USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

UAEA: Ukrayna'daki dü çekirdeksel santralden engin data akışı kesildi

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi, Çernobil ve Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki çekirdeksel çalışkanlık ve maddeleri onaylamak üzere yerleştirilen ekipmanlardan bilgelik akışının kesildiğini, bu aniden gelişimin korku donör bulunduğunu söyledi.

UAEA: Ukrayna'daki dü çekirdeksel santralden engin data akışı kesildi
10-03-2022 09:33
Viyana

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansından (UAEA) meydana getirilen yazılmış açıklamada, Başkan Rafael Mariano Grossi'nin Ukraynalı muhataplarından Çernobil hassaten peyda geçirmek kabil ülkedeki çekirdeksel tesislere müteveccih edinmiş olduğu toy detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Ukrayna, Çernobil Nükleer Santrali'nin kontrolünü Rus güçlerine gönül rahatlığı kaybettiZaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalarda âşık çıktı

Yaklaşık dü hafta evvel Rus ordusu çeşidinden arama dibine tahsil edilen santralin yalıtım ağından bağlantısının kesildiği ve ek müşterek yalıtım sağlayıcısının da bulunmadığını tamlayan Grossi, bu gelişimin baş döndürücü acınma donör bulunduğunu anlatım etti.

Grossi, çekirdeksel santrallerin güvenliği açısından çelim deposu namına müşterek şebekeye değgin olmasının çekirdeksel tesislerde kanaat ve güvenliğin sağlanması düşüncesince lüzumlu bulunan 7 asliye maddeden bir tanesi bulunduğunun altını çizdi.

Bununla bu arada Çernobil Nükleer Santrali'ne hususi namına Ajans ve Ukraynalı muhataplarının yalıtım ağından tesisin bağlantısının kesilmesi hususunda düşünüm donanması bulunduğunu belirtilerek, bu durumun düzenlilik açısından eleştiri müşterek tesirinin olmayacağı anlatım edildi.

"Çernobil'de durumun kötüleştiğini görüyoruz"

Grossi, anne şebekeden elektriğin kesilmesinin tahminî 2 haftadır geceli gündüzlü etkin 210’a yaklaşan personel düşüncesince ek mesail doğurabileceğine ayraç ederek, "Günden güne, hassaten ışınım güvenliği ve tesisi sonuç basamak emekli ve sınayıcı şartlar altında dümen fail personel düşüncesince Çernobil Nükleer Santrali’nde durumun kötüleştiğini gözlemliyoruz."dedi.

Rus güçlerine müşterek kat şimdi seslenen Grossi, "Santralde dahili radyasyondan sığınma prosedürlerine uymaları, personelin sakıncasız müşterek biçimde dönüşümlü emek vermek prosedürünü kolaylaştırmaları ve güvenliği getirmek düşüncesince başka ehemmiyetli adımları atmaları düşüncesince acele çağrımı yineliyorum." halinde konuştu.

Uzaktan data akışında aksama

Grossi, hem Çernobil bununla birlikte Zaporijya Nükleer Santrali’nde çekirdeksel malzemeyi strateji geçirmek düşüncesince kurulan düzenlilik sistemlerinden mevrut engin data aktarımının kesildiğini kaydederek, çıkma yahut kullanıma anık çekirdeksel yakıtın yanında muhtelif çekirdeksel maddelerin ağır miktarda bulunmuş olduğu bu dü tesisten Ajansın Viyana’daki merkezine bu türde data akışının anide kesilmesinden ide duyduğunu söyledi.

Uzaktan data akışını getirmek amacıyla düzenlilik denetimine değgin ekipmanların Ukrayna ve dünyanın nice yerindeki çekirdeksel tesislere yerleştirilmesinin düzenlilik denetiminin uygulanabilmesine imkân sağlayıcı ehemmiyetli müşterek eleman bulunduğunu vurgulayan Grossi, bu cins ekipmanların bekâr Ukrayna’da değil nice ülkedeki çekirdeksel gereç ve faaliyetleri teftiş amacıyla kullanıldığının altını çizdi.

Grossi, bu sonuç gelişmelerin çatışmaların sürdüğü Ukrayna’da çekirdeksel tesislerin emniyet, düzenlilik ve esirgeme önlemlerine müteveccih kaygıların artmasına hastalık bulunduğunu dile getirdi.

Ukrayna'daki sorunları halletmek düşüncesince Türkiye ziyareti

Grossi, Ukrayna'ya değgin toy inisiyatifin müşterek parçası namına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üstünde Antalya'ya gideceğini kaydederek, "Oradaki (Türkiye) toplantılarda, Ukrayna'nın çekirdeksel tesislerinin kanaat ve güvenliğini sağlamaya değgin acele gelişim kaydetmeyi umuyorum. Artık harekete geçmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler