USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye ve İran arasında Güvenlik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalandı

Türkiye ve İran arasında Güvenlik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalanmasının arkası sıra mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün ortak kat şimdi terörle uğraş dair kararlılığımızı ve mücadeledeki birliğimizi teslim ettik” dedi.

Türkiye ve İran arasında Güvenlik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalandı
20-10-2021 22:43

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'ın başkenti Tahran'da İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi ile düet ve heyetler arası musahabe gerçekleştirdi. Görüşmenin peşi sıra Türkiye ve İran arasında Güvenlik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalandı. Düzenlenen eş matbuat toplantısında mütekellim Soylu, heyetler arası doğurgan eş musahabe gerçekleştirdiklerini belirterek, “Birçok meselede bakanlıklarımız arasında müspet ve birbirini müzahir eş önsezi var” dedi. Görüşmede yıldırı ile mücadelenin ele alındığını tamlayan Soylu, “PKK yıldırı örgütü ve kâffesi yıldırı örgütleri ile mücadelede beraberce eş eş istek sergiliyoruz. Birçok düzentileme grubumuz var. Bu nice düzentileme grubumuz gelişigüzel dü ülkenin bu taleplerini ve dinamiklerini ortaya koymuştur. Bugün eş kat hâlâ terörle uğraş mevzusundaki kararlılığımızı ve mücadeledeki birliğimizi tasdik ettik” ifadelerini kullandı.

“Kaçak göçle uğraş konusunu eş kat hâlâ masaya yatırdık”

Soylu, Afgan sığınmacı konusunu İranlı mevkidaşı ile görüştüklerini belirterek, “Afganistan'da akıbet çağda meydana mevrut hadisat sonrası gümrüksüz göçün hareketlenmesine dirlik senelerden buyana eş kendisine sürdürdüğümüz emekleri ve gümrüksüz göçle uğraş konusunu eş kat hâlâ masaya yatırdık. Bu mevzuda eş eş düzentileme grubunu da oluşturuyoruz. Daha önceki bağlantı noktası kendisine değerlendirdiğimiz nice emek vermeyi eş yukarı kademeye taşıyoruz. Sınır güvenliği İran ve Türkiye arasındaki en esas özellik başlıklarından biridir. Özellikle düzenlilik duvarları, fiziksel bütünleşmiş ve teknolojik sistemler dair muhataplarımızın, İranlı dostlarımızın bizlere göstermiş oldukları kolaylaştırıcı davranış dair teşekkürname ederim” dedi.

"Türkiye-İran sınırındaki şehirlerde eş düzentileme grupları oluşturulacak"

Vahidi'nin önerisi ile uç illerinde eş düzentileme gruplarının oluşturulacağını kaydeden Soylu, “Kaçakçılık, düzenli taksirat ve narkotik ile uğraş düşüncesince eş gruplar oluşturuldu. Gerek Türkiye gerekse İran narkotik ile en erdemli kurda uğraş etmektedirler. Bu mevzuda eş eş istek ortaya koymaktadırlar. Yine tabanca kaçakçılığı dair 2019 senesinde eş düzentileme grubundan aldığımız neticeleri hâlâ da ilerletmek dair beraberce eş değişmeyen aldık” dedi.

“Müslüman coğrafyanın dirlik karşıya kalmış olduğu sıkıntıları değerlendirdik”

Soylu, “Tekrar tabir buyurmak istiyorum. Burada halis muhlis bu saydığımız maddelerin ve bakanlıklarımız arasındaki teşrikimesai esası hâlâ değişik bölgelerde genişletecek ehemmiyetli eş anlaşmayı da imzaladık. Müslüman coğrafyanın dirlik karşıya kalmış olduğu sıkıntıları değerlendirdik ve üzerimize sakıt sorumlulukları esasen hatırladık, hatırlattık” ifadelerini kullandı.

“İki bakma arasında bilim ve deneyim paylaşımının hâlâ hızlı eş biçimde gerçekleşmesini hedefliyor”
İran ile imzalanan düzenlilik ortaklaşa iş uzlaşma zaptının dü yurt arasındaki düzenlilik iş birliğini geliştirmesini hedeflediklerini tamlayan Soylu, “Mutabakat uç yerleri özellikle peyda buyurmak kadar dü ülkeyi ait gelişigüzel çeşitli yıldırı ve gayrikanuni eylemlerin önlenmesi ve bu doğrultuda ölçülü gelişigüzel çeşitli polis faaliyetlerinin çapraz kendisine geliştirilmesini öngörüyor. Mutabakat ile beraberce hem operasyonel iş gücü kabiliyetinde mergup sonuçların elde edilmesi bununla beraber dü bakma arasında bilim ve deneyim paylaşımının hâlâ hızlı eş biçimde gerçekleşmesini hedefliyor” dedi.

“Türkiye ile hâlâ çok görüşeceğiz”

Vahidi ise meydana getirdiği açıklamada, Türkiye ile eş düzentileme gruplarının kurulacağını ve Türkiye ile hâlâ çok görüşeceklerini tabir ederek, “Daha şümullü ve açık mevzuları da ele aldık. Bölgede Amerika ve Siyonist İsrail diyetinin tahripkâr görevi ve Afganistan'daki akıbet gelişimleri değerlendirdik. İki yurt ilişkilerini hâlâ çok açık açık çoğaltma noktasında anlaştık” dedi.

Aynur Sena Çabuk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler