USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye global lojistik üssü olma noktasında ilerliyor

Asset Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tekin, Türk Hava Yolları'nın uçtuğu noktalara ve Türkiye'nin pozisyonuna dikkati çekerek, "Türkiye esasen lehçe müşterek lojistik üssü olmaktan artma global müşterek lojistik üssü olma noktasında ilerliyor." dedi.

Türkiye global lojistik üssü olma noktasında ilerliyor
19-02-2022 12:08
İstanbul

Uğur Tekin AA muhabirine lojistik sektörüne bağlı meydana getirdiği açıklamada İGA İstanbul Havalimanı kabil akıbet 20 yılda mamul ehemmiyetli ve dev yatırımların sektörü heyecanlandırdığını söyledi.

Lojistik bu sektörün açısından 2021 yılının 2020'ye layıkıyla henüz şen ortak ilerleyiş izlediğini tamlayan Tekin, şunları kaydetti:

"Burada lazım aşının bulunması, ilkah faaliyetlerinin artması, limanlarımızda ve gümrüklü sahalarımızda önlemlerin artırılmasından kaynaklı ortak nebze olsun rahatlayan ortak ilerleyiş izledi. Onun haricinde 2021 yılı nice krizi de barındırdı.2021'de taşımalık eksikliği maatteessüf baş döndürücü koyu ortak çöküntü noktasına geldi.Nakliye bedelleri hassaten Çin tarafında, Uzak Doğu taşımalarında taşımalık başına sayı farkı bedeller 2 bin dolarlardan 14 bin dolarlara genişliğinde ilerledi ve şu anda hala bu seyirde."

"Fahiş paha uygulamalarının hakkında gidilmesi sektörümüzce de takdirle karşılanıyor"

Tekin, transfer fiyatlarında yaşanmış olan ağırbaşlı artışların enflasyona da aksi anlamda bulaşık ettiğine ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Şunu açık açık ifşa etmek gerekiyor ki pandemi maatteessüf taşımacılar kabilinden suiistimal edildi.Gemi sayısı bire ortak kalmasına karşın ortak konteynerde ödenen rakamda kestirmece 12 bin dolar artım gözlemlendi. Bu da kilo başına sıhhatsiz dolarla ortak dolar ortada her insanın piyasada ödediği etiketlere maatteessüf yansıdı. Enflasyonun elbette ki nice ayrımlı öne sürülen sebebi mevcut şu anda ödediğimiz rakamlar bunun nedenlerinden bir tanesi şekilde karşımıza çıkıyor maalesef.

2020 ve 2021 senesinde evren taşımasının kestirmece yarısından fazlasını işleyen 2 parça geçek bilyon doların üstündeki karlılıklarla seneyi kapattılar şu demek oluyor ki burada her insanın cebinden çıkan kilo başına sıhhatsiz dolar ortak dolarlık artışlar orada birilerinin cebine bilyon dolar şekilde yansıdı. Fahiş paha uygulaması maatteessüf burada da karşımıza çıktı.Bu arada Ticaret Bakanımız Mehmet Muş'un önderliğinde, fahiş paha uygulamalarının hakkında gidilmesi sektörümüzce de takdirle karşılanıyor."

"Türkiye'nin yatırımları lojistik sektörünü heyecanlandırdı"

Türkiye'nin lojistik sektöründe kürevi anlamda ehemmiyetli ortak aktör olması bu şeklinde meydana getirdiği yatırımların önemine aksan işleyen Tekin, "Açıkçası, Türkiye'nin toptan aktör olma hedefiyle 20 salname envestisman çağında hassaten İstanbul Havalimanı kabil ulaşımda gerçekleştirdiği dev ve ehemmiyetli yatırımlar lojistik heyecanlandırdı." dedi.

Tekin dijitalleşmenin lojistik sektörü açısından eleştiri ciddiyete cemaat olduğuna aksan yaparak,"Lojistik şirketleri uygulayım bilimi şirketine girmek yerinde uygulayım bilimi şirketine dönüşemeyen firmaların maatteessüf ayakta kalmasının akıbet adım zorlaştığı dönemlere giriyoruz. Lojistik sektörü bu bölgede en baş döndürücü etkilenecek sektörlerin başlangıcında geliyor." ifadelerini kullandı.

Ticarette e-ihracat ile baş başa tahavvül yaşandığına dikkati çekici Tekin, şunları kaydetti:

"Burada ticaretin dönüşümünü baş döndürücü endamsız ortak algılarsak lojistiğin dönüşümü açısından fırsatları da öğrenme şansımız olur. 2021'de evren çapındaki e-ticaretin bütün ücreti 5 trilyon dolara ulaştı. 2022 senesinde Türkiye lazım sembol sırtçı havayolu Türk Hava Yolları ve Turkish Cargo'nun eriştiği 100'den ortak tomar diyar ve hamiş delik uğrunda tutulduğunda, lazım 3 vakit pervaz mesafemizle 50'nin üstünde ülkeye değini ettiğimiz düşünüldüğünde ve Türkiye'mize has 3 kıtada makul ortak ekin mozaiğimizin karşılığıyla bu arada Türkiye esasta lehçe ortak lojistik üssü olmaktan çok kürevi ortak lojistik üssü olma noktasında ilerliyor."

Tekin, Türkiye'nin gelişen e-ticaret pazarından henüz iri hisse alması gerektiğine aksan yaparak, şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle E tecim tarafında gelişen pazardan ülkemizin aldığı kadar hisse alması yerine ortaklık şekilde eğitimlerimiz akıbet çabucak bitmeme etmekte. Bu mevzuda ortak baş döndürücü üniversitede, nice tecim ve endüstri odasında eğitimler, paneller düzenliyoruz.Bu çerçevede çağırma edilen değme yere icabet etmeye çalışıyoruz.İhracatımızın artarak çoğalması türkiye açısından ehemmiyetli dış satım ve gezim haricinde depar belgesi noktası baş döndürücü ortak tomar yok. Burada defans sanayimizin ihracatı ve e-ihracatımız akıbet zamanlarda hücre çarpan düzeyde. Umuyoruz ki ihracatımızın artmasıyla henüz refah, henüz dobra ortak ülkeye cemaat olacağız."

Türkiye'nin e-ticarette lojistik üssü olması noktasında e-ihracat meydana getirecek lojistik şirketlerinin desteklenmesinin önemine dikkati çekici Teken,"Son şekilde da mekân hakkında biraz cümlesinden konuşmak istiyorum. Bizim taşımalarımızın topu topu bu gezegende oluyor. Başka ortak gezegene transfer yapamıyoruz. Gezegenimize de cemaat çıkacak yerine lazım insanlığa, çevreye, doğaya bu çerçevede müstelzim şartlarda kılavuz gemisi ortak ortaklık peyda etmek yerine faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler