USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım: Dünyadaki rastgele dönüşümde gök esas parametre

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım, feza teknolojilerindeki gelişmenin önemine nazarıitibar çekerek, "Uzaydaki sistemler dünyayı artık hâlâ aşırı etkileyecek ve gündemden on paralık düşmeyecek. Uzayda izi olmayanın dünyada lafı olmaz." dedi.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım: Dünyadaki rastgele dönüşümde gök esas parametre
22-12-2021 16:30
İstanbul

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Anadolu Ajansı’nın (AA) Global İletişim Ortağı bulunduğu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nce (MÜSİAD) “Fark et” temasıyla planlı Vizyoner’21 zirvesinde "Dönüşümü Fark Et" panelinde konuştu.

Dönüşümü ve gelişimleri ayırt etmenin önemine yer veren Yıldırım, "Değişimin içindeyseniz ayırt eylemek az buçuk zordur. 20 yıl arayla mevrut biri şehirdeki değiştirmek içindekilerden hâlâ güzel ayırt eder. Tüm hayattaki dönüşümde uzayın aşırı ehemmiyetli birlikte noktayı var. İsviçre'de birlikte uygulayım bilimi firmasını ziyaretimde 7 yıl ilk bana makinelerin zat ortada konuşacaklarını söylemişlerdi. Uzaydaki sistemlere gerekseme var, bu hâlâ er de olabilirdi. 75 bilyon makinenin birbiriyle konuşacağı öngörülüyor. İnsan faktörü olmadan, evinizdeki soğutucu da araba de buna dahil." diyerek konuştu.

Yıldırım, hayattaki dönüşümlerin temelinde feza teknolojilerinin olduğuna değinerek, şunları söyledi:

"'Game changer' denilen bu gelişmeler anbean olanaklı ancak bu feza sistemlerinin büyümesine bağlıdır. Sadece beceri güçlük değil ehemmiyetli olan. Bunu berri sistemlerle gerçekleştirmek dilerseniz enfrastrüktür gerekir. Türkiye'de bilmiyorum birçok amut gerekmektedir yek uzaydan yapılırsa buna ister kalmaz. Uzaydaki sistemler dünyayı bundan sonraları hâlâ aşırı etkileyecek ve gündemden on paralık düşmeyecek. Uzayda izi olmayanın dünyada lafı olmaz. Hakikaten uzayda izimiz olması lazım. Bütün değişimler bundan böyle uzayla ilgili. Üretim ve madencilik olacak, turizm, hukuk, tababet kabil sektörler gine gelişiyor. Bu gelişmeler ve baht cisimlerinde kolonileşme başlıyor. Bunun ön emek vermesi bitmeme ediyor. Dünyadaki rastgele cins değiştirmek engelleyebilecek dönüşümleri görürken, ülkemizin buna bigane kalması belkili değil. Var gücümüzle çalışıyoruz. Uzay geride olduğumuz birlikte ortalık yek çabucak yayan bunu durdurmak arzusundayız. Dünyadaki rastgele dönüşümde feza asliye parametredir."

"2022 turizmde üstün dereceli yılı olacak"

Pegasus Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Tevfik Nane ise, "2016'da Türkiye'ye mevrut gezgin sayısında yüzdelik 35 eksilme ha yek Türkiye'nin anca birlikte şişman dinamiği mevcut ki devrisi yıl üstün dereceli kırdık, ahir yıl onu da geçtik ve hâlâ ileriye götürdük. Bu potansiyeli ortaya boşaltmak düşüncesince idman gerekiyor." dedi.

Nane, güç dönemdeki önlemlerine değinerek, "Biz müşareket adına 3 şeye ehemmiyet verdik. Birincisi maliyetimizi gerçekleştiren takdir sistemi. İki nakite ehemmiyet verelim, üçüncüsü de kapasiteye filoya ehemmiyet verelim dedik. Filonun rastgele güneş yatması size maliyet demektir. Salgında kılıç bunu güzel gördük. Yabancılara icar ödedik ve on paralık insaf da etmediler o dönemde. Biz bunu o devirde güzel uyguladık geçerli durum de el verdi o devre tayyare satışlar yaptık." diyerek konuştu.

Türkiye'ye güvendiklerini vurgulayan Nane, şunları söyledi:

"2020 bu kez toptan krizdi, bunu rastgele zamanki yöntemle çözemezdik. Sistemimize dü yaklaşım hâlâ ekledik biri müşteriydi ötekisi de atalet. Bu yaklaşımlarla sürecimizi yönettik. Uçak satıyoruz zira uçuramadığımı devir bu bizlere maliyettir. Bunları çokbilmiş ve çalışan kullanarak velut dümen yaptık. İş yapış şeklimizle minimum zararla bu süreci atlattık. Yurt dışındaki şişman kuruluşların zararları büküm be büküm hâlâ fazla. Bunlar geride kaldı. Geleceğe ise bıkmak bulunmayan diyerek bakıyoruz ve hatalardan öğüt alarak ileriye gidiyoruz. Havacılık endüstrisi etraflıca vadeli yazı mucip yek aktüel vaziyetlere layıkıyla akıntı mucip birlikte sektör. Ülkemizin dinamiğine güveniyoruz. Yaptığınız işi seviyorsanız, ülkenize güveniyorsanız ve aklınızı kalbinizle muvazeneli kullanıyorsanız muvaffakiyet mübrem oluyor. Ülkemizde önümüzdeki yıl kurların da dengeye geleceğini ve Türkiye'nin bedel açısından aşırı makul bir duruma geleceğini, turizmde üstün dereceli yılı olacağına içten inanıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler