USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Twitter dosyaları 8: Pentagon hesaplarına Twitter koruması

Elon Musk'ın iştirak emektar yönetiminin uygulamalarına müteveccih meydana getirdiği sekizinci ifşaatında, Twitter'ın ABD ordusunun talebi için Orta Doğu'daki ruhsal savaş operasyonları hesaplarına dahili dulda sağlamış olduğu ortaya çıktı.

Twitter dosyaları 8: Pentagon hesaplarına Twitter koruması
21-12-2022 02:06
Washington

Twitter'ın toy sahibi Elon Musk'ın şeriklik emektar yönetiminin uygulamalarına müteveccih icra ettiği sekizinci ifşaatında, Twitter'ın ABD ordusunun talebi dair Orta Doğu'daki ruhsal savaş operasyonları hesaplarına dahili esirgeme sağlamış bulunduğu ve bunlara musaddak matematik (mavi tik) ayrıcalığı verdiği ortaya çıktı.

Elon Musk’tan Twitter ifşalarıTwitter Dosyaları, FBI'ın Hunter Biden dair Twitter'a edisyon yaptığını gösterdiElon Musk'ın anketine katılanların yarısından ilavesi Twitter yöneticiliğini bırakmasını istediMusk: Hükümet halktan mevrut detayları sansürlemek düşüncesince Twitter'a milyonlarca dolar ödedi

Musk, tahminî dü haftadır Twitter Dosyaları adıyla sürdürdüğü ifşaatların 8'incisini Intercept çav sitesinin muhabiri Lee Fang üstünden yaptı.

Fang, Twitter hesabından icra ettiği paylaşım dizisinde, Twitter ile ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ortada CENTCOM'un ruhsal harekatlarının parçası bulunan hesapların yakınma denli hallere dirlik esirgeme listesine (beyaz liste) alınmasını ve bu hesaplara musaddak matematik göstergesi verilmesine bağlı yazışmaları yayma etti.

Twitter yöneticilerinin senelerce firmanın platformunda hükümet destekli duyurulmayan yaymaca kampanyalarını belirleme kılmak ve engel peyda kılmak düşüncesince efor gider ettiğini tez ettiğini fakat gerelti arkasında, firmanın ABD ordusunun talebi dair birtakımı ruhsal harekat hesaplarını alkan listeye alarak dahili esirgeme sağladığını yazan Fang, CENTCOM’un, Yemen, Suriye, Irak, Kuveyt ve Orta Doğu'nun genelinde kişilerin fikirlerini formatlamak düşüncesince imal edilen içerikleri aksettirmek düşüncesince Twitter’ın korumaya almış bulunduğu bu hesapları kullandığını kaydetti.

Fang, CENTCOM'un önceki bu hesaplarla direkt bağlantısını kamuya açıkça birlikte biçimde gösterdiğini fakat giderek taktik değiştirerek bu hesaplarla ilişkisini gizlemeye başladığını aktardı.

Bunun platformu direkt kötüye kullanma ika anlamına mevrut birlikte akıntı olması durumunda Twitter’ın bu hesaplara tek biçimde karışma etmediğini tamlayan Fang, Twitter ile ABD ordusu ilişkisinin 5 sene öncesine gittiğini yazdı.

Fang’ın paylaşmış bulunduğu CENTCOM’da işyar Nathaniel Kahler’a ait, 26 Temmuz 2017 günlü yazışmada, Kahler firmanın amme politikası kadrosundan birlikte merciye "ABD’in makul mesajları elan çelimli aksettirmek düşüncesince kullandığı" birlikte Arapça matematik listesini ileterek bunlardan birine "onaylı matematik işareti" verilmesini ve maada hesaplara ise "beyaz liste" kendisine aşina yakınma ve siber müdahalelere dirlik esirgeme sağlaması talebinde bulunuyor.

Kahler, Twitter yetkilisine "Hashtag'leri endekslemeyen birtakımı hesaplarımız mevcut - ihtimal de bot kendisine işaretlendiler. Bunlardan birkaçı asıl birlikte takipçi kitlesi oluşturdu ve demincek bunları kurtarmayı umuyoruz." diyerek yazdı.

CENTCOM görevlisi, icabında CENTCOM ve hususi Kuvvetler Komutanlığından ek belge getirebileceğini iletti.

Fang, o devirde Twitter’ın DEAŞ ve Orta Doğu'da çalışkanlık yayınlayan maada yıldırı örgütleriyle dayalı çirkin oruçlu faaliyetleri belirleme etmeyi amaçlayan esnetilmiş birlikte kötüye yararlanma belirleme sistemi oluşturduğunu ve bunun endirekt birlikte kararı kendisine ABD ordusu kabilinden arama edilen ve yıldırı yanlısı gruplarla kalın pıtrak angaje bulunan hesapların kendiliğinden kendisine "spam" kendisine işaretlendiğini kaydetti.

Fang, Kahler’in o yazışmadan sonraları ayrımsız güneş ilettiği birlikte e-mailde 52 hesabı içeren birlikte safiha gönderdiğini, Yemen'deki ABD dron saldırılarıyla dayalı açıklamaları aksettirmek düşüncesince geçer "@yemencurrent" hesabı da karışma peyda kılmak neredeyse altı matematik düşüncesince rüçhan görev istediğini belirtti.

O tam askıya edilgin bulunan "@yemencurrent" hesabının ABD dron saldırılarının "doğru" bulunduğunu ve sivilleri değil teröristleri öldürdüğünü vurguladığını tabir fail Fang, paylaşımında, listedeki maada hesapların, Suriye'de ABD destekli YPG/PKK yıldırı örgütünün tanıtımına ve Irak'ta İran karşıtı mesajlara odaklandığına toprak verdi.

Fang, bambaşka birlikte hesabın ise matematik Kuveyt'teki kanuni mevzuları gündeme taşıdığını paylaştı.

CENTCOM’un Yemen’de "@dala2el" isminde sanlı hesabı Suriye diyetine müteveccih paylaşımlarda kullanmaya başladığı sırada, komutanlığın talebi dair Twitter’ın bu hesaplara elan önceki uygulanmamış birlikte esirgeme ve bağışıklık etiketi eklediğini yayma fail Fang, sonunda bu hesaplara spam yahut kötüye kullanıma dirlik bot hesaplara muteber askıya kabul ika yahut görünürlüğünü azaltmaya hadim birlikte otomasyona dirlik esirgeme sağlandığını tabir etti.

Fang, CENTCOM irtibatlı hesapların çoğu kez ABD’nin Orta Doğu’daki faaliyetlerini destekleyen ve İran karşıtı müsvedde kampanyalarına katıldığını yazdı.

Pentagon’un bu enli faaliyetinden Twitter’ın yukarı yönetiminin de haberli bulunduğunu tamlayan Fang, Twitter’dan Lisa Roman isminde sanlı birlikte yetkilinin birlikte Pentagon yetkilisine gönderilmiş bulunduğu e-maili paylaştı.

Paylaşımda, Twitter yetkilisi Pentagon yetkilisine, birlikte safiha göndererek bu tabloda toprak düzlük hesapların ABD ordusu ile ilişkisini teslim edemediklerini ve bu hesaplar düşüncesince teslim talebinde bulunduğunu yazdı.

Fang, bu hesapların birçoğunun mayıs ayına denli paylaşımlarına bitmeme ettiğini belirtti.

Ağustos ayında Stanford Internet Gözlem Merkezinin çalışmasında ABD’nin ruhsal harekat düşüncesince Facebook, Twitter ve Telegram'da kullandığı ve çarpıtılmış yanay fotoğrafları ile dezenformasyon karşıcı Pentagon münasebetli hesaplardan bazılarının Twitter’ın esirgeme sağlamış bulunduğu hesaplar bulunduğunu yazan Fang, Twitter’ın elan sonraları bu hesapları askıya alarak demo icra ettiği görüşünü paylaştı.

150'den çok matematik askıya alınmıştı

Twitter ve Facebook ağustos ayında ABD lehine arsıulusal bölgede dezenformasyon karşıcı birlikte ağabey ilgilendiren bulunduğu belirlenen 150’den çok hesabı askıya aldığını açıklamıştı.

Pentagon’un Savunma Politikalarından Sorumlu Müsteşarı Colin Kahl, askeri bilim operasyonları yürüteç tamamı birimlerin faaliyetlerine bağlı tetkik başlatmıştı.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Facebook ve Twitter’ın mülga hesaplarla dayalı Pentagon’a rastgele birlikte bilim vermediğini tez etmişti.

Psikolojik savaş faaliyetleri kendisine da “askeri bilim dayanaklık kılmak operasyonlarını” yürüteç birimlerin iş suni biçimlerinin gözden geçirileceğini kail Ryder, ruhsal savaş faaliyetlerinin ABD ordusunun halkla münasebat birimince yürütülmediğini, bunun cıvıl cıvıl içinde ve haricen istihdam etmiş bulunduğu birimler kabilinden yürütüldüğünü anlatmıştı.

Ryder, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Daha önceki ruhsal operasyonlar kendisine aşina askeri bilim dayanaklık kılmak operasyonları, Savunma Bakanlığının elindeki birlikte kabiliyet. En az savaşın kendisi denli emektar birlikte savaş unsurudur. Bu operasyonları arsıulusal önceliklerimiz bağlamında devreye sokarız. Burada bunların ABD yasalarına akıllıca ve Savunma Bakanlığı politikalarına akıllıca birlikte biçimde yürütüldüğünü ve bunun temini düşüncesince denetçi kılmak mekanizmasının bulunduğunu vurgulamalıyım.”

Twitter Dosyaları

Elon Musk sonuç dü haftadır, Twitter'in kasıntı içi belgelerini araştıran ve Twitter'da paylaşan birlikte kol gazetecinin ifşalarını destekliyor.

Twitter'in toy yöneticisi ve serbest gazetecilerin "Twitter Dosyaları" kendisine bilinen bu tweet dizileri, Twitter'ın emektar yönetiminin, siyasal görüşleri zımnında muhafazakarları maksatlı kendisine susturduğunu ispat çabası kendisine değerlendiriliyor.

Elon Musk'ın retweet icra ettiği serbest gazeteci Michael Shellenberger cemaziyelevvel Twitter Dosyaları 7. Kısım'da, FBI San Francisco hususi Ajanı Elvis Chan'ın, Twitter yöneticileri üstünde edisyon kurarak ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden dosyası özellikle peyda kılmak neredeyse birtakımı mevzularda manipülasyon hazırlamaya çalışmış bulunduğu halinde paylaşımlarda bulunmuştu.

Musk, elan önce, Twitter'ın umumi müşavir yardımcısı ve emektar FBI umumi danışmanı James Baker'ı "kamu diyaloğu düşüncesince ehemmiyetli bulunan bilgilerin bastırılmasındaki muhtemel rolü" mevzusundaki endişelerini esbabımucibe göstererek görevden almıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler