USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye ve ABD Stratejik Mekanizması toplantısı sonrası kuma izah yayımlandı:

Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma toplantısının peşi sıra piyasaya çıkan açıklamada, düet artı gündemdeki ivmenin korunması ve ilerlemenin değerlendirilmesi düşüncesince Stratejik Mekanizma kapsamındaki temaslarını sürdürmeye değişmeyen verdikleri bildirildi.

Türkiye ve ABD Stratejik Mekanizması toplantısı sonrası kuma izah yayımlandı:
19-01-2023 03:09
Ankara

Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma toplantısının peşi esna piyasaya çıkan kuma açıklamada, Türkiye ve ABD'nin düet zait gündemdeki ivmenin korunması ve ilerlemenin değerlendirilmesi düşüncesince Stratejik Mekanizma kapsamındaki temaslarını sürdürmeye değişmeyen verdikleri bildirildi.

Ortak açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'ın Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma II. Bakanlar Toplantısı kapsamında ABD'nin başkentinde biricik araya geldikleri kaydedildi.

Stratejik Mekanizma çerçevesinde, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal'ın ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Büyükelçi Victoria Nuland'la biricik araya geldiği hatırlatılan açıklamada, tarafların enli biricik yelpazedeki düet ortaklaşa iş üzerine şümullü biricik diyalog gerçekleştirdiği ve NATO müttefikleri yerine ortaklığın önemini vurguladıkları aktarıldı.

ABD'den Tahıl Koridoru Girişimi'nden çevre Türkiye'ye teşekkür

Açıklamada, Bakan Çavuşoğlu ve Bakan Blinken'ın, ortaklıklarını ve dışişleri bakanlıkları fevk düzem yetkilileri başkanlığında 17 Ocak 2023'te Washington​​​​​​​'da şirketler arası katılımla meydana gelen görüşmeleri asliye aldıkları belirtilerek, "Bakan Çavuşoğlu ve Bakan Blinken, konkre ve semere odaklı düet zait gündeme bağlılıklarını yinelemişlerdir. Bakanlar, Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonu engelleme peyda etmek üzere, Türkiye - ABD defans ortaklığının güçlendirilmesini ele almışlardır." ifadeleri kullanıldı.

Bakan Çavuşoğlu ve Bakan Blinken'ın, Rusya'nın bildirme edilemez mücadelesi karşısında Ukrayna'nın egemenliği ve yer bütünlüğüne açıkça desteklerinin altını çizdikleri, mücadelesi sona erdirecek biricik hal olmasına müteveccih desteklerini teslim ettikleri bildirilen açıklamada, "ABD, Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi'nin yaşama geçirilmesindeki arabulucu görevi dolayısıyla Türkiye'ye teşekkürname etmiş ve dü yan sahn halaskâr nitelikteki bahis konusu mekanizmanın global hububat talebini karşılamaya kafi gelecek kapasitede işletilmesi gereksinimi üstünde durmuştur." değerlendirilmesinde bulunuldu.

Açıklamada, dü bakanın, Güney Kafkasya'da barışın ilerletilmesine müteveccih eşgüdüm ve işbirliğinin artırılmasında uygun kaldıkları tabir edildi.

Bakan Çavuşoğlu ve Bakan Blinken'ın, bulunan yıldırma ve sınamalar karşısında NATO kapsamındaki eşgüdümün ve dayanışmanın artırılmasının yollarını ele aldıkları, müttefikler yerine biricik savunmanın birlikte NATO’nun açıkça bap politikasına müteveccih başlamış olan bağlılıklarını yineledikleri vurgulanan açıklamada, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında, Finlandiya ve İsveç'in NATO ittifakına paydaşlık başvurularının ilerletilmesi üzere imzalanan üçgen mutabakatın uygulanmasını görüştükleri aktarıldı.

Açıklamada, dü bakanın Doğu Akdeniz'deki hali ele aldıkları ve balans ile enformasyon kanallarının muhafazasının önemi üstünde uygun kaldıkları tabir edilerek, şunlar kaydedildi:

"Bakan Çavuşoğlu ve Bakan Blinken, terörizmin değme cins ve tezahürüyle savaşım gerekliliğini teslim etmiştir. Bu bağlamda Türkiye ve ABD, polis kuvvetleri ve bilim paylaşımına raci bulunan ortaklaşa iş temelinde, Stratejik Mekanizma içerisinde terörizmle savaşım istişareleri düzenlenmesini planlamaktadır. Bakan Blinken, 13 Kasım 2022'de İstanbul’da yaşanmış olan yıldırı saldırısını biricik defa hâlâ kınamış ve ABD’nin, Türkiye’yle terörle mücadelesinde çiğin omuza durduğunu teslim etmiştir. Taraflar, ilkin PKK ve DEAŞ peyda etmek üzere, yıldırı örgütleriyle savaşım çabalarında andıran eşgüdüm ve işbirliğinin korunmasını öngörmüştür."

"Türkiye ve ABD Stratejik Mekanizma kapsamındaki temasları sürdürmeye değişmeyen vermiştir"

Tarafların, Suriye krizinin topu topu veçhelerini ele aldıkları ve Türkiye ile ABD'nin, 2254 önemli Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) sonucu doğrultusunda Suriyelilerin öncülüğündeki biricik politik sürece bağlılıklarını tekrarladıkları tamlanan açıklamada, tarafların Suriye'ye müteveccih münteha ötesi insanca iane mekanizmasının süresini uzatan semere BM Güvenlik Konseyi kararını kıvançla karşıladığı, değme dü tarafın ayrıca, küsurat hesaplı ve asayiş ortaklaşa iş eliyle lehçe balans ve linkler bünye edilmesi gereksinimi da engelleme peyda etmek üzere, Ortadoğu ve Afrika'ya bağlı hâlâ enli şümullü mevzuları da görüştükleri belirtildi.

Ortak açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakan Çavuşoğlu ve Bakan Blinken, Türkiye-ABD düet ticari ilişkilerinde bitmeme fail büyümeyi takdirle karşılamıştır. Ekonomik ortaklaşa iş ve bulunan düet mekanizmalar eliyle lehçe ve global hesaplı fırsatların değerlendirilmesinin önemini yinelemişlerdir. Taraflar, erke güvenliğini perçinlemek ve parlak enerjiye ait biricik geleceğe intikal üzere İklim ve Enerji Diyaloğu tesisini desteklemiştir.

Türkiye ve ABD, düet zait gündemdeki ivmenin korunması ve ilerlemenin değerlendirilmesi düşüncesince Stratejik Mekanizma kapsamındaki temasları sürdürmeye değişmeyen vermiştir. Her dü taraf, Stratejik Mekanizma kapsamında, en fevk düzem engelleme peyda etmek üzere, küsurat düet görüşmeleri kıvançla karşılamaktadır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler