USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye yazı tabı kağıt üretiminin yüzdelik 25’ini karşılayan Konya Kağıt halka açılıyor

Kağıt sahasının çelimli üreticilerinden Konya Kağıt AŞ paylarının yüzdelik 20’lik bölümü Bera Holding AŞ çeşidinden halka arz ediliyor.

Türkiye yazı tabı kağıt üretiminin yüzdelik 25’ini karşılayan Konya Kağıt halka açılıyor
16-11-2021 12:55
İstanbul

Halka arzın bilgileri Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya ve Konya Kağıt Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe'nin katılımıyla İstanbul'da planlı matbuat toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı.

Toplantıda sunulan bilgilere göre, Türkiye’de imal edilen toplam yazı tabı kağıdı üretiminin yüzdelik 25’ini karşılayan Konya Kağıt AŞ, derneşik şekilde kazanç dağıtmasıyla da özen çekiyor. 130 milyon mukayyet sermayesi mevcut firmanın 1 TL saymaca bedelci 26 milyon skor oranı satışa sunulacak. Satış işlemi 18-19 Kasım tarihlerinde çakılı fiyatla arzu kaydetme vasıtasıyla gerçekleştirilecek. Satış fiyatı 6,95 TL bulunan şirket, BİST İstanbul’da KONKA kodu ile prosedür görecek.

Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaya, görüşmede meydana getirdiği açıklamada, Konya Kağıt'ın 2012 yılından buyana Borsa İstanbul’da Yıldız Pazar’da prosedür görülmektedir bulunan Bera Holding’in ilişkin ortaklığı bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bera Holding, 18 firması ve bunlara ilişkin 32 istihsal tesisini içerisinde barındırıyor ve kısaca 3,5 bilyon TL ciroya sahip. Konya Kağıt, grubumuzun şişman şirketlerinden ve bel kemiği taşlarından. Şirketler cirolarını artırdıkça ve büyüdükçe itibar gereksinimleri artar. Son senelerde parasal tablolara bakılınca Bera Holding’in konsolide bazda daim büyüdüğünü değerlendirmek mümkündür. Şirketlerin aralıksız başarılara imza atabilmeleri ve dalgalanmalarda sert durabilmeleri çelimli müşterek kapital yapısına bağlıdır. Bu sebeple parasal kaynaklarımızı çeşitlendirmek düşüncesince grubumuzun bu çelimli şirketini halka açıyoruz. Finansal tablolara baktığımızda, Konya Kağıt’ın halihazır sermayesinin ehliyetli müşterek ölçüde bulunduğu görülebilir. Ancak Bera grubu şekilde kâffesi şirketlerimizi ayrımsız gemide ikrar ederek itibar planlaması ve yönetimini konsolide şekilde esasi alıyoruz. Halka arzla elde edilmesi muhtemel gelirlerin, grubun elhak güzel bulunan konsolide parasal yapısını elan da güçlendireceğini ve kâffesi kadro şirketlerimizle baş başa Konya Kağıt’ın da acemi fırsatları yakalama, acemi yatırımlar etme şansını kazanacağını düşünüyoruz."

Konya Kağıt'ın sermayesi namına yeten müşterek şeriklik bulunduğunu vurgulayan Kaya, "Finansal şekilde da çelimli müşterek şeriklik ancak Holding içerisinde krizlere erinç elan dayanabilen iktisap eylemek düşüncesince kapital gücümüzü daim açık açık çoğaltma çabası içerisindeyiz. Sermaye yapımızı elan da pekitmek hesabına bu halka arza başladık. Başarılı olacağını kestirim ederiz zira sektöründe kılavuz kaptan ve kalburüstü müşterek şirket. Esasında KAP'a açıkladığımız rastgele müşterek envestisman projesi olmasa da öz içimizde fizibilitelerimiz, projelerimiz mevcut ve akla yatkın tarihi bulduğumuzda yatırımlarımızı artırarak işlerimizi yollama arzusundayız. Kağıt ve karton ambalaj alanı bizim bel kemiği işimiz. İhracatımızı artırıp evren firması olma hedefindeyiz. Bu halka arzı da müşterek aşama şekilde görüyoruz. Bundan sonrası fevk akilane gidecektir." diyerek konuştu.

"Konya Kağıt düzey riski taşımıyor"

Konya Kağıt Genel Müdürü Efe de 32 salname müşterek geçmişe cemaat bulunan Konya Kağıt paylarının BİST’te prosedür görmesiyle firmanın elan kurumsal müşterek yapıya kavuşacağını söyledi.

Yıllık 98 bin titrem istihsal kapasiteyle, Türkiye yazı tabı kağıt üretiminin yüzdelik 25’ini karşıladıklarını tamlayan Efe, “Şirketimiz çarpıcılık ve buğu ihtiyacını da öz kurmuş bulunduğu katıksız gazla etkin kojenerasyon tesisinden karşılıyor. Ayrıca Konya Kağıt kendine sınırlı parasal konforu bulunan minimal borçluluk seviyesinde bulunan müşterek şirkettir. Bunun indinde yüzdelik 70’ten çok ürününü dövizle sattığı düşüncesince düzey riski taşımayan müşterek firmadır." dedi.

Efe, halka arzdan doğacak gelirin Bera Holding’in şirketlerinde ve birtakımı yatırımlarında kullanılacağını kaydederek, bunun kısaca 180 milyon TL yöresinde olmasını beklediklerini söyledi.

Halka arz gelirinin anne ortaklık bünyesindeki şirketlerde kullanılacağını aktaran Efe, envestisman projeksiyonlarının da idare yerleşmiş masasında beklediğini aktardı. Efe, icazet verildiği anda muktezi ek kıymeti efdal yatırımlar düşüncesince de beklediklerini anlatım ederek, "Halka arz kapital artırımı ile değil, hisse sahibi Bera Holding’in hisselerinden satı yöntemi ile yapılacak. Konya Kağıt’ın yüzdelik 20’si halka açılacak. Buradan doğacak kısaca 180 milyon lira halka arz geliri Bera Holding’in şirketleri zarfında özkaynak artışında, yatırımlarında ve inovatif çalışmalarında kullanılacak. Diğer müşterek deyişle halka arz geliri anne ortaklık içerisinde kip değerlendirilecek.” bilgisini verdi.

"Zorunlu eğitimde dağıtılan kitapların anne tedarikçisiyiz"

Salgında harbilik ve ambalaj kağıtlarında ağır arzu artışı bulunduğunu anımsatan Cemalettin Tunç Efe, Konya Kağıt'ın ürettiği kağıtların, ofset kağıtlar kategorisinde toprak aldığını söyledi. Türkiye’de ve emlak haricinde birtakımı devletlerin mecburi eğitimde kullandığı kitapların anne kağıt tedarikçilerinden biri olduklarını tamlayan Efe, "Tüm kağıtlarımız gıdayla değinme edilebilmektedir özellikte. Bizim ürettiğimiz mahsulat evlatlarımızın elinde. Çocuklar kesiksiz defteri, kitabı elliyor. Sonra elini ağzına götürüyor. Onun düşüncesince bu mahsulat kısaca 72 testten geçiriliyor. Türkiye ve Avrupa laboratuvarlarında meydana getirilen testlerle insanoğlu sağlığına dokuncalı bulunmadığı kanıtlama edildikten sonraları satışa sunuluyor. Sadece makbul kağıdın değil, zarfında toprak meydan kâffesi edisyon malzemelerinden boyasına denli insanoğlu sağlığına dokuncalı olmaması gerekiyor. Yoksa elhak nazar boncuğu yere bu malları gönderemeyiz. Daha ahir yatırımlarımızda mülevven kağıtta hazırlamaya başladık. Şu anda rastgele müşterek renkten kağıt yapabilen Türkiye’deki biricik fabrikayız. Genelde Kur’an-ı Kerim ve meali kitaplarında makbul Ivory kağıtlarını da üretmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Efe, bundan ahir envestisman hedeflerinin Türkiye’de üretimi olmayan, ithalatla karşılanan birtakımı ek kıymeti efdal kağıt türlerine envestisman gerçekleştirmek bulunduğunu kaydederek, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu yatırımların fizibiliteleri bayılmak üzere. İthal ikamesi mahiyetindeki bu yatırımlar Türkiye’nin akan açığına da müspet ulama sağlayacaktır. Bu kapsamda üç anne projemiz masada bekliyor. 2022'de elan da büyüyerek 1 bilyon liraya benzeyen müşterek iş hacmi hedefliyoruz. 100 milyon doların üzerinde. Bu yılı da 700 milyon lira iş hacmi hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Kağıt branşında acemi yatırımlar düşünmekteyiz. Bunlar ek altın kağıt üretimi üstüne olacak. Cari açığı kapatmaya da araştırma görevlisi olacak. Halka arzın da buna yardımı olacak. Biz şu an yüzdelik 15-20 civarını hep satışlarımızın ihracata göndermekteyiz. Amerika, İrlanda, İsrail, Batı Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika iktisap eylemek az daha toplamda 30 ülkeye dış satım yapıyoruz. Halka arzla baş başa elan kurumsal müşterek büyümemiz olacak, seneler boyu sürdürmek talip müşterek şirketiz. Plan ve projeksiyonlarımız hazır, idare yerleşmiş onayını müteakip envestisman kararlarına doğrudan başlayabiliriz. Bunlara arttırma şekilde da akıbet 10 yılda öz inovasyon yatırımlarımıza da 25 milyon doların üstünde müşterek servet harcamış ve realize etmiş durumdayız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler