USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye'ye çelim sağlayan domestik istihsal namlular tarafını ihracata çevirdi

Yerli istihsal orta kalibre namlu, atışlı imtihan süreçlerini başarıyla tamamlayarak göreve amade bir duruma getirildi, türlü kalibrelerdeki ihracatın 2022 yılından itibaren yapılması hedefleniyor.

Türkiye'ye çelim sağlayan domestik istihsal namlular tarafını ihracata çevirdi
12-12-2021 13:08
Ankara

Enderus Teknoloji Genel Müdürü Eyüp Anlaş, AA muhabirine, 2017 senesinde Türk Silahlı Kuvvetleri düşüncesince orta kalibre namlu ve tabanca üretimi düşüncesince Ar-Ge emek vermesi başlattıklarını söyledi.

Türkiye'de üretimi sıfır veya emlak dışı lisansıyla üretilen, devir zamane ambargoya husus bulunan mamüllerin evcil imkanlarla Türkiye'de imal edilmesine odaklandıklarını özetleyen Anlaş, bu kapsamda önemi ve kullanması derece derece küsurat orta kalibre toplar ile ülkedeki gerekseme doğrultusunda muhtelif çaplarda namlu üretimine yoğunlaştıklarını tabir etti.

Kendini kanıtlamış doğal taş yağı lambası yağı tepmeli rotatif sermaye kebap sermaye tamburalı emek vermek mekanizmasına ehil 20 milim öz kendine Enderus T-20 topunu geliştirdiklerini dile getiren Anlaş, değişebilir taktik gereksinimleri karşılayabilecek degaje cephane gamı ile 1500 atım/dakikaya derece ulaşabilen ayarlanabilir atış hızlarında esas atışlı testlerini tamamladıkları bildirdi. Anlaş, faik çözülüm ve top/namlu ömrü performansı ile bu topun 25, 30, 35, 40 milim çaplarda öbür orta kalibre toplarını havi müşterek eş halinde üretimi dair çalışmalara bitmeme ettikleri bilgisini verdi.

Anlaş, namlu üretiminde ön envestisman ücreti baş döndürücü faziletli bulunan ve makbul makina-ekipmanlarda emlak dışı bağımlılığı mevcut konvansiyonel yollar hesabına elektro-kimyasal el işi şeklini yeğleme ettiklerini vurguladı. Çalışmalar böylecene da öz istihsal modellerini oluşturduklarını ve buna akla yatkın tezgah ve takımlamaları ürettiklerini kaydeden Anlaş, şöyleki konuştu:

"Namluyu geliştirirken balistik hesaplamaların tamamını aritmetik modellerle simüle ediyoruz. Buna mucibince mergup tabanca ve namluyu tasarlayabiliyoruz. Kimseye bağımlığı değiliz. Patentlerini de aldığımız bu işin matematiğini çözmüş durumdayız. Bunu çözünce mergup silahı etme ve ülkeyi bu bölgede iri müşterek aktör biçimine getirme olanağına kavuşuyorsunuz. Dünyada orta kalibre ferde ve namlu üreten önemli kuruluşların indinde bundan sonra Enderus Teknoloji de bulunmaktadır.

Tüm bu icraat böylecene faziletli nitelikli çeliği işleyerek orta kalibre ferde sınıfı silahlar ile 5,56'dan 120 milim çapa derece namlu üretimi yapabilir noktaya geldik. 5,56, 7,62, 12,7, 20, 25 milim namluları üretiyoruz. 30-35 milim namlularla bağlanmış çalışmalarımız bitmeme ediyor. 120 milim namlu da açabiliyoruz, 3 m. uzunlukta prototiplerimiz var. 20 milimetrelik namlumuz atışlı testleri başarıyla geçti, kalifikasyon süreci tamamlandı, hızlı üretime hazır. Türkiye'nin orta kalibrede düşünülmüş evvel evcil istihsal namlusu envantere girmeye doğruluk kazandı. 40 milim bombaatar namlusu da ıpıssız el altında asayiş güçleri çeşidinden kullanılıyor. Bugüne derece ayrımlı kalibrelerde ve adetlerde 1000'den müşterek tomar namlu teslimatı gerçekleştirdik. dışsatım izni beklediğimiz süreçler var. Aylık binlerle tabir edilen talepler gır konusu. 2022 yılı bakımından ihracata başlayacağız. Amerika yahut Kazakistan evvel olacak kabil görünüyor."

Yüzde 97 yerlilik oranı

Silah ve namluda yüzdelik 97'nin üstünde yerlilik oranına ehil olduklarını bildiren Anlaş, kâffesi süreçlerde evcil kaynaklar kullandıklarını, istihsal bilgelik paketinin kendilerine ilişik olduğunu, lisansa editör rastgele müşterek bileşen kullanmadıklarını söyledi. Anlaş, "Bu sebeple de dış satım dair rastgele müşterek hacir yok. Türkiye'nin akla yatkın bulmuş olduğu değme iklim ve kullanıcıya ihracatı yapılabilecek." niteleyerek konuştu.

Anlaş, oluşturdukları imalat altyapısı ve teknolojik bilgelik havuzunun namlu üretiminde dünyanın önde mevrut üreticileriyle bulunan mesafeyi kapattığını, ibdai dizaynlar ve Türkiye'ye ilişik ibdai mamüllerin ortaya çıkmasına döşeme hazırladığını kaydetti.

Eyüp Anlaş, namlularının toprak almış olduğu ceninisakıt tepmeli orta kalibre toplarının iklim platformları, devriye botları, zırhlı savaşma araçları, çakılı kuleler, tekerli taktik vasıtalar kabil baş döndürücü degaje müşterek tasarruf bölgesine ehil bulunduğunu belirtti.

Özgün tezgahlarını ürettikleri düşüncesince istihsal kapasitesi dair müşterek başağrısı yaşamadıklarını, tezgahları mergup namluya mucibince ölçeklendirebildiklerini dile getiren Anlaş, gerekseme doğrultusunda arttırma istihsal hatlarını devreye alarak mümkün arzu artışlarını karşılayabilir noktada olduklarını tabir etti.

Silah üreticileriyle iş birliği

Anlaş, Türkiye'nin önde mevrut tabanca üreticileriyle dizayn sürecinden başlayarak teşrikimesai yaptıklarını bildirdi.

Silah istihsal etmek talip ancak faziletli namlu yatırımından mümteni kuruluşların ihtiyacını karşılamayı ve baş başa evren pazarlarında destan göstermeyi amaçladıklarını vurgulayan Anlaş, bu amaçla öz namlularını üretirken encam müşterek teknolojiyle yiv açım hizmeti de verdiklerini söyledi.

Gelecek vizyonlarında materyal teknolojilerine idman bulunduğunu özetleyen Anlaş, "Elektro-kimyasal el işi teknolojisi çabucak namluda kullanılmıyor. Yüksek hassasiyetli parçaları bu teknolojiyle ika etmek mümkün. Bu teknolojiyi havacılık, erke kabil ayrımlı sektörlerin kullanımına sunmayı, otomobil veya zerre üretimini amaçlıyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler