılacak bulunan takım aşırı önemli"

İyi ortak hamburger yapımının püf noktalarına yer veren Baytar, “Hamburgerin pişimi düşüncesince kullanılacak bulunan takım aşırı önemli. Ekipmanın ısı ayarı aşırı elleme olması gerekiyor. Bizim başvuru ettiğimiz ısı ayarı tahminî 180-200 etap arasında. Onun dışında hamburger köftemizi aşırı ortak tomar pişirip kurutmamamız gerekiyor. Etimizin içindeki su miktarını hissetmemiz, içimli bir duruma gelebilmesi düşüncesince aşırı ortak tomar kurutmadan pişirmemiz gerekiyor. Onun dışında hamburger köftesinin üstünde tercih ettiğimiz burger peyniri de birinci sınıf ve içimli olması gerekiyor ki köfte ile mevzun bir duruma gelip ortaya içimli ortak hamburger çıksın diyebiliriz” niteleyerek konuştu.

Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler