USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkkan, FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasına ilişkin gizli belgeleri Dündar’dan önce temin etmiş

Bingöl'de martir yakınına sövgücü İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpasına ilişkin gizli belgeleri firari Can Dündar'dan elan önce temin ederek toplumsal iletişim araçları hesabından paylaşmış olduğu ortaya çıktı.

Türkkan, FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasına ilişkin gizli belgeleri Dündar’dan önce temin etmiş
10-11-2021 18:45

Türkkan'ın 2014 senesinde toplumsal iletişim araçları hesabı üstünden icra ettiği paylaşımın müşterek kusur bulunduğunu kail AK Parti MKYK Üyesi Av. Mücahit Birinci, “Can Dündar'ın bire müşterek suçtan ukubet almasının karşılığında Lütfü Türkkan'ın bu mevzuda soruşturmaya yayıncı tutulmaması yahut yargılanmaması, benim kanaatime gereğince hukuken belkili değildir” dedi.

İYİ Partili Türkkan'ın MİT TIR'ları belgelerini, "Devletin gizli kalması müstelzim detayları politik yahut askeri casusluk için temin etmek” suçundan ukubet meydan firari Can Dündar'dan önce temin etmiş olduğu ortaya çıktı. Şehit yakınına kalay ederek iri aksülamel toplayan Türkkan'ın, Dündar'dan tahminî 8 ay önce detayları toplumsal iletişim araçları hesabından paylaşmış olduğu belirlendi.

“Gizli kalması müstelzim müşterek belgeyi politikacı ve askeri casusluk gerçekleştirmek neredeyse servis etmiştir”

Konuyu gündeme getiren AK Parti MKYK Üyesi Av. Mücahit Birinci “Şimdi Lütfü Türkkan'ın elbette sonuç günlerdeki durumunu gördük, biliyoruz. Fakat onu haricinde da müşterek madde var. Lütfü Türkkan, elden martir yakınına taşlama fail müşterek kişi değil, bire müşterek sürede MİT'e ilgili gizli kalması müstelzim belgeyi, tığ 2014'ün Eylül ayında yayma ettiğini öz tweetinden belirleme ettik. Bu henüz önce elbette gözden kaçırılmış o yayıncı müşterek istifham işareti. Ama bundan hakeza gözden kaçırılmamış ve ukubet devir aşımı, sormaca devir aşımı geçmemiş vaziyette. Tweeti 29.09.2014 günlü atıyor. Ben bunu öz toplumsal medyamdan da yayınladım ve Cumhuriyet başsavcılarımızın dikkatine sundum. Ne diyor; ‘Adana'da durdurup aranan tırlara ilgili kontrol tutanağı' diyor. Tutanağı da yayınlıyor; ‘Bu silahlar El-Nusra'da mı? IŞİD'de mi? PKK'da mı şimdi?' sanarak istifham soruyor. Aynı hususla ilgili yargılanan şansları biliyoruz. Can Dündar söz gelimi yargılanmıştı. Çok enteresan bulunan bu Can Dündar'ın bunu yayınladığı tarih, 27 Mart 2015 bakın Lütfü Türkkan Can Dündar'ın bunu yayınlamasından henüz önce Twitter'dan gizli kalması müstelzim müşterek belgeyi yayınlıyor. Dolayısıyla bu suçtur. Bu T.C.K 328-(1) 329 noktasında benim kanaatime gereğince suçtur. Gizli kalması müstelzim müşterek belgeyi politikacı ve askeri casusluk gerçekleştirmek neredeyse servis etmiştir. Kamuoyunun uğrunda açıklamıştır. Dolayısıyla bu suçun müşterek karşılığı olması gerektiği kanaatindeyim. O nedenden dolayı ego bunu ister Twitter hesabımda gerekte deminden yurttaşlarımıza duyuruyorum. Bunun müşterek suç duyurusu şekilde bildirme edilmesi geçişsiz Cumhuriyet Başsavcılarımız tarafından” dedi.

“Fikret Seçen'le Lütfü Türkkan'ın müşterek birlikteliği mevcut mıydı”

Türkkan'ında yargılanması icap ettiğini tabir fail Birinci: “Belge ki çeşidinden servis edilmiştir. O aşırı enteresan bulunan müşterek nokta. O belgenin servis edilmesinin söyleyeceğim ihtimalden ayrıksı belki yok. Kim çeşidinden servis edilir biliyor musunuz? Gizli kalması müstelzim belgelerdir, kontrol tutanağıdır. Arama tutanağında kalemler tekerlek tekerlek zikredilmiştir. O tırın süresince ne bulunmuş olduğu zikredilmiştir. O kontrol tutanağında imzası mevcut Türk üniformasını gasp etmiş alçakların topu topu FETÖ soruşturmasından ByLock'çu şekilde şu anda ya mahkum ya firari. Dolayısıyla FETÖ mensupları, bunları onların haricinde elde etmesi aşırı zor, belkili değil. Şunu biliyoruz yayıncı hani şu suali yoklamak geçişsiz söz gelimi Fikret Seçen'le Lütfü Türkkan'ın müşterek birlikteliği mevcut mıydı? Fikret Seçen kimdir? Zekeriya Öz'ün başsavcı vekilidir. Dolayısıyla firaridir şu anda. Dolayısıyla bu Gebze'de de fariza yapmış müşterek savcıdır. Fikret Seçen firaridir mensuptur, örgüte mensuptur. Onla bulunan müşterek birlikteliği varmı bu suali kendini cevaplaması lazım. Onla bu meselelerle ilgili onla görüşmüş mü? kabil detayları namına açıklaması geçişsiz tığ namına bu açıklamayı bekleriz. Fakat onun haricinde bu istifham haricinde güneş kabil açıkça bulunan bunu kamuoyuyla paylaşmış olması ve bu suçtur. Can Dündar, bundan ukubet almışsa Can Dündar'ın ukubet almasını biliyorsunuz ki 328-(1)'den ukubet aldı. 18 sene 9 ay ukubet aldı. Dolayısıyla Can Dündar'ın bire müşterek suçtan ukubet almasını karşılığında Lütfü Türkkan'ın bu mevzuda soruşturmaya yayıncı tutulmaması yahut yargılanmaması benim kanaatime gereğince hukuken belkili değildir. mühim bulunan şu bunun soruşturmayı yayıncı tutulması elzemdir. Can Dündar'ın bu aşamada soruşturulup bu şahsın, Can Dündar'dan henüz önce hakeza müşterek belgeyi açıklamış müşterek şahsın yargılamadan kurtulmuş tutulması doğruluk mekanizması incitir. Bundan sonraları müşterek açıklama doğacak mi ona bakacağız. Ama bu izahdan ayrımlı müşterek boyut bunun hesabını yayıncı özgür Türk yargıçları ve soruşturmayı yürüteç savcıların verecektir” sanarak konuştu.



Sümeyye İnal - Emre Baba
 

İLGİLİ HABER
Türkkan ve Akşener martir annesine ya dayanak çektirdi Türkkan ve Akşener martir annesine 'ya sabır' çektirdi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler