USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye'de emniyetli gıda süreçleri dair ehemmiyetli adımlar atılacak

Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü nasihat Köse, "Türkiye’de emniyetli gıda süreçleri dair ehemmiyetli adımların atılacağını öngörüyoruz." dedi.

Türkiye'de emniyetli gıda süreçleri dair ehemmiyetli adımlar atılacak
23-04-2022 12:13
İstanbul

AA muhabirine açıklamalarda mevcut Köse, sonuç yıllarda emniyetli gıdanın hem dünyanın bununla ortak Türkiye'nin gündeminde ehemmiyetli ortak yere ehil olduğunu, emniyetli gıda zincirinin emniyetli idmansız maddenin istihsal ve analizi ile başladığını söyledi.

"Özellikle hayvani üretimde, idmansız husus girdileri hayvanın ve en sonunda ürünü tüketen insanoğlunun sağlığını etkiliyor." diyen Köse şunları kaydetti:

"Toksin içeren yemle sönümsüz hayvanlarda, çalışkan ağırlıkta azalma, başarım kayıpları, sonuncu mahsul kalitesinde engebe ve muafiyet sisteminin baskılanması kararı enfeksiyonlara huzur direncin azalması kademe negatif neticeler ortaya çıkabiliyor. Belirli küfler çeşidinden imal edilen mikotoksinler ile savaşım hile güvenliği ve hasebiyle dimdik gıda düşüncesince iri ehemmiyet taşıyor.

Bu mevzuya itinayla eğilmek, emniyetli hile ve gıda üretimini bitmeme etmesi müstelzim totaliter ortak süreç şekilde değerlendirmek gerekiyor. Artan mahveden bilincinin de etkisiyle henüz ortak tomar ülkede üretimde antibiyotik kullanımına getirilen kısıtlamalar, efsanevi yemi ve bileşenlerini kontaminasyondan destek olmak düşüncesince sonsuz uygulanabilir yaklaşımları aşırı henüz lazım bir vaziyete getiriyor.

Türkiye’de emniyetli gıda süreçleri dair ehemmiyetli adımların atılacağını ön görüyoruz. Hayvansal istihsal proseslerini imar etmek talip Türk üreticisinin indinde olduğumuzu ortak defa henüz açıklamak istiyoruz."

Köse şöyleki bitmeme etti:

"Bir çiftlikte gümrahlık sağlayabilmek düşüncesince biyogüvenlikten dobra idari uygulamalara, hile ve su yönetiminden bumbar sağlığının korunmasına, yapılacak desteklemelere genişliğinde sert aşırı noktanın arama noktası şekilde belirlenmesi ve bu arama noktalarının ortak arada değerlendirilmesi gerekiyor. Bu doğrultuda da elde edilmiş gelişmenin gözle görülmektedir bir vaziyete gelmesi düşüncesince kayıtların tutulması ve ölçümlenebilir parametrelerin sayılara dönüştürülmesi gerekiyor.

Biz de programımız kapsamında kâffesi bu emekleri ayrıntılı şekilde ele alacağız. Şimdilik evvel etapta kanatlı hayvancılık sektöründe yumurtacı tavuklara müteveccih istihsal fail çiftliklerdeki hali belirleyerek henüz ortak tomar randıman düşüncesince hal önerileri sunmayı hedefliyoruz."

"2007'den beri Türkiye'de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz"

Trouw Nutrition’ın 100 salname tecrübesini yerli pazarın dinamiklerine bilge olma yetisiyle birleştiren Trouw Nutrition Türkiye şekilde 2007 yılından beri Türkiye'de faaliyetlerini sürdürdüklerini tamlayan Köse, "Global ağımız, çelimli AR-GE yapımız ve birinci sınıf mahsul gruplarımızın yanı esna hal odaklı fariza ve servislerimizle de ayırt oluşturuyoruz." açıklamasında bulundu.

Köse, "Ankara’da mevcut umumi merkezimiz, Zonguldak’taki istihsal tesisimiz, İzmir’deki Antrepo-Lojistik Merkezimiz ve yurt genelindeki 200’e benzeyen bayimiz ile Türk hayvancılık dalının en çelimli aktörleri ortada bulunuyoruz. Bu kapsamda ruminant, balık, kanatlı ve pet kategorisinde vitamin ve mineral premiksleri ile toksin bağlayıcılar kademe hususi mahsulat üretiyor; uzvi hamız karışımları, mayalar ve nice hususi hile ulama ürününün de tedarikini sağlıyoruz." dedi.

Trouw Nutrition Türkiye şekilde doğacak devirde de efsanevi sağlığı ve refahı, hava değişikliği ve döngüsellik, sürdürülebilirlik ve sektörel içtimai vebal sahalarına odaklanarak piyasaya faziletli ekleme bedel sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Köse, küsurat girdi maliyetleri hayvancılık sektöründe hem ruminant bununla ortak kanatlı tarafında üreticiyi de tüketiciyi de zorladığının altını çizdi.

Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Köse şunlara aksan yaptı:

"Çiftlik ve kümes hayvanlarının verimlilikleri, dimdik gelişebilmeleriyle koşut şekilde ilerliyor. Sağlıklı gelişmenin yolu ise öteki kâffesi besinsel öğelerin yanı esna vitamin ve minerallerin emin kaynaklardan tam ortak biçimde alındığı akla yatkın hizmetçi şekillerinden geçiyor. Geniş mahsul portföyümüz ile kümes ve kom hayvanlarının esenlikle gelişebilmelerine ve hayat boyu faziletli başarım gösterebilmelerine ulama sağlıyoruz.

Gıda sağlığı ve güvenliği açısından antibiyotik direnci konusu da sonuç basamak ehemmiyet taşıyor. Yoğun ve kusur antibiyotik kullanması ilaca mukavemetli bakterileri hâkim bir vaziyete getiriyor. Antimikrobiyal dayanım şekilde isimlendirilen bu halden kurtulabilmek hesabına antibiyotik kullanımının sınırlandırılması hem efsanevi bununla ortak insanoğlu sağlığını beslemek düşüncesince iri ehemmiyet taşıyor.

Sağlıklı sönümsüz hayvanların antibiyotiğe bulunan gereksinimi da azalabiliyor. Küçükbaş, kocabaş ve kanatlı kategorilerindeki hayvanların sayı farkı verimliliğini artırmaya ulama mizan hedefimizle inovatif ortak hal şekilde yaşama geçirdiğimiz LifeStart konsepti ile kom ve kümes hayvanlarının er devre tagaddi ve istihsal performansı standardını ilmî yöntemlerle geliştirerek kalıtım bilimi potansiyellerini en yukarı düzeye çıkarıyoruz.

Hayvanların dimdik ortak biçimde gelişebilmeleri ve uygun endaze randıman düşüncesince gerekseme duydukları gıda maddelerinin emin kaynaklardan gerçekleştirme edilmesi gerekiyor. Hayvan yemleri, Enterobakter, pas ve ferment kademe mikroorganizmalar çeşidinden engebe yahut kontamine olma riskiyle huzur karşıya bulunuyor. Bir bakteri şekli bulunan Salmonella hayvani ürünlerden şahıslara geçerek gıda kaynaklı hastalıklara sebep olabiliyor."

Köse, yaşama geçirdiklerin mahsul ve çözümlerle kontaminasyon seviyelerinin azaltılmasına asistan şekilde henüz birinci sınıf hile üretimine, henüz emniyetli idmansız husus ticaretine, henüz dimdik hayvancılığa ulama sağlamayı ve üretimi aşırı henüz konuşu ortak bir vaziyete getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Türkiye ister nüfusu ister jeopolitik önemi hasebiyle kendisiyle baş başa yer devletlerin de gıda kaynaklarına yetişmesi yönünde ehemmiyetli ortak potansiyeli baş başa getirdiğini tamlayan Köse, "Türk üreticiler düşüncesince dış satım fırsatları ehemmiyet bildirme ediyor. Güvenli idmansız madde, emniyetli gıda kaynakları ister Türk ihracatının ister iç pazar fırsatlarının gelişim göstermesi hesabına anahtar ortak ciddiyete sahip." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler