USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye'nin geçmiş tank ihracatı tamam, devamı gelecek

Kaplan MT tankı düşüncesince Endonezya'ya teslimata başlamış olan FNSS, 18 adetlik teslimatı bu sene tamamlayacak.

Türkiye'nin geçmiş tank ihracatı tamam, devamı gelecek
14-03-2022 13:40
Ankara

FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, Endonezya düşüncesince imal edilen Kaplan MT tankı düşüncesince teslimatların başladığını ve projenin ilkin paketinin bu sene tamamlanacağını bildirdi.

Kurt, AA muhabirine, 10'dan borda bordaya tomar yerel ve ecnebi söz yürüttükleri 2021 yılının FNSS düşüncesince giriş döndürücü koyu geçtiğini söyledi.

Genel kendisine hedeflerine ulaştıkları, güzel borda bordaya sene geçirdiklerini dile getiren Kurt, giriş döndürücü sayıda projede öngörülen tarihleri belirlemek ve alıcı memnuniyeti bildirmek düşüncesince çalıştıklarını anlatım etti.

Kovid-19 salgını dolayısıyla kısıtlanan arsıulusal seyahatlerden meydana gelen zorluklara karşın dış satım projelerini de sürdürdüklerini özetleyen Kurt, şu şekilde konuştu:

"Umman'da teslimatlarımızı tamamlamayı başardık. Son gönderilen vasıtaların kabulleri yapıldı. Lojistik yönünde yapılması müstelzim kimi eğitimler, yolculuk kısıtlamaları dolayısıyla gecikse de onlar da tamam durumda. Yılı kısaca 18 milyon dolarlık arttırma söz imzalayarak tamamladık. Bu sözleşme, Umman'daki şişman ana sözleşmemizin tamamlayıcısı niteliğindeydi. Malezya'da istirdat araçları haricinde Türkiye'den yaptığımız teslimatlarımız tamamlanmıştı. Daha giriş döndürücü Malezya'da ortağımız DEFTECH'in üretimine dayanak noktası verdiğimiz borda bordaya sene kendisine geçti. Son küsurat ve mütebeddil gerekseme çerçevesinde toy dizayn bulunan istirdat araçlarının teslimata müheyya duruma gelmesine yoğunlaştık geçtiğimiz yıl. Bu sene içre bu vasıtaların teslimatları da tamamlanacak. Filipinler'de 2 toy projeye imza atmıştık 2020 sonunda. 2021, bu mamüllerin tasarımlarının tamamlanarak ilkin mamüllerin üstünde çalışılmaya başlamakla geçti."

"Sahada kullanılınca hâlâ şişman arzu gelecek"

Türk savunma sanayisinin tank sınıfında ihraç etmiş olduğu ilkin taşıt Kaplan MT'ye bağlı soruları da yanıt veren Kurt, Endonezya'nın gereksinimleri düşüncesince geliştirilen projeyi PT Pindad ile yürüttüklerini söyledi. Kurt, projeye bağlı şu detayları verdi:

"İlk teslimatlar knock-down kitlerdi, onları halihazırda gönderdik. PT Pindad, Endonezya'da teşrikimesai yaptığımız ortağımız, spekülasyon işlemleri başlıyor. 18 tanktan 10 tanesi kırcı gönderilecek. Onlar da yazdan ilkin gönderilecek. Nisan-mayıs aylarında doğrudan tamamlanıp FNSS'te, Malezya'ya gönderilecek. Kule montajları çabucak orada yapılacak. Projemiz bu sene bakımından tamam olacak. İkinci borda bordaya paketle ilgilendiren görüşmeler var, bütçe emek harcamaları var. Endonezya'nın şu an düşüncesince emek vermek sistemi böyle, salname bütçe ayrılıyor. Envantere girip, sahaya çıkıp kullanılmaya başlandıktan sonradan hâlâ şişman miktarlarda arzu gelecek. Toplamda giriş döndürücü borda bordaya tomar sayıda gereksinimleri var. Dolayısıyla o mecmu sayıya neticede ulaşacağız. Bunun yöntemi kesinlikle olacak, onu konuşuyoruz. Bu ilkin öğür siparişin mecmu öğür içre giriş döndürücü önemsiz borda bordaya dönem bulunduğunu söylemekle yetineyim."

Kaplan MT ikinci ihracata da giriş döndürücü yaklaştı

Nail Kurt, Filipinler'de de MT gereksinimi çıktığını fakat sonuç evrede bambaşka borda bordaya mahsul yeğleme edildiğini söyledi.

Kaplan MT'nin daha sahaya verilmemesinin dezavantajını yaşadıklarını özetleyen Kurt, "Çok sayıda değildi güçlükle bizim düşüncesince ehemmiyetli borda bordaya belirtke olacaktı. Başa giriş gittikten sonradan sonuç çağ borda bordaya değişmeyen verildi. Başka devletlerde de gereksinimler var. Ayrıca Türkiye'de de gerekseme kendisine düşünüleceğini öngörüyoruz. Özellikle simetrisiz tehlikelerin artmasıyla giriş başa lazım 105, gerekse 120'lik kuleli MT gereksinimi doğabilir. Böyle borda bordaya vasıtaya önümüzdeki 5 ila 10 sene içre behemehâl hâlâ borda bordaya tomar özen verileceği ve borda bordaya projelendirme olabildiği dair öngörülerimiz var." dedi.

Yerli cihannüma hazırlığı

Endonezya'nın talebi doğrultusunda tankta Belçika inşası borda bordaya tabanca kulesi kullanıldığını tamlayan Kurt, şunları kaydetti:

"Dünyada hakeza biraz cihannüma mevcut şu an için. Bizim de kimi planlarımız var. ASELSAN'ın da planları bulunduğunu biliyorum. Bir cihannüma ihya dair Türkiye'de borda bordaya faaliyet, olması icap ettiğini düşünüyorum. Tabii levent boylu ve giriş döndürücü değerli süreçler, dobra planlamak lazım. Tek başımıza maliyetini karşılayabileceğimiz işler değil. Dolayısıyla bu mevzuda şayet kullanıcımızdan yeşil enerji alırsak ivme kazanacağını düşünüyorum güçlükle şu anda daha hakeza borda bordaya evolüsyon yok."

"Yine ehemmiyetli ve şişman planlar gelecektir"

İhracat çalışmalarının halk hızıyla bitmeme ettiğini vurgulayan Kurt, değişik devletlerde ürünlerine uyabilecek projelerde halk kuvvetleriyle mevcut olduklarını söyledi.

Bu cins emek harcamaları giriş döndürücü borda bordaya tomar duyurmadıklarını dile getiren Kurt, şunları kaydetti:

"FNSS'ye ne oldu, şişman dış satım projeleri bundan sonradan namevcut mu? niteleyerek düşünenler olabiliyor. Şu anda azaldı denilen halde üstelik 4 dış satım projemiz bitmeme ediyor. Bizim dış satım pazarlarımızda ehemmiyetli dezavantajlar oluştu borda bordaya süredir. Öncelikle, yer yağı fiyatlarında dü sene ilkin ağırbaşlı borda bordaya azalış oldu. Kovid etkisiyle eksiksiz devletler kapandı, halk temaslar durdu. Bu ikisinin toy dış satım olanakları üstünde ehemmiyetli aksi etkilerini yaşadık. Üçüncü hasiyet kendisine da şu anda giriş döndürücü ağırbaşlı borda bordaya toparlanma sürecine giren ilgiler vardı. Olumsuz siyasal ilişkilerin de borda bordaya müddet dar etkilerini yaşadık. Üç aktif fiil de yegâne başlarına filhakika önemliyken bunların üçü borda bordaya arada yaşanınca elbette ki etkilendik. Ama bunların bütünü Allah'a şükür arka geliyor. Dolayısıyla gene aceleci borda bordaya devre girilecektir. Zaten bildiğimiz, izleme ettiğimiz, belirleme ettiğimiz ve başat gösteriş oynadığımız önemli, şişman planlar mevcut güçlükle demincek bunu sesli duyuru etmeyeceğim. Dolayısıyla FNSS'yi nikbet eden, muhip arkadaşlarımız gönüllerini şen tutsunlar. Yine ehemmiyetli ve şişman dış satım projeleri gelecektir."

Yeni pazarlarda da girişimleri bulunduğunu tamlayan Kurt, bunun indinde Orta Doğu ve Uzak Doğu kadar giriş döndürücü hâlâ borda bordaya tomar yoğunlaştıkları pazarlar bulunduğunu, değişik coğrafyalara ise plan bazlı baktıklarını anlatım etti.

"Türkiye'nin toy geliştirdiği platformlar ihracatta da kuvvet çarpanı olacak"

Son 2-3 yılda Türk savunma sanayisinin giriş döndürücü sayıda toy mahsul geliştirdiğine ayraç fail Nail Kurt, şu şekilde konuştu:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu ürünleri, sahaya çıktığında ihracata da ehemmiyetli borda bordaya kuvvet çarpanı kendisine müspet yansıyacaktır. Daha kılıç burada tasarlarken prototipini görüp, bunu mu yapıyorsunuz, Türk Silahlı Kuvvetleri kullandı mı? niteleyerek soruyorlar. Hemen ilgileniyorlar, heyetler geliyor, gidiyor. Bu mahsulat çıktıkça ihracata da tesiri giriş döndürücü müspet olacaktır. Bu çabucak FNSS düşüncesince değil, halk savunma sanayimiz düşüncesince geçerli."

Savunma piyasasına alaka duyanların alanı ayrımsız özen ve merakla izleme etmelerini talip Kurt, "Gördükleriyle, duyduklarıyla önümüzdeki 3-5 salname devirde giriş döndürücü hâlâ borda bordaya tomar gururlanacaklar. Biz de bu bu sahanın lokomotiflerinden birisi olmaya bitmeme edeceğiz. Bu lafı vermiş olayım." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler