USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye, elektrikli otobüs üretiminde vites yükseltti

Elektrikli otobüs üretiminde ehemmiyetli noktaya vasıl Türkiye, dünyanın aşırı sayıda ülkesine ihracatını artırarak bitmeme ettirirken, müstahsil firmalar, ilkin belediyeler iktisap etmek kabil iklim içerisindeki iş birliklerini de sürdürüyor.

Türkiye, elektrikli otobüs üretiminde vites yükseltti
02-02-2022 12:08
İstanbul

Türkiye, elektrikli otobüs üretiminde hem gayrimenkul ortamında bununla birlikte dünyada büyümeye bitmeme ederken, müstahsil şirketler da Türkiye ekonomisine ehemmiyetli ulama sağlıyor.

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berkan Bayram, AA muhabirine, Türkiye'de elektrikli otobüs üretebilme potansiyeline sahip, altyapısı amelî 6 kululuş bulunduğunu belirterek, "Bunlar, Bozankaya, Temsa, Karsan, Otokar, BMC ve Anadolu Isuzu. Fabrikalarımızın iri sığa oranlarının indinde yüzdesel adına ne derece miktarda mükemmel sığa çalışabildiği ve istihsal yapabildikleri de önemlidir. Ayrıca otobüs markalarımızın ötekisi arasındaki iş birlikleri de önemlidir. Örneğin, Bozankaya elektrikli otobüsleri Karsan ile meydana getirilen teşrikimesai çerçevesinde Karsan fabrikasında üretilmektedir." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin otobüs istihsal sisteminin, evren çapında yanıt bulmuş güzel müşterek istihsal modeli olduğuna ayraç fail Bayram, Avrupa'nın otobüs tedarikçisi olmakla beraberce gayrimenkul içerisine çevrilmiş istihsal kapasitesinin de arttığını dile getirdi.

Bayram, elektrikli otobüs tarafında ise istihsal fırsatını sınırlandıran en ehemmiyetli dü maliyet kaleminin, pil paketi ve yükleme altyapısı bulunduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Bu dü meydan akıllıcasına değerlendirilebilirse, şehirlerimizin ülküsel gerekseme talepleri ve pres şartları altında makul değerli erişim konseptleri ortaya konulabilir. Bu sebepten dolayı türkiye elektrikli otobüs konsepti, şehirlerimizin şartlarına ilişkin adına harici hızlı geçek üstünde erke beslemeli elektrikli otobüs ve elektrikli metrobüs anne kategorileri üstünde yükselebilir. Elektrikli site içi erişim dediğimizde odağımız cazibe motoru kullanan topu topu taşıt yelpazesi olmalıdır. Yani vatanımızda ulusal elektrikli otobüs üretebildiğimiz gibi, elektrikli minibüs, midibüs, kol araçları ve kargo araçları da üretebiliyoruz. Burada üretimimizi tetikleyecek yegane eleman alışveriş fırsatları ve siparişlerdir. Ülkemizde bugüne derece 32 adeti telli otobüs kazanmak az daha muhtelif ebatlarda 116 sayı elektrikli otobüs alımına müteveccih 9 şehremaneti anlaşması mevcuttur."

Berkan Bayram, bu belediyelerin de Malatya Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Elazığ Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bulunduğunu aktardı.

"Şehirler arası seyahat düşüncesince tasarladığımız elektrikli aracımız Silikon Vadisi'nde uçucu uygulamalarına bitmeme ediyor"

Temsa Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Kaan Doğancıoğlu, elektrikli vasıtalar mevzusundaki bilgelik birikimi, teknolojik altyapısı ve halihazırda dizi üretime apiko duruma getirmiş olduğu ansızın müşterek tomar modelleriyle çağ dünyada bu bölgede en bilirkişi kuruluşların başlangıcında geldiklerine ayraç etti.

Yerli mühendis ve yazılımcılar kabilinden tasarlanan elektrikli vasıtaların kalbi adına nitelendirebilecek pil paketlemelerini de Adana'daki hususi tesiste gerçekleştirerek hem Türkiye bununla birlikte Türk sanayisi düşüncesince aşırı iri müşterek eklenmiş bedel yarattıklarını tamlayan Doğancıoğlu, şu teferruatları verdi:

"Bu sayede bundan böyle değme şehre ibdai müşterek yükleme sistemi, pil kapasitesi, yükleme süresi kabilinden teferruatları kestirim ika ve düzen becerimiz var. Temsa'nın levent boylu yıllara yaslanan elektrikli taşıt yolculuğunun önce meyvesini geçtiğimiz sene ortamında aldık ve Temsa tarihinin önce elektrikli taşıt teslimatını geçtiğimiz sene ortamında İsveç'e gerçekleştirdik. Diğer yandan, ahi şirketimiz Skoda ile beraberce geliştirdiğimiz elektrikli araçlarımızı da Adana'daki fabrikamızda imal ederek Prag’a konfirmasyon ettik. Yine Romanya, Sırbistan, Buzau, Arad, Druskininkai ile yaptığımız anlaşmalarla Temsa'nın elektrikli araçları bu devletlerde de yollarda olacak.

Ayrıca kentler arası seyahat düşüncesince tasarladığımız elektrikli aracımız çağ ABD'nin California eyaletinde, evren uygulayım bilimi devlerine ev sahipliği karşılayıcı Silikon Vadisi'nde uçucu uygulamalarına bitmeme ediyor. Yurt haricinde bunları yaparken, gayrimenkul ortamında de ASELSAN ile beraberce geliştirdiğimiz Türkiye’nin önce yüzdelik 100 yerel elektrikli otobüsünün yollara çıkması düşüncesince Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile imzaları attık. Umuyoruz benzeyen sürede öteki belediyelerimizle eş vizyonda buluşarak, Türkiye’nin geleceği düşüncesince aşırı ehemmiyetli adımlar atacağız."

"İhracatımızın şu an yüzdelik 6'sı bu kullanılmamış emisyonlu elektrikli araçlardan geliyor"

Doğancıoğlu, elektrikli vasıtalar dair kendilerine aşırı ehemmiyetli hedefler koyduklarını aktardı.

İhracatlarının şu an yüzdelik 6'sının kullanılmamış emisyonlu elektrikli araçlardan oluştuğunu bildiren Doğancıoğlu, bu payı değme sene artırarak 2025’te yüzdelik 80'e emisyon hedefinde olduklarını söyledi.

Doğancıoğlu, "Ayrıca 2025 senesinde toplanmış otobüs hacmimizin yarısından fazlasını elektrikli araçlarla karşılayacağız. Elektrikli vasıtaların Türkiye'nin yazacağı dünkü muvaffakiyet konusu için başrol oyuncularından bir tanesi olacağına kalben inanıyoruz. Biz teknolojimizle, altyapımızla, insanoğlu kaynağımızla buna hazırız. Türk sanayisi, Türk otomotiv piyasası buna hazır." ifadelerini kullandı.

Şirketten maruz bilgiye göre, Temsa, Adana’da mevcut 555 bin metrekarelik bölgeye erbap istihsal tesislerinde, 1.500’den müşterek tomar çalışanıyla 4 bin sayı otobüs, midibus ve 7 bin 500 sayı ferah kamyon kazanmak az daha yılda yegâne vardiyada, toplanmış 11 bin 500 sayı taşıt istihsal kapasitesine erbap bulunuyor.

Karsan 2021'de 133 sayı elektrikli taşıt ihracatı gerçekleştirdi

Karsan'ın ise 90 bin metrekaresi tutkun meydan kazanmak az daha toplanmış 200 bin metrekareye yerleşmiş fabrikasında 3 posta ile salname 65 bin adede derece istihsal kapasitesi bulunuyor.

Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, Romanya, Fransa, Almanya, Portekiz, İspanya, Norveç, Amerika'ya dış satım karşılayıcı Karsan, 2021 senesinde 133 sayı elektrikli taşıt ihraç etti.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Karsan encam teknolojili vasıtalar dalında Türkiye'nin kılavuz gemisi firması. Elektrikli JEST’in segmentinde alışveriş liderliği bunun en ehemmiyetli göstergesi. Karsan'ın 250’nin üstünde elektrikli ara bulucu Avrupa’da yollarda fariza veriyor. Elektriklinin bizim düşüncesince müşterek ahir adımı bulunan özerk ve elektrikli vasıtalar dair da biçim aldık ve Avrupa ve Amerika'nın önce özerk mükemmel destan otobüsünü hazırladık. Bu otomobilin Romanya satışının ardından, ABD Michigan State Üniversitesi’nde fariza hasretmek az daha hazırız. Çok geçenlerde öğrencileri taşımaya başlayacağız.

Norveç'te ise özerk e-ATAK site ortamında geçici taşıyacak, bu açıdan önce el müşterek özerk otobüs site içi biçim kullanımına geçecek ve bunun gerçekleştiği toprak elektrikli taşıt pazarı yönünde kılavuz gemisi ülkelerden Norveç olması da başkaca çarpıcı. Fabrikada üretim, kaynak, boya ve kurgu çizgileri mevcuttur. Kataforez havuzu ve sınav pisti de fabrikamız ortamında bulunmaktadır."

Bozankaya AŞ'nin Türkiye'de 70'den müşterek tomar elektrikli otobüsü fariza veriyor

Bozankaya AŞ'den meydana getirilen açıklamaya göre, firmanın Sincan OSB'de 100 bin metrekare tutkun bölgeyi mevcut elektrikli vasıtalar istihsal merkezinde, salname 360 e-bus, 360 troleybüs, 150 tramvay ve 120 mevzi altı treni istihsal kapasitesi bulunuyor.

Aynı tesiste hem sargaç tekerli bununla birlikte raylı manzume araçları üreten firma, bu mevzuda dünyanın mahdut firmaları ortada toprak alırken, gene Ankara'da mevcut ve 40 bin metrekare tutkun bölgeye erbap Saray tesisinde MAN düşüncesince çalışkan adına günce 17 sayı otobüs bedeni üretip konfirmasyon ediliyor.

Verilen bilgiye göre, iştirak bugüne derece Almanya ve Lüksemburg özellikle kazanmak az daha 60'ın üstünde elektrikli otobüs ihracatı gerçekleştirerek Türkiye ekonomisine ulama sağlamaya da bitmeme ediyor.

Bozankaya AŞ'nin ihraç etmiş olduğu vasıtaların yanı esna Türkiye'de 70'den müşterek tomar elektrikli otobüsü fariza verirken, bunlara ek adına Türkiye’de işletmede bulunan topu topu elektrikli otobüsler de Bozankaya'ya ait.

İmzaladıkları akıbet sözleşmeler ile beraberce gayrimenkul ortamında araçlarını kullanan şehremaneti sayısının 13'e ulaşacağını bildiren şirket, bununla bu arada Ostim Teknik Üniversitesi ile öğrencilerin yetişim ve istihdam edilmesi dair müşterek iş birlikleri bulunduğunu aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler