USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Bayraktar, Türk yatırımcıları Nijerya'ya çağırma etti

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Nijerya'nın, Afrika'nın en şişman ekonomisi olması ve keşfedilmeyi muntazır nice envestisman fırsatını barındırması haysiyetiyle elan çok Türk firmasını Nijerya'da görmeyi beklediklerini bildirdi.

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Bayraktar, Türk yatırımcıları Nijerya'ya çağırma etti
07-02-2022 11:36
Abuja

Bayraktar, 26-30 Ocak'ta Nijerya'nın tecim başkenti Lagos'ta gerçekleştirdiği türlü ziyaretlerin arkası sıra AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Büyükelçi Bayraktar, Lagos'taki Türk kuruluşların tekstilden gıdaya, inşaattan iklimlendirme sanayine derece nice değişik bölgede faaliyette bulunduğunu anlattı.

Türk kuruluşların müşterek kısmının sayı farkı 20 senedir Nijerya'da çalışkanlık gösterdiğine yer veren Bayraktar, bu kuruluşların piyasayı tanıyan, zat sahalarında gır sahibi bulunan firmalar olmakla birlikte, baş döndürücü az müşterek kısmının ise yapılanmasını yeni tamamlamış veya tümlemek kıl payı bulunduğunu söyledi.

Bayraktar, Lagos ziyaretleri kapsamında bölgede faaliyetlerini sürdüren 12 Türk iş insanıyla derinti gerçekleştirdiğini kaydederek, "Nijerya kıl payı faziletkâr potansiyele eş ülkenin 20 milyonu aşan nüfusa eş ticaret, endüstri ve firez başkentinde düpedüz hâlâ müşterek tomar faaliyette bulunan firmalarımızın olmasını beklerdim." dedi.

"Nijerya, Türkiye'den de baş döndürücü müşterek tomar yatırımcının merakını çekiyor"

Büyükelçi Bayraktar, Nijerya'nın Afrika'nın en iri ekonomisi olması ve keşfedilmeyi gözleyen nice envestisman fırsatını barındırması sebebiyle, dünyanın gayrı yerlerinde bulunduğu kıl payı Türkiye'den de baş döndürücü müşterek tomar yatırımcının merakını çektiğini söyledi.

Son 4 yılda Türkiye'nin Nijerya'ya ihracatının 368 milyon dolardan 841 milyon dolara yükseldiğine ayraç fail Bayraktar, "Dış tecim hacmimizin 1,3 bilyon dolardan kısaca 2 bilyon dolara çıktığını görmekteyiz. Ancak dü ülkenin potansiyeli düşünüldüğünde bu sayıları ehliyetli görmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Ekim 2021'de Nijerya'ya gerçekleştirdiği ziyarette açıklamış bulunduğu 5 bilyon dolar aut tecim kütlesi hedefini, kendilerine vecibe adına belirlediklerini kaydetti.

Enerji ve madencilik dalında Nijerya'nın ince faziletkâr potansiyele eş bulunduğunu vurgulayan Bayraktar, Erdoğan'ın ülkeye ziyareti sırasında enerji, madencilik ve hidrokarbür da engelleme iktisap etmek kıl payı 7 barışma imzalandığını hatırlattı.

Bayraktar, erke ve madencilik sahalarında imzalanan anlaşmaların yürürlüğe girmesiyle bahis konusu bölgelerde oluşabilecek teşrikimesai fırsatlarından Türk yatırımcıların faydalanması icap ettiğini söyledi.

"Nijerya, iş gerçekleştirmek talip üstencilik firmaları açısından okazyon barındırıyor"

Nijerya'da Türk yatırımcılar düşüncesince değişik bölgelerde envestisman fırsatları bulunduğunu tamlayan Bayraktar, "Gayrimenkul sahası açısından da Nijerya ince faziletkâr müşterek potansiyele sahip. Ülkede 17 milyon hane açığı var. Bu durum, Nijerya'da iş gerçekleştirmek talip üstencilik firmaları açısından okazyon oluşturmaktadır." sanarak konuştu.

Bayraktar, keyif alanındaki yatırımların gerçekleşmesi düşüncesince bizzat iri güç harcadığının altını çizerek, sert baş döndürücü Nijeryalının, bulunan keyif altyapısının yetersizliği zımnında iklim haricinde otama olmayı seçtiğini anlatım etti.

Büyükelçi Bayraktar, 211 milyonluk nüfusa eş Nijerya'da keyif hizmetlerindeki ehliyetsizlik zımnında iklim haricinde otama düşüncesince meydana getirilen harcamanın 2 bilyon dolar bulunduğunun kestirim edildiğini aktararak, böylesi müşterek fırsatı Türk iş insanlarının kaçırmaması icap ettiğini kaydetti.

Nijerya'nın keyif sahası kıl payı pedagoji bilimi dalının de hem fiyatlı aynı zamanda çıtırbom kurda olduğuna dikkati çekici Bayraktar, Türk üniversitelerinde kıraat etmek düşüncesince mektepli vizesine müracaatta bulunan ad sayısının devir geçtikçe arttığını söyledi.

Büyükelçi Bayraktar, Nijerya’da görmüş geçirmiş eğitmen ekibine sahip, parlak ve birinci sınıf okul/üniversite gereksinimi ince müşterek tomar olduğundan, ülkenin okul/üniversite kurulumu hususunda yapılacak yatırımlara da gerekseme duyduğunun altını çizdi.

"Türkiye'nin Afrika'da müspet müşterek imajı var"

Bayraktar, Türkiye'nin Nijerya hassaten iktisap etmek kıl payı Afrika genelinde müspet müşterek imajı bulunduğunu vurgulayarak, Nijerya'da hassaten çatı işleri, möble ve biçim sektöründeki mamüllerin Türk üretimi olmasının o ürünün birinci sınıf bulunduğu anlamına geldiğinin altını çizdi.

Türk Hava Yollarının (THY) varlığı ve faaliyetlerinin Türkiye algısı düşüncesince iri çıkar bulunduğunu dile getiren Bayraktar, Türkiye'ye mahsus bu müspet algıdaki müşterek gayrı nedenin de Afrika ile kurduğu "kazan-kazan" kesiksiz anlayışı bulunduğunu anlatım etti.

Bayraktar, Nijeryalıların, Türk firmalarıyla iş yapmaları yerinde bu ticaretin kararlı olacağının ve değme dü tarafa da kazanımlar sağlayacağının farkında bulunduğunu aktardı.

Büyükelçilik olarak, Türk firmalarıyla değme devir yazışma ve el donanması içre olduklarını tamlayan Bayraktar, "Herhangi müşterek dava yaşadıklarında evvel başvuracakları mercinin değme devir büyükelçiliğimiz olması anlamında muktezi telkinlerde bulunuyoruz. Ülkemizin desteğini ve enerjisini yanlarında hissedebilmeleri açısından elimizden geldiğince dayanak olmaya hız ediyoruz." dedi.

Bayraktar ayrıca, Ticaret Bakanlığı kabilinden maruz 14 değişik dışarı satım desteği üzerine Ticaret Müşavirliği aracılığıyla istem fail firmalara muktezi bilgilendirme ve yönlendirmelerin sağlandığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler