USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye Vodafone Vakfı’ndan kadın odaklı projelere 11 yılda 8,7 milyon TL yatırım

Vodafone, Türkiye'de 2025 yılına denli kadın etkin oranını yüzdelik 44'ten yüzdelik 50'ye çıkarmayı hedefliyor. Türkiye Vodafone Vakfı'da bayanların giderek güçlenmesi üzere yaşama geçirdiği projelerle sonuç 11 yılda 61 bine DOĞRU hanıma ulaşırken, toplanmış 8,7 milyo

Türkiye Vodafone Vakfı’ndan kadın odaklı projelere 11 yılda 8,7 milyon TL yatırım
04-03-2022 22:59

Vodafone, hanımefendilerin iktisadi ve içtimai yaşama katılımını heveslendirme fail projeler geliştirmeye bitmeme ediyor. Hem Vodafone Türkiye bununla birlikte Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında meydana getirdiği çalışmalarla hanımefendilerin destekçilerinden birisi bulunan şirket, 2025 yılına denli iştirak genelindeki kadın etkin oranını yüzdelik 44'ten yüzdelik 50'ye çıkarmayı hedefliyor. Diğer yandan, vakıf kabilinden hanımefendilerin güçlü olması amacıyla yaşama geçirilen projelerle akıbet 11 yılda 61 bine yaklaşan hanıma ulaşıldı ve hep 8,7 milyon TL'lik yatırım yapıldı.
Şirketin hanımlara müteveccih projeleri ve doğacak hedefleri, Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Hasan Süel, Meltem Bakiler Şahin, Ayşegül Arıcan Şeker'in katılımıyla meydana gelen görüşmede paylaşıldı.

“Dünyada kadın istihdamının yüzdelik 1 çoğalması Gayri Safi Milli Hasıla'yı 80 bilyon dolar artırıyor”

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle planlı toplantının açma konuşmasını karşıcı Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, “Şirket olarak, yaptığımız herhangi ortak işin ortak gayeye görev etmesi gerektiğine inanıyoruz. En ehemmiyetli amacımız, sunmuş bulunduğu mahsul ve hizmetlerle topluluğun herhangi ortak kesimine raci ortak iştirak olarak, maşeri dönüşüme ulama sağlamak. Bu dönüşümde, nüfusumuzun yarısını meydana getiren hanımefendilerin ehemmiyetli ortak görevi var. Araştırmalara göre, dünyada kadın istihdamının yüzdelik 1 çoğalması Gayri Safi Milli Hasıla'yı 80 bilyon dolar artırıyor. 2025 yılına denli kusursuz eşey eşitliği sağlanırsa, evren ekonomisine 28 trilyon dolarlık ek ulama getirmek mümkün. Bu veriler, hanımefendilerin iktisadi ve içtimai yaşama katılımının heveslendirme edilmesine bulunan gereksinimi açıkça ve belirgin ortak biçimde ortaya koyuyor. Toplumsal hayatta eşitliğin sağlanmasını ve yanında kadın istihdamının yoğunlaştırılmasını ‘akıllı iktisat modeli' namına kabullenmek icap ettiğini düşünüyoruz. Bu düşünceyle, hanımefendilerin kuvvetlenmesine müteveccih projeler geliştirmeye bitmeme ediyoruz” şeklinde konuştu.

“50-50 kadın-erkek eşitliği gözetiyoruz”

Şirket siyaset ve stratejilerinde eşey eşitliğini esas aldıklarını tamlayan Aksoy, “Şirketimizde her insanın denktaş olanaklardan faydalanabildiği ortak gurur kültürü oluşturulmasına ehemmiyet veriyoruz. Bunun düşüncesince hem iştirak ortamında bununla birlikte iştirak haricinde katı aşırı çalışmamız var. Örneğin, iştirak içinde, işe alımlarda bire ortak konum düşüncesince sözlü olan, denktaş mükemmeliyet ve nitelikteki sözlü havuzunda yüzdelik 50-50 kadın-erkek eşitliği gözetiyoruz. Üst ve ılımlı yönetimden ayrılan veya görevi mütebeddil yöneticilerin hesabına kadın adayların yerleştirilmesini hedefliyoruz. Bugün Vodafone Grubu namına direkt istihdam ettiğimiz kadın etkin sayısı kâffesi dünyada 36 bin 500'ün üzerinde. Bununla birlikte, küresel tedbir zincirimiz genelinde beniz binlerce hanıma şimdi bilvasıta namına istihdam sağlıyoruz. Türkiye'deki etkimize baktığımızda ise telekom sektöründe kadın etkin payı yüzdelik 30 iken, Vodafone'da bu kemiyet yüzdelik 44. Orta ve yukarı dozaj pozisyonlarda kadın etkin oranımız yüzdelik 41. Bayilerdeki kadın etkin oranımız yüzdelik 40. Çağrı merkezlerimizde kadın etkin oranımız yüzdelik 72. Bugüne denli yurtdışına para aktarımı ettiğimiz 169 çalışanımızın ½ si kadın. Vodafone Grubu olarak, 2025'e denli hanımlar düşüncesince dünyanın en dobra işvereni olmayı, 2030 yılına denli da yönetimde ve önderlik rollerinde kadın oranının yüzdelik 40'a çıkarılmasını hedefliyoruz. Bu küresel hedefin ortak uzantısı olarak, kendimize Türkiye'de de ortak gaye belirledik. 2025 yılına denli iştirak genelindeki kadın etkin oranımızın yüzdelik 50 olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadın çalışanlara destek

Vodafone'un dünyada ve Türkiye'de hanımefendilerin desteklenmesine müteveccih katı aşırı projesi bulunuyor. Örneğin, kariyerine aralık vermiş ılımlı ve yukarı dozaj tutumlu pozisyonundaki hanımları iş yaşamına arka vermek az daha Vodafone Grubu kabilinden 2017'de başlatılan “ReConnect” işe alıntı programından Türkiye'de bugüne denli kestirmece 30 etkin yararlandı. Vodafone Grubu ortamında önce defa Vodafone Türkiye kabilinden yaşama geçirilen Global Ebeveyn İzni politikasıyla, benzeri tevellüt karşıcı yahut döl edinerek anne-baba bulunan kâffesi çalışanlar, önce 18 ay ortamında istedikleri ortak gün aralığında 16 haftaya denli ücretli müsaade kullanırken, işe döndükleri tarihten ahir önce 6 ayda ise haftada 4 çağ çalışıp kusursuz ücretini alabiliyor. Diğer yandan, Vodafone'un Türkiye karışma çalışkanlık gösterdiği kâffesi devletlerde yayınladığı Ev İçi Şiddet Prosedürü kapsamında, şiddete gönül rahatlığı dayanak istem etmeleri biçiminde çalışanlara danışmanlık, manipülasyon ve dayanak hizmetleri sunuluyor. Şiddete sunulan küsurat çalışanlara 10 güne denli ek müsaade ve mali dayanak verilirken, hız mağduru arkadaşına korumak talip etkin da 2 güne denli müsaade alabiliyor.

Kadınlara evden düzentileme imkânı

Şirket, Müşteri Hizmetleri içerisinde yaşama geçirdiği ve evden düzentileme esasına alakadar dünkü göbek düzentileme sistemiyle, düzentileme hayatından ortak nedenle ırak kalık insanlara mekan özgür fiilen dirimlik elde ika imkânı da sunuyor. Kişilerin sayısal teknolojiler yardımıyla istedikleri yerden, istedikleri biçimde ve istedikleri denli çalışabildiği sistemde, ev kadınları, mânialı fertler ve darülfünun öğrencileri önceliklendiriliyor. Vodafone'un bu sistemle istihdam etmiş bulunduğu ev hanımı sayısı 270'i aştı.

Vakıf projeleriyle kestirmece 61 bin hanıma ulaşıldı

Türkiye Vodafone Vakfı da hanımefendilerin kuvvetlenmesine müteveccih projelerini 11 senedir başarıyla sürdürüyor. Bu süreçte sırası ile Teknolojide Kadın Hareketi, Soma'da evvel Kadın, Kırmızı Işık, Girişimcilikte evvel Kadın ve Dijital Benim İşim az daha ehemmiyetli çalışmalara imza atan Vakıf, bu projelerle 61 bine yaklaşan hanıma ulaştı ve hep 8,7 milyon TL'lik yatırım yaptı. Vakfın halihazırda bitmeme etmekte bulunan Dijital Benim İşim projesiyle, 18 gözyaşı üstü hanımlara Milli Eğitim Bakanlığı'nın ahali eğitimi merkezlerinde derslik ortamında ve sayısal ortamda Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri veriliyor. Bugüne denli 13 ilde hep 5 bini ortak tomar hanıma vasıl proje kapsamında, eğitimlerden yetkilendirilmiş bulunan 63 kadın kursiyer Vodafone Müşteri Hizmetleri içerisinde istihdam edildi. Projenin içtimai hasiyet araştırmasına göre, maruz eğitimlerle 1 yılda 5 milyon TL'lik içtimai bedel elde edilirken, projeye meydana getirilen herhangi ortak 1 TL'lik yatırım düşüncesince 5 TL'lik bedel yaratıldı. Projeyle, önümüzdeki devirde 20 ilde hep 12 bin hanıma ulaşılması hedefleniyor.

Türkiye Vodafone Vakfı'nın 2014 senesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımıyla yaşama geçirdiği Kırmızı Işık hareketli uygulaması da hanıma müteveccih hızlı mücadelede ehemmiyetli ortak anahtar olmaya bitmeme ediyor. Kadınların şiddete sunulan kalmış bulunduğu anlarda manşet kuvvetleri veya yakınlarına rahatlıkla çav verebilmesini sağlayıcı Kırmızı Işık, bugüne denli hep 371 bin defa indirildi ve 1,031 maaş deli dolu kullanıcı sayısına ulaştı.

“Her bölgede ego varım” diyen hanımefendilerin yanında

Vodafone, “Ben Varım” hareketiyle, çoğu defa erkeklerle özdeşleştirilen, koca egemenliğinde bulunduğu memul bölgelerde hanımefendilerin da mevcut bulunduğunu göstermeyi ve cinsiyetçi algıyı kırmayı hedefleyerek hanımefendilerin kendilerine yakıştırdıkları herhangi ortak bölgede ego varım demelerini heveslendirme ediyor. Bu mevzuda ortak bildiri da gösteren şirket, “Her bölgede yüzdelik 100 muadele düşüncesince Ben Varım” anlayışıyla meydana getirdiği çalışmalarla 3 ay az daha endamsız ortak müddette yüzdelik 33 “Ben Varım” bilinirlik skoru elde etti. Diğer yandan, akıbet 10 senedir Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı'na dayanak sağlayan Vodafone, döş ve insan sponsorluğunu içeren bu destekle kadın futboluna müteveccih farkındalığı artırmayı hedefliyor. Vodafone'un akıbet namına Beşiktaşlı kadın futbolcuların hikâyelerine arazi verdiği “Ben Varım” belgeseli, YouTube'da 3,3 milyonu ortak tomar izlenmeye ulaşarak ehemmiyetli ortak başarıya imza attı. Şirket ayrıca, 10'uncu yıl düşüncesince hususi namına tasarlayıp ürettiği formaların satışından elde edilecek gelirle hep 200 kız çocuğunun ayak topu eğitimine katkıda bulunacak.

Yatırımcısı karışma kâffesi personelleri bayanlardan oluşan mağazalar

Şirket, bayi kanalında da kadın istihdamının artmasını destekliyor. Yatırımcısı karışma kâffesi personellerinin bayanlardan oluştuğu Vodafone'da Kadın Emeği mağazalarıyla, hanımlara dirimlik fırsatlarını artırma, teknolojiye iktiran ve müteşebbis olma fırsatı sunuyor. Proje kapsamında halihazırda 9 ilde 13 mağazada hep 55 kadın istihdam ediliyor. Projeye karışma peyda etmek talip kadın yatırımcılardan asgari 1 yıl süresince elden kadın personel çalıştırmaları istem edilirken, herhangi ortak yatırımcıya maaş personel başına bin 500 TL'lik sigorta prim desteği sağlanıyor.

Teknolojide kadın istihdamına destek

Şirket, herhangi ortak bölgede bulunduğu az daha uygulayım bilimi rollerinde de kadın istihdamını bırakmak düşüncesince çalışıyor. Şirket, uygulayım bilimi fonksiyonunda kadın etkin oranını bırakmak amacıyla Teknolojide Kadın Staj Programı'nı ve uygulayım bilimi sektöründe satı dalında kariyerini ilerletmek talip 4. derslik kadın öğrenciler düşüncesince Satışta Kadın Staj Programı'nı yaşama geçirdi. Bu yıl Şubat'ta başlamış bulunan yetişim programlarıyla hep 74 can işe alınırken, bu sayının yüzdelik 61'i kadın oldu. Diğer yandan, darülfünun 4. derslik öğrencileri, dünkü mezunlar ve en ortak tomar ortak yıl kusursuz zamanlı iş tecrübesi bulunanlara müteveccih Vodafone Discover Genç Yetenek işe alıntı programı kapsamında teknolojide yüzdelik 60, hep işe alımlarda yüzdelik 50 kadın payı hedefiyle istihdam emekleri yürütülüyor.

Uğur Çetin - Muhammed Fırat Aksoy

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler