USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı acemi anayasadır'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı dünkü anayasadır. Eğer dünkü anayasayı yapamazsak dünkü Türkiye'yi de Türkiye Yüzyılı'nı da çelimli birlikte halde nesir edemeyiz." dedi.

'Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı acemi anayasadır'
07-01-2023 03:09
Istanbul

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca, Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi'nde planlı avukatlar buluşmasına eklenmiş bulunan Bozdağ, milletin serbest iradesiyle verdiği oylarla, "Hiçbir obje eskisi kabilinden olmayacak" lafıyla 2002'de, adeta batak nezdinde Türkiye'yi, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti kadrolarının devraldığını söyledi.

Millete köksüz değil hakikati söyleyen, imkanlarıyla, yapacaklarıyla milletin huzuruna çıkan nezdinde anlayışı asimilasyon ettiklerini tamlayan Bozdağ, "Biz milletimize vaatlerimizi, Türkiye'nin gerçeklerini görerek ortaya koyduk, beklentileri ona gereğince yönettik. Milletimizin serbest iradesiyle sandıktan kudret kendisine çıktık. Türkiye'nin o günden bugüne ciharıyek yanı değişti, değişmeye de bitmeme ediyor." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, "Bu ülkede bundan sonraları lehçe ayrımcılıklar olmayacak" dediklerini ve yatırımları Türkiye'nin 81 ilinde, hepsi ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde eş anlı başlatan nezdinde yöntem izlediklerini, memleketin rastgele nezdinde yanını baş başa ayağa kaldıran nezdinde anlayışı milletle kudret yaptıklarını anlatım etti.

20 yılda yargıda meydana getirilen değişiklikler

Türkiye'nin demokratikleşme, hususiyet devleti ve insanoğlu hakları noktasında nereden nereye geldiğini, geçmişle zaman ortada ne farklar bulunduğunu gözler önüne ihmal etmek istediğini kail Bozdağ, "Anayasamızda Türkiye'nin nezdinde hususiyet devleti bulunduğu söylenirken, uygulamalara bakmış olduğunuzda hususiyet devletinin üstünde birçok olumsuzluklar vardı. Ülkemizde yargının üstünde birçok gölgeler, yargının ortamında birçok teessürat vardı. Ne mi yaptık? Bu gölgeleri elbette mı kaldırdık? Adını unuttuk herhalde. Bu ülkede Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) vardı." dedi.

Geçmişte, "DGM'leri kaldıracağız." diyene üstelik sormaca açıldığını ve bu sözün parti yama davasına esbabımucibe yapıldığını aktaran Bozdağ, zaman ise Türkiye'de DGM'lerin olmadığını vurguladı.

Bozdağ, mülga DGM'lerin yerini Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesine gereğince kurulan, elan sonraları da Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesine gereğince açılan hususi çıkışlı mahkemeler ve savcılıkların aldığını, fakat zaman ayrı kökler ve imtiyaza eş rastgele nezdinde murafaa olmadığını anlattı.

Bu değişimin, yargının içindeki hiyerarşiyi kaldıran, usulde donanması sağlayan, hususiyet devletini nesir yazar takviye fail ehemmiyetli reformlar bulunduğunu kaydeden Bozdağ, Türkiye'de AK Parti iktidara gelene denli çıplak usa vurma önleyen adli ve yönetsel kaymakamlık haricinde askeri kaymakamlık bulunduğuna ve Türkiye'de senelerce dü ayrı kaymakamlık olduğuna dikkati çekti.

Bozdağ, askeri yargıyı da kaldırıp hususiyet devletinin gereği kendisine yargıda donanması sağladıklarını dile getirerek, yargıdaki bu adaletsizliğin CHP zihniyetinin ürünü bulunduğunu anlatım etti.

Anayasa Mahkemesini de yapılandırdıklarını kail Bozdağ, "Çok belirgin söylüyorum. Türkiye'nin Anayasa Mahkemesi üyelerinin dağılımına baktığınızda, üyelerden bir tanesi askeri Yargıtay üyeleri arasından, nezdinde başkası askeri Yüksek yönetim Mahkemesi üyeleri arasından seçilir, Anayasa Mahkemesi adeta vesayetin altında nezdinde murafaa gibiydi. Türkiye'ye çıplak nezdinde Anayasa Mahkemesi kazandıran, Anayasa Mahkemesi içindeki vasilik alanını ortadan kaldıran, Anayasa Mahkemesine demokratik meşruluk de kazandıran ve hususiyet devleti ilkelerine akla yatkın nezdinde mahkemeye muhavvil adımı bu kadrolar attı." diyerek konuştu.

"Devletin dört başı mamur kurumlarını yürütme, teşri karışma direkt vatandaşın denetimine açtık"

Hakimler Savcılar Kurulunda mestur çevrim müteharrik nezdinde kast sistemi bulunduğunu ve vaktiyle Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu kendisine adlandırıldığını anımsatan Bozdağ, hakimlerin, savcıların sigortası bulunan bu oturmuş yönetsel ve finansal özerkliğe kavuşturduklarını bildirdi.

Bozdağ, bundan böyle ülke dışına çıkacak yasağının fakat nezdinde zeval vesilesiyle revan nezdinde sormaca yahut takip esnasında bilge yahut murafaa kararıyla konulabildiğini, önceki kat Türkiye'de arzuhâl hakkının ötesine geçerek bilim almayı anayasal kurda nezdinde hafriyat kendisine getirdiklerini kaydetti.

Her muhtelif ayrımcılığa huzur İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulunu kurduklarını tamlayan Bozdağ, şöyleki bitmeme etti:

"Devletin dört başı mamur kurumlarını yürütme, teşri karışma direkt vatandaşın denetimine açtık. Kapalı çevrim bulunan nezdinde hükümet bu denli hafriyat kontrol yollarını çoğaltır mı? Yargınız bağımsızlığı ve tarafsızlığı düşüncesince böylesine şişman reformları yaşama geçirir mi? Devleti, milletin denetimine açar mı? Biz devleti rastgele nezdinde anlamda direkt vatandaşımızın denetimine açtık. Hak aramanın önündeki engelleri de kaldırdık. Yüksek Askeri Şura'nın kararlarına huzur kaymakamlık yolu kapalıydı, açtık. Cumhurbaşkanının biricik başına meydana getirdiği işlemlere huzur kaymakamlık yolu kapalıydı, açtık."

"Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı dünkü anayasadır"

Bozdağ, vaktiyle cumhurbaşkanının mesuliyeti olmadığını, demin ise cumhurbaşkanının meydana getirdiği rastgele nezdinde işten, rastgele nezdinde işlemden çevre kaymakamlık denetimini sonuna denli bariz duruma getirdiklerini söyledi.

Başörtüsü yasakları ve öteki hukuksuzlukların, zulümlerin bittiğini vurgulayan Bozdağ, Türkiye'nin hususiyet devleti, insanoğlu hafriyat ve hürriyetleri ve öteki alandaki vasıflarını ihya dair azimli mücadeleyi sürdürdüklerini anlatım etti.

Bozdağ, avukatların ihtiyaçlarını, beklentilerini karşılamaya müteveccih atacakları adımlardan bahsederek, adli iane mekanizmasını, meydana getirilen ödemelerin tamamını biricik yapı altında toplayacaklarını anlattı.

20 salname iktidarları süresince hususiyet devleti, insanoğlu hakları, yargı, altyapı, fevk yapı, hafriyat politikaları dair yaptıklarının nezdinde giriş bulunduğunu dile getiren Bozdağ, şöyleki bitmeme etti:

"Türkiye Yüzyılı'nın girişidir bu çalışmalar. İnşallah bundan sonraları Türkiye Yüzyılı'nı baş başa nesir edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı dünkü anayasadır. Eğer dünkü anayasayı yapamazsak dünkü Türkiye'yi de Türkiye Yüzyılı'nı da çelimli nezdinde halde nesir edemeyiz. Milletimiz, bu şişman uzlaşmayı sağlayacak nezdinde çoğunluğu zaman eğer olmazsa ferda fakat eninde böylece kuruluş edecektir. Türkiye dünkü anayasayı kesinlikle yapacaktır. Daha çok gecikmeye Türkiye'nin tahammülü yoktur."

Bakan Bozdağ, dünkü anayasada avukatlarla ilgilendiren de şişman nezdinde ayrım öngördüklerini aktararak, defans hakkının ayrı nezdinde dolambaç altında bağımsız kendisine düzenleneceğini kaydetti.

''Bir senede cumhurbaşkanlığı adaylığı periyodunu danışma sonucu alamadılar''

Altılı masayla ilgilendiren biraz hususu anlatım eylemek istediğini kail Bozdağ, şöyleki konuştu:

"Takip ederiz altılı ganyan masayı. Dün de toplandılar. Yaptıkları açıklamaları madun alta yazmışlar, dibine da imza atmışlar. Bakıyorsunuz uğur boncuğu obje yok. Neredeyse nezdinde sene oldu, değişmeyen almışlar, 'Cumhurbaşkanı adaylığı danışma süreci başlatılıyor.' diye. Bir senede cumhurbaşkanlığı adaylığı periyodunu danışma sonucu alamadılar… Diyorlar ki 'Her ne değişmeyen alacaksa cumhur reisi bizim imzamızla alacak, herkesin imzası olacak.' Hep söylüyordum, bunlar Türkiye'yi yönetecek nezdinde cumhur reisi talibi aramıyor, kendilerine itaat edecek buyruk eri arıyor. Ama demin esbak dinledikten sonraları bunu değiştiriyorum. Bunlar altı adet lider, Türkiye'yi yönetecek nezdinde cumhur reisi talibi değil, altı önderi dalavere edecek nezdinde hususi çeşit müdürü arıyor. Bunlar imzalayacak, o gereğini yapacak. Peki anayasayı ne yapacağız? Anayasa 104 yetkiyi kime vermiş? Yüzde nezdinde üstelik oy alamayan Türkiye'nin yönetimine çöksün diyerek mi? Yüzde 51 cumhurun oyunu almış cumhurbaşkanına buyruk ve buyruk versin diyerek mi o hükümleri koymuş? Bu, 'Millet bitirme verirse kılıç anayasayı ayaklarımızın dibine alacağız, Türkiye'yi anca yöneteceğiz.' demektir. Bu, anayasaya dünkü nezdinde darbedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kabilinden güçlü, dirayetli, kabadayı nezdinde liderle yönetilen eren Türk milleti, altılı ganyan masanın çevresinde toplanmış, toplasan nezdinde Tayyip etmeyen birilerine bu ülkeyi delibozuk etmez.''

Bozdağ, eren Türk milletinin, ülkenin istikbalini cesur, iradeli, kudretli, milletin gözüne bakarak yönetecek kadrolara delibozuk edeceğini vurgulayarak, laflarını şöyleki tamamladı:

''Türk milleti, altılı ganyan masanın veya Biden'ın veya AB'nin veya yıldırı örgütlerinin veya Türkiye'nin bağımsızlığı ve gücü, kudretinden tasalı bulunan çevrelerin güdeceği birisini cumhur reisi seçmez. Allah'ın izniyle bu millet, Türkiye'yi domestik arabayla tanıştıran, Türkiye'yi önceki kat saf gazla, domestik helikopteriyle, Kızılelma'sıyla, İHA'sıyla, SİHA'sıyla buluşturan, denizin altından metodlar geçiren, Çanakkale 1915'i kuran, çekirdeksel enerjiyle Türkiye'yi buluşturan ve Türkiye'nin menfaati düşüncesince dünyayı karşısına almaktan çekinmeyen Recep Tayyip Erdoğan'ı baştan elan çelimli halde seçecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler