USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye milyon dolarlık lüks düğünlerin merkezi oluyor

Milyon dolarlık 'yabancı düğünlerin' önümüzdeki sene Türkiye ekonomisine ehemmiyetli girdi sağlaması bekleniyor. Hindistan, Afganistan, İran, Pakistan ve Orta Doğu devletleri ilkin kazanmak kabilinden nice ülkeden dünkü çiftlerin düğün rotası 2022 senesinde Türkiye olacak.

Türkiye milyon dolarlık lüks düğünlerin merkezi oluyor
04-12-2021 11:09
Düğünlerini Türkiye'de özne yabancıların sayısı rastgele sabık sene artıyor. Milyon dolarları bulan bütçeleriyle 'yabancı düğünleri'nin önümüzdeki sene Türkiye ekonomisine ehemmiyetli girdi sağlaması beklenirken; Rusya, Hindistan, Afganistan, İran, Pakistan ve Orta Doğu devletleri iktisap etmek az daha dayanıklı baş döndürücü ülkeden acemi çiftlerin düğün rotası 2022 senesinde Türkiye olabileceği belirtiliyor.

Türkiye'de önceki kez planlı ve 2022 yılı düğün trendlerinin sergilendiği 'Wedding Dream Art'ta dünyaevi sahasının profesyonelleri İstanbul'da müşterek araya geldi. Yeni çiftlerin, uygulayım bilimi ve sanatla buluşturulmuş bulunduğu etkinlikte hususi tasarımlı masalar sergilendi. İç mimar Heval Zengoğlu'nun tasarladığı hususi masalar Mapping Show'larla desteklendi. Ayrıca, hususi süslemeler ve raks şovları da düğünlere nitelik katıyor. Dünyanın ehemmiyetli destinasyonlarından biri bulunan İstanbul'un, 2022 senesinde lüks düğünlere ev sahipliği yapması bekleniyor. Rusya, Hindistan, Pakistan, Afganistan, İran ve Orta Doğu ülkelerinden mevrut acentelerin de iştirak sağlamış bulunduğu serginin, İstanbul'un 2022 senesinde dünyanın en baş döndürücü yeğleme edilen düğün destinasyonlarından biri olması açısından iri ehemmiyet taşımış bulunduğu belirtiliyor.

Her sene averaj 600 bin düğünün bulunduğu ve 1,2 milyon ferdin evlendirilmiş bulunduğu Türkiye'de düğün alanı salname kestirmece 100 bilyon TL'lik iktisat oluşturuyor. Düğün sektörü; mekan işletmecisinden gelinlikçisine, pastacısından çiçekçisine denli kestirmece 30 iş kolu ile doğrudan teşrikimesai şeklinde toprak alıyor. Ayrıca; parafin eşya, kuyumcu, mobilya, yapı ve yapım sektörleri de endirekt yerine müdahale edildiğinde Türkiye ekonomisinden ehemmiyetli müşterek hacme ulaşıyor.

Özellikle İstanbul Boğazı hattı, lüks otellerde ve yalılarda düğün gerçekleştirmek isteyenlerin en yeğleme etmiş bulunduğu lokasyonlardan birisi yerine görülüyor. Pandemide yaşanmış bulunan yolculuk kısıtlamaları dolayısıyla iri müşterek durgunluğa bürünen ecnebi düğünleri, 2022 senesinde aradaki açığı kapatmanın sinyallerini veriyor. Rusya, Hindistan, Afganistan, İran, Orta Doğu devletleri ve Pakistan kabil nice ülkeden acemi çiftlerin 2022 rotası Türkiye oldu. Rezervasyonu meydana getirilen onlarca düğün düşüncesince çalışmalara başlandı. Düğün organizasyonlarını hâlâ evvela Amerika, İtalya ve Fransa kabil devletlerde özne başkaları acenteler de, bundan hakeza önceki rotalarını İstanbul'a çeviriyor.

Tercihler ortada önceki tam toprak düzlük İstanbul, Las Vegas'tan sonraları evren üstünden en baş döndürücü yeğleme edilen ikinci düğün destinasyonu bulunduğu belirtiliyor. hususi tasarımlı ve uygulayım bilimi ağırlıklı talepler, Türk tasarımcıların kalburüstü çalışmalarıyla gerçekleşiyor. Kalabalık çağrılı topluluklarıyla meydana getirilen averaj 5 çağ konaklamalı düğün organizasyonları gezim düşüncesince ehemmiyetli müşterek biçim oluşturuyor. Her düğün düşüncesince averaj 300 ecnebi mihman gelirken, bu misafirlerin masrafları da Türkiye'ye ağırbaşlı müşterek gezim geliri sağlıyor. Konaklama, alışveriş, yeme-içme ve öbür giderleriyle ecnebi düğün pastası, ağırbaşlı miktarda büyüyor. Çok ayrımlı bütçelerle planlanan düğünlerin çoğunun maliyeti milyonlarca doları bulabiliyor.

Düğün sergisi 'Wedding Dream Art'ta açıklamalarda mevcut dekoratör Heval Zengoğlu, 2022 senesinde hâlâ baş döndürücü teknolojiyi yayınlayan düğünleri yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Sektör yerine bunun adımlarını attık. Klasik düğünlerin tersine kadın ve damatların hikayelerini teknolojiye uyarlayarak lüks düğünler yapmayı hedefliyoruz. Teknoloji odaklı mahsulat ayırt oluşturacak. Türkiye'de önceki kez hakeza müşterek işporta yapıyoruz. Bu sergide 2022 düğün trendlerini açıklamak ve rastgele masanın müşterek öyküsünü bildirmek istedik. Düğün sektöründe 2022 yılı uygulayım bilimi odaklı olacak. İstanbul baş döndürücü müstehap müşterek şehir. Boğaz hattının kusursuz yapıları turistleri baş döndürücü etkiliyor" dedi.

"Bu sene Türkiye'yi milyon dolarlık düğünler bekliyor"

Pandemi devrinde ecnebi düğünlerinin yapılmadığını kail Zengoğlu, "2022 senesinde baş döndürücü müşterek tomar alakanın olacağını düşünüyorum. Hindistan, Lübnan, Pakistan, Afganistan kabil devletlerin ecnebi düğünleri Türkiye'de yapılacak. Özellikle İstanbul, Antalya ve Bodrum'da hakeza düğünlere istem var. Önceki senelere uyarınca 2022 senesinde hâlâ baş döndürücü ecnebi düğünleri yapılacak. Buna hoppadak düğün yerine da geçilmek gerekiyor. Yabancı düğünlerinin endirekt yoldan nice alanı etkilediğini söyleyebiliriz. Düğün yardımıyla konaklamaya mevrut turistler de baş döndürücü ehemmiyetli müşterek girdi sağlıyorlar. Düğün alanı gerçekte ekonomiye ağırbaşlı üstünlük sağlayıcı müşterek sektör. Bu sene en baş döndürücü Afganistan, Pakistan, Lübnan ve Hindistan'dan talepler geldi. 1 milyon dolara da düğün yapılıyor, bütçe yapılacak düğüne uyarınca artabiliyor. Bu işin dayanıklı sonunun bulunduğunu düşünmüyorum. Bu sergiyi yapmamızın amaçlarından müşterek tanesi de bu işin sonunun olmamasıdır. Bu sene Türkiye'yi milyon dolarlık düğünler bekliyor" ifadelerini kullandı.

İki çağ devam eden etkinlik; hususi masa tasarımları, Mapping Show'ları ve raks gösterileriyle 2022 düğün trendlerini sergiledi.

Muhammed Fırat Aksoy - İsmail Coşkun

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler