USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye’nin yatırım yoluyla vatandaşlık programı, yabancı yatırımcıların favorisi

Doğrudan yatırım yoluyla vatandaşlık taleplerindeki çoğalma ilgi çekiyor.

Türkiye’nin yatırım yoluyla vatandaşlık programı, yabancı yatırımcıların favorisi
11-12-2021 13:05
Yatırım yoluyla vatandaşlık ve celse programları danışmanlığı hizmeti verici Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, 'Yatırım Yoluyla Türkiye Vatandaşlığı Programı'na bulunan talebin, 2022'de artarak bitmeme etmesini beklediklerini söyledi. Demirel, “Sektörün toptan büyüklüğü tahminî 25 bilyon dolar. Türkiye, bu pastadan iri ortak hisse alıyor. Bu oranın 2022 ve sonra artışa geçeceğini kestirim ediyoruz. Sadece yurt alımı yoluyla değil, mali yatırım ve istihdam oluşturacak yatırımlarla da Türkiye'den vatandaşlık talebi bulunan iş kullanmakta olanları var” dedi.

Türkiye de geçmiş 10'da

Demirel, Türkiye'nin yatırımla vatandaşlık programlarında aldıkları talepler itibarıyla geçmiş 10 içre bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de yatırım yoluyla vatandaşlık programının altı değişik koşulu var. Bunlardan dü tanesi aşırı popüler, yurt satın kabul kılmak ve yatırım hesabı açmak. Dünyadaki en zengin iş kullanmakta olanları bu aşamada müşavirlik aldığında bizimle emek vermeyi yeğleme ediyor. Dünyanın Londra, Dubai, Toronto, Singapur, Zürih ve Hong Kong neredeyse mal merkezlerinde ofislerimiz var. İstanbul Finans Merkezi'nin kurulumuyla, İstanbul'un da celse ve vatandaşlık planlama endüstrisi düşüncesince lehçe ortak özek durumuna istikbaline inanıyoruz. Geçtiğimiz senelerde bizim düşüncesince en iri pazarlardan ortak tanesi ABD ve İngiltere'ydi. İngiltere ve ABD neredeyse vatandaşlıklarının pop bulunduğu bu ülkelerden caba yatırım göçüne bulunan ilgide iri ortak çoğalma oldu. Covid süreci ile beraberce dünyanın en zengin aileleri düşüncesince seçenek celse ve vatandaşlık planlamak hâlâ da ehemmiyetli bir vaziyete geldi” dedi.

Sektör evren çapında genişliyor

Türkiye'nin toptan vatandaşlık programları sektöründen efdal ortak hacme erbap bulunduğunu vurgulayan Demirel, “Yatırım yoluyla vatandaşlık elde fail insanoğlu vatandaşlığını aldı gitti neredeyse düşünmemek gerekiyor. Bu zengin insanoğlu ayrımsız sürede iş insanı. Türkiye'nin izlemsel pozisyonu ve lehçe özek olma potansiyelinden ötürü hem iç sektöre hem de lehçe sektöre tecim gerçekleştirmek amacıyla vatandaşlık programı haricinde da yatırım yapıyorlar. Vatandaşlık programları arsıulusal iş gerçekleştirmek talip yatırımcıların hâlâ şen ortak biçimde tecim yapmasına asistan oluyor. Örneğin, Amerika'da ve Latin Amerika'da sayrılarevi zincirleri bulunan ortak iş adamından mevrut ortak vatandaşlık talebi var. Buraya elden ev satın alıp vatandaşlık teshir giyinmek düşüncesince değil, organize ettiği lehçe yatırımların süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla Türk vatandaşlığı elde ika talebinde bulunuyor. Dünyadaki rastgele vatandaşlık ve celse programının kendine hususi nüansları var" ifadelerini kullandı.

Demirel, dünyada bilyon dolarlar müdür iş insanlarının vatandaşlık programlarını ortak nevi yatırım sepeti adına nitelendirdiğini belirterek, “İnsanlar kesinlikle euro, dolar ve değerli neredeyse yatırım sepetleri oluşturuyorsa ayrımsız biçimde celse ve vatandaşlıklarının da ortak sepetini yapar haldeler. En sonuç geçişlik endeksi raporumuza gereğince en çelimli geçişlik Japonya'ydı. Pandemi devrinde yasaklarla beraberce Japon vatandaşları 80'den az ülkeye gidebiliyordu. Londra'da işleri bulunan ortak dolar milyarderinin vizesiz yaşamını sürdürmesi ve işlerini geliştirmesi düşüncesince elden Japon pasaportuna erbap olması tam olmadı.

Vatandaşlıklarına Malta, St. Kitts Nevis ve Türkiye'yi katmak istedi. Malta vatandaşlığı ile ABD da karışma iktisap kılmak neredeyse 185 ülkeye vizesiz girebiliyorsunuz, Avusturya vatandaşlığı programı ile 188 ülkeye, Antigua ve Barbuda ve St. Lucia neredeyse Karayip ülkelerinin vatandaşlıkları ile İngiltere ve Schengen sahasına vizesiz girebiliyorsunuz. Portekiz, Malta ve Yunanistan celse programları da Avrupa'da yeğleme edilen en pop celse programları ortada ve bu devletlerin hepsinde ofislerimiz mevcut. Küreselleşen dünyada ekonomik, siyasal ve salgınlar neredeyse lehçe ve arsıulusal krizlerden çarpılmak istemeyen insanoğlu düşüncesince yatırım yoluyla celse ve vatandaşlık planlamak bundan böyle ortak ihtiyaç. Bu gerçekliğin kazalı ortak gidiş neredeyse algılanmaması gerekiyor. Bu bundan böyle yeni dünyanın ortak parçası ve devletler düşüncesince ek ortak kaynak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler