USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye'nin salname giranbaha üretiminde maksat 100 ton

Altın Madencileri Derneği Genel Başkanı Mehmet Yılmaz, Türkiye'nin arazi altı kaynakları açısından dünyanın en ensesi kalın devletleri ortada arazi aldığını belirterek, salname 40 titrem bulunan giranbaha üretiminin 100 tona çıkarılabileceğini bildirdi.

Türkiye'nin salname giranbaha üretiminde maksat 100 ton
28-04-2022 12:59
Ankara

Dünya Altın Konseyi ile Türkiye Altın Madencileri Derneği çeşidinden Sheraton Ankara Hotel & Convention Center'da meydana gelen görüşmede sürdürülebilir ve mesul madencilik prensiplerinin uygulamaları dair dünyada gelinen sonuç gözcü ele alındı.

Madencilik sektöründeki türlü kesimlerden baş döndürücü sayıda mümessilin toprak almış bulunduğu etkinliğin açma konuşmasını eden Yılmaz, Türkiye'de giranbaha madenciliği ve giranbaha rafinasyonunun evren standartlarında yürütüldüğünü belirtti.

Yılmaz, insanoğlu hakları, iş güvenliği, mekân yönetimi, doğaya baştan kazandırma uygulamaları, rustik kalkınmaya dayanak noktası ve mali saydamlık sahalarında mesul giranbaha madenciliği ilkelerine uzlaşma sağlamanın önemine ayraç etti.

Türkiye'nin toprak altı kaynakları açısından dünyanın en varlıklı devletleri ortada toprak aldığını vurgulayan Yılmaz, "Ancak bu bilgi, yegâne başına müşterek atasözü anlatım etmiyor. Bu kaynakları güneş yüzüne çıkarmanın ve şehir ekonomisine kazandırmanın yolu madencilikten geçiyor. Altın birikimi ve yatırımı yapmayı dost müşterek maşer şekilde Türkiye'nin çabucak giranbaha tüketiminde salname averaj gereksinimi kısaca 200 tonu bulurken, buna rağmen istihsal düzeyimiz bulunan vaziyette 40 titrem seviyesinde kalmaktadır. Ülkemizdeki giranbaha deposu potansiyelinin ise 6 bin 500 titrem düzeyinde bulunduğu bilimsel nitelikli icraat sonucunda ortaya konulmuştur. Bu gizil doğrultusunda, kazançlı manada özlük ihtiyacımızın tamamını üretmeye kilitlenmek akliyeci müşterek yaklaşım olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, Türkiye'nin yılda 160 titrem giranbaha ithal ettiğini anımsatarak, "Eğer şartlar ve bu piyasanın ortaya çıkarttığı planların ileriye akilane gitmesi beklenir kılınırsa, kılıç Türkiye'de yılda 100 titrem giranbaha üretilebileceğine hakkıyla inanıyoruz." dedi.

Sürdürülebilirlik teriminin öteki sınai ameliyat kabil madencilik piyasası düşüncesince de ehemmiyetli olduğuna aktaran Yılmaz, şu biçimde bitmeme etti:

"Bildiğiniz kıl payı dünya, eşitsizlikler ve hava değişikliği de engelleme iktisap etmek kıl payı nice güçlükle karsı karşıya eskimiş durumdadır. Bu zorluklardan yola çıkarak Birleşmiş Milletler, 2030'a denli hepsi namına şimdi adil, şimdi bembeyaz müşterek doğacak gelmek düşüncesince 17 sürdürülebilir kalkınma amacı belirlemiştir. Altın madenciliği endüstrisinin, madenler sebebiyle sağlanan refahı, belirlenen bu sürdürülebilir kalkınma hedeflerini ve insancasına gelişmeyi doğrulamak düşüncesince değerlendirmek kabil müşterek mesuliyeti yalan konusudur. Hepimiz, mesul müşterek biçimde hesaplı giranbaha madenciliğinin sürdürülebilir kalkınmayı desteklemede ehemmiyetli müşterek gösteriş oynadığına inanıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler