USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye'nin insansız karaca araçları dizi üretime hazırlanıyor

Türk defans sanayisi içerisinde geliştirilen mutedil ve ciddi dershane insansız karaca araçlarının hızlı üretimine müteveccih imzalar atıldı.

Türkiye'nin insansız karaca araçları dizi üretime hazırlanıyor
09-11-2021 13:09
Ankara

Türk defans sanayisi, güvenlik güçlerinin hizmetine sunulacak hafif, ılımlı ve ağırbaşlı derslik insansız yağız araçlarının seri üretimine başlıyor.

Ağır ve ılımlı derslik insansız yağız uzlaştırıcı dizi istihsal yeti beyanları FNSS'de planlı "İnsansız Kara Araçları ve Askeri Robotik Teknolojiler Töreni"nde imzalandı. Törende, hafif, ılımlı ve ağırbaşlı derslik insansız yağız araçları sığa vizyonu de gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, törende meydana getirdiği konuşmada, gelişen, büyüyen ve dünyada adından sık sık yalan ettirmeye süregelen Türk defans sanayisinin insansız sistemler dair birlikte görünüm çizdiğini ve yağız araçlarının da bunun birlikte parçası bulunduğunu söyledi. Bugünün çağcıl savaşma sektörünün koyu uygulayım bilimi ve sentetik zeka savaş teknikleriyle donatıldığına ayraç fail Demir, teknolojide yaşanmış olan gelişmelere koşut namına aceleci birlikte evolüsyon yayınlayan insanız yağız araçlarının kullanımının doğacak devirde oluşturacağı faydalara ilişkin namına hâlâ da artacağını vurguladı. Demir, şu şekilde konuştu:

"İnsansız iklim araçlarında sağladığımız başarıyla bu arada kara, çokluk ayrıca tahtelbahir araçlarında benzer birlikte sistemi ortaya ayırmak ayrıca baş döndürücü rollü insansız araçlara akıllıcasına defa almak, robotik sistemlere direkt idman gerektiği aşikar. Çoklu operasyonel gereksinimleri istikbal etmek fakat bu cins sistemlerin entegrasyonu, bu arada çalışabilirliklerinin sağlanmasıyla gibi olacaktır. Eğer yarının gelişmelerini bugünden öngöremezsek ferda harekat dalında karşımıza çıkma kimi unsurlar bizlere şaşırtı tesiri yapabilir. Bizim maksadımız ise kusursuz bilakis hasımlarımıza şaşırtı tesiri meydana getirecek kimi unsurları sahaya vermektir."

Çeşitli format ve kapasitelerde insansız yağız araçlarının deneyli ve ilk örnek namına sahaya verildiğini özetleyen Demir, kullanıcılardan mevrut art bildirimlerin baş döndürücü ehemmiyetli olduğunu, bu sayede vasıtaların baş döndürücü hâlâ geliştiğini dile getirdi. İsmail Demir, "Muharebe zarfında maksadımız kuvvetlerimizin hasımlarına bulut salan ve onları ast fail birlikte imkana kavuşması, görünmeden gören, sezilmeden sezen, vurulmadan vuran birlikte yapıya kavuşması." ifadelerini kullandı.

"Ürünler sahada oldukça, kullanıldıkça olgunlaşacaklar"

Güvenlik güçlerine en çalışan ve teknolojik mahsulat bildirmek düşüncesince çalışmalarını sürdüklerini tamlayan Demir, şu değerlendirmede bulundu:

"İnsansız yağız uzlaştırıcı yolculuğumuz başlayalı birlikte hayli beli gücün buradaki ilerlememizin hızını kifayetli görmüyorum. Bu etaptan sonraları geriye dönerek bakılırsa bu meseleyi hızlandırmak, kime, ne fariza düşüyorsa gene dersimizi çalışmamız ve süreci hızlandırmamız devir ve sığa açısından hâlâ çalışan ve tam ürünleri biran evvel sahaya vermemiz gerekiyor. Bu mahsulat sahada oldukça, kullanıldıkça olgunlaşacaklar."

Törende, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile FNSS ortada "Ağır Sınıf İnsansız Kara Aracı", ASELSAN, Best Grup, Elektroland ve HAVELSAN firmaları ortada ise "Orta Sınıf İnsansız Kara Araçları Seri Üretimine Dair Niyet Beyanı" imzalandı.

İmza atan şirketlerin yanında ılımlı sınıfta hal ortağı namına toprak düzlük Tekatron, Ulusal Makine ve Katmerciler, bol derslik insansız yağız uzlaştırıcı üreticileri Esetron, Hoytek, Altınay, Arox, Elektroland ile plan paydaşları Kuartis, Milsoft, Ras Teknoloji firmalarının yetkilileri de törene katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler