USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye’nin ilk insansız muharip savaş uçağı Bayraktar KIZIELMA (MİUS) entegrasyon hattına girdi

Baykar kabilinden ulusal ve ibdai yerine geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın ilk prototipinin istihsal ihya modeli entegrasyon hattına girdi.

Türkiye’nin ilk insansız muharip savaş uçağı Bayraktar KIZIELMA (MİUS) entegrasyon hattına girdi
12-03-2022 18:24

Muharebe dalında aldatmaca değiştirici yerine yayınlanan ve performansıyla savaş literatüründe DOĞRU değişikliğe illet bulunan Bayraktar TB2 SİHA'ları geliştiren Baykar, muharip insansız savaş uçağı çalışmalarında ehemmiyetli birlikte evreyi geride bıraktı. Baykar kabilinden ulusal ve ibdai yerine geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın ilk prototipinin istihsal ihya modeli entegrasyon hattına girdi. Bayraktar KIZILELMA, gerçekleştireceği saldırgan manevralar ve ümranlı sentetik zeka ile gelecekte asayiş güçlerimizin savaşma sahasındaki en çelimli unsurları ortada arazi alacak.

“Bayraktar KIZILELMA bizi geleceğe taşıyacak”

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ın yürüttüğü Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) projesine Bayraktar KIZILELMA adının verildiğini duyurdu. Bayraktar, insansız savaş uçağına KIZILELMA adının verilme nedenini şöyleki açıkladı:

“KIZILELMA siz ulaştıkça hâlâ encam giden, her daim arkasından koşulan birlikte amaç aslında. Bizi her daim hâlâ ileriye ve geleceğe taşıyacak. Bayraktar KIZILELMA ile asırlardır bağımsız canlı milletimizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla faziletli uygulayım bilimi geliştirerek semalarda ve uzayda adalet etmiş olduğu noktayı almasını istiyoruz. Bugün ihtiyacımız bulunan fetihlerin kalplerin kurtarılışı bulunduğunu biliyor; merhametten, hürriyetten ve adil lakırtı ediyoruz. Bu değerlerle insanlığı buluşturmak düşüncesince faziletli uygulayım bilimi imar etmek eğer olmazsa imkânsız birlikte kaide. Bu sebeple Milli Teknoloji Hamlesi de ciddi birlikte önemi haiz. KIZILELMA'nın milletimize ve insanlığa iş edeceğini düşündüğümüz düşüncesince kadim medeniyetimizin geçmişinden mevrut bu adda değişmeyen kıldık. Dünya 5. soy sop orion uçaklarıyla insanlı akıbet muharip uçakları izliyor. Artık insanlı savaş uçakları geliştirilmeyecek. Bundan hakeza savaşma sektörünün en çelimli unsurları insansız sistemler olacak. Biz de geleceğin yarışlarında ülkemizi mevcut edebilmek düşüncesince çalışıyoruz.”

İlk el 20 Temmuz'da duyurulmuştu

Bayraktar KIZILELMA'nın kavramsal dizayn emek harcamaları kamuoyuyla ilk el 20 Temmuz 2021 tarihinde Kurban Bayramı'nın ilk gününde “Bayram Hediyesi” yerine paylaşılmıştı. Kısa pistli gemilere iniş-kalkış yeteneği de gine ilk el bu tarihte duyuru edilmişti. Aradan sabık 8 ayın arkası sıra Bayraktar KIZILELMA, Özdemir Bayraktar Milli İHA Ar-Ge ve Üretim Kampüsü'nde arazi meydan tesislerde entegrasyon hattına engelleme oldu.

Kısa pistli gemilere iniş-kalkış kabiliyeti

Türkiye'nin düz yazı etmiş olduğu ve hâlihazırda ilerleyiş testlerini gerçekleştirdiği TCG ANADOLU gemisi üzere endamsız pistli gemilere gerileyiş ve kalkış yeteneğine cemaat olacak bulunan Bayraktar KIZILELMA bu sayede denizaşırı görevlerde ehemmiyetli gösteriş üstlenecek. Bu yeteneğiyle Mavi Vatan'ın korunmasında da enerjik fariza alacak.

Agresif manevralarla iklim muharebesi

Yerli ve ulusal imkanlarla geliştirilen ve dünyada iri eko uyandıran insansız iklim araçlarından değişik yerine saldırgan manevralarla insanlı savaş uçakları üzere hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek bulunan Bayraktar KIZILELMA bu ayrıcalığı ile savaş dalında dengeleri değiştirecek. Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI'dan elde edilmiş tecrübelerle ağız ağıza Türk mühendis ve teknisyenleri kabilinden ihya emek harcamaları bitmeme fail iklim uzlaştırıcı evcil hava-hava cephaneleri ile iklim hedeflerine erinç aktiflik sağlayacak.

Düşük içgüdü görünürlüğü

İnsanlı savaş uçaklarının dizayn süreçlerinde en ciddi hususlardan bir tanesi yerine değerlendirilen bağan içgüdü kesitine cemaat olma ayrıcalığı Bayraktar KIZILELMA'nın tasarımında da rüçhan yerine dikkate alındı. Düşük içgüdü izi yardımıyla en dayanıklı görevleri başarıyla gerçekleştirecek bulunan Bayraktar KIZILELMA'nın 6 titrem kalkış ağırlığına cemaat olması hedefleniyor. Türk mühendisleri kabilinden ulusal yerine geliştirilen kâffesi cephaneleri kullanacak bulunan iklim uzlaştırıcı planlanan 1500 kilo hayır ağırlık nakil kapasitesiyle iri birlikte kuvvet çarpanı olacak. 500 nm fariza yarıçapı ile 5 zaman havada kalması hedeflenen Bayraktar KIZILELMA, bütünleşmiş edilecek AESA içgüdü ile faziletli durumsal farkındalığa da cemaat olacak.

İlk pervaz 2023'te

Bayraktar AKINCI'yı geliştirerek Türkiye'yi taarruzi sınıfta insansız iklim uzlaştırıcı geliştirebilen mahdut devletler arasına sokmayı başaran BAYKAR, Bayraktar KIZILELMA'nın ilk pervaz testini 2023 senesinde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bayraktar AKINCI TİHA'da 2018'de entegrasyon hattına girmiş ve birlikte sene sonradan 6 Aralık 2019'da ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. AKINCI ilk uçuşundan kestirmece 1.5 sene sonradan 29 Ağustos 2021'de envantere girerek operasyonel göreve başladı. Selçuk Bayraktar'ın liderliğindeki Baykar kadrosu kabilinden Bayraktar KIZILELMA düşüncesince de benzeri birlikte plan süreci yürütülmesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler