USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı’ndan Gaziantep’teki pitbull saldırısına suç duyurusu

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, Gaziantep'te küçük Asiye'nin pitbull saldırısına uğramasına bağlı köpeğin sahibi ve ilgililer üzerine ihbarında bulundu. Başkan Sandalcı ihbarına bağlı açıklamasında, “Pitbull cinsi, insanoğlu sağlığın?

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı’ndan Gaziantep’teki pitbull saldırısına suç duyurusu
27-12-2021 17:38

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye'nin şehir içinde pitbull saldırısına uğramasına bağlı ihbarında bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen yansıtma dilekçesinde, köpeklerin 7 ay ilk satın alındığı ve şehir yöneticisinin de köpeklerin sitede barınmalarına delik yumduğu kanıt edildi. Dilekçede, köpeklerin sahibinin ve kâffesi ilgililerin cezalandırılması istem edildi. Başkan Sandalcı, savcılığa yansıtma dilekçesi sunmasının peşi sıra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı uğrunda matbuat açıklaması yaptı.

“Planda ‘siteye efsanevi giremez' tabelası mevcut yalnız pitbullun sattırılmasına delik yumuyorsunuz”
Başkan Sandalcı açıklamasında, “Gaziantep ilimizde Asiye kızımızın verilen kaldığı, 4 yaşındaki yavrumuzun verilen kalmış olduğu pitbull köpeklerinin saldırısıyla ilişik şu anda aldığımız bilgiye gereğince nesiç nakli bekleniyor. Böyle hissedar faciayla huzur karşıyayız. Yapmış olduğumuz incelemelerde şehir yöneticilerinin görevlerini yapmadığıyla ilgili spekülasyonlar çalkalanıyor. Biz bu durumun karşısındayız. Site yöneticisinin rolü hemen ödenti toplamak, toplamış olduğu aidatlarla beraberce sitedeki mensupları düzenleme kılmak değildir. Dolayısıyla fariza ve yetkileri sonuç adım önemlidir. Gaziantep ilimizde bizlere mevrut bilgelik ve yapmış olduğumuz incelemelerde şehir girişinde ‘hayvan giremez, kapik giremez' tabelaları var. Sonra çağ şehir yöneticisiyle yapmış olduğum telefon görüşmesinde, ‘sizin hile planınızda şehir efsanevi barındıramaz diyerek hissedar ibare mevcut mı' dedim. Bana ‘evet, var' dedi. Bu da şehir yöneticisi şekilde hissedar suç oluşum etmektedir. Yani hile planında ‘siteye efsanevi giremez' tabelası mevcut yalnız siz 7 aydır sitede bırakın hayvanı, pitbull köpeğinin kıvrım sahibine sattırılmasına delik yumuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Sitelerde dokunca göstermeyecek yerel hayvanları, köpekleri besleyebiliriz”
Asiye'nin babasının istifa ettiğini kail başbuğ Sandalcı, “Site görevlisi olarak, bevvap şekilde etkin Hüseyin Ateş akıl istifa etmiş olduğu dilekçesi tarafıma iletilmiştir. Bugün bu mevzuya özellikle, Asiye kızımızın verilen kalmış olduğu bu hale etkisiz kalamadık ve kılıç sektörümüz, kasılma hile şirketleri namına topluluk üyelerimiz namına çağ burada İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde ihbarında bulunduk. Bununla beraberce şehir yöneticisinin içinde etkin şehir müdürü ve kıvrım sahipleri hakkında, bu köpekleri kıvrım maliklerine satan dü erkek için ihbarında bulunduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda, İçişleri Bakanlığı'nda Tesis Yöneticileri Komisyonu'nun kurulmasıyla ilgili talebimiz, isteğimiz şu süreçte de bitmeme etmektedir. Sitelerde dokunca göstermeyecek yerel hayvanları, köpekleri besleyebiliriz. eğer hile planında hakeza hissedar değişmeyen alınmışsa ve Kat Malikleri Kurumu'nda hakeza hissedar değişmeyen alınmışsa eş kullanma piyasası dışında çatı ve şehir sakinleri evlerinde bu köpekleri besleyebilir ancak buna ölçüt getirilmiştir” diyerek konuştu.

“Hayvanlara bakış açımız sonuç adım transparan ve kabullenebilir ölçüdedir”
Sözlerinin devamında başbuğ Sandalcı, “Pitbull cinsi, insanoğlu sağlığını tehlikeye atacak, ölümsek neticeler doğurabilecek hayvanları sitelerde ve kamuya belirgin şişman hayat sahalarında beslemeniz bizlere gereğince akla yatkın değildir. Bununla ilişik cezalar uygulanmaktadır. Şunu da beyan kılmak icap eder ki başta bu sitedeki yönetici, hakeza hissedar yakınma aldıysa amma velakin lüzumlu mercilere şikayette bulunmuş mu? Bununla ilişik elinde hissedar doküman mevcut mı? Bunların da takip edeni yapılması gerekmektedir. Hayvan haklarını da göreve çağırma ediyoruz. Biz şehir yöneticileri olarak, kasılma hile şirketleri şekilde hayvanlara bakış açımız sonuç adım transparan ve kabullenebilir ölçüdedir” halinde konuştu.

İrem Demir - Sema Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler