USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye-AB ortada erke diyaloğu çağrısı

Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Bozay, enerjinin herhangi birlikte devir Türkiye ve AB ortada yukarı kurda ele katılması müstelzim birlikte özellik bulunduğunu belirtti.

Türkiye-AB ortada erke diyaloğu çağrısı
28-04-2022 20:05
Brüksel

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, enerjinin gelişigüzel devir Türkiye ve AB ortada yukarı kurda ele katılması müstelzim müşterek husus bulunduğunu belirterek, "Türkiye ve AB ortada müşterek an geçmiş yukarı dozaj müşterek erke diyaloğu toplantısı olmalıdır." dedi.

​​​​​​​Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP) "Çalkantılı Zamanlarda Enerji Güvenliği" başlıklı müşterek aktiflik düzenlendi.

AB-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı AP Milletvekili Ryszard Czarnecki'nin ev sahipliğinde meydana getirilen programın moderatörlüğünü İletişim ve Politika Danışmanı İpek Tekdemir gerçekleştirdi.

Etkinlikte mütekellim Büyükelçi Bozay, zamanımızda erke sistemlerinin birbirine gelişigüzel zamankinden elan müşterek tomar basıcı ve irtibatlı olduğunu, bundan dolayı devletler ortada teşrikimesai yapmanın önemini vurguladı.

Kovid-19 salgınının erke talebini bozduğunu, Rusya-Ukrayna savaşının da toptan müşterek jeopolitik çöküntü ortaya çıkardığını anımsatan Bozay, bunların erke sistemlerine ciddi tesirleri bulunduğunu anlattı.

Bozay, "Enerji sektöründe aynısı benzeşim yepyeni tektonik hareketler içeren dehşet müşterek burgaç yaşıyoruz. Geçmişin sade çözümleri bundan sonra işe yaramıyor." ifadesini kullandı.

"Özellikle Avrupa'da erke ekosisteminin eksiksiz katmanlarında ehemmiyetli tesiri bulunan eksiksiz devletleri müşterek araya getiren açıkça ve saydam müşterek diyaloğa gelişigüzel zamankinden elan müşterek tomar ihtiyacımız var." diyen Bozay, erke sistemlerinin yaşanmış bulunan şoklara tam olarak uyarlanmış edileceğinin tartışılması, bu diyaloğun Türkiye ile AB ortada danışma ve iş birliğini de içermesi icap ettiğini söyledi.

Bozay, "Türkiye, AB'ye yavuklu ve ayrımsız sürede mühim müşterek eş yerine ehemmiyetli müşterek gösteriş oynayabilir. Ukrayna'daki savaş, Türkiye'nin müşterek ayırt yaratabileceğini müşterek kat elan kanıtladı." niteleyerek konuştu.

Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye ve AB ortada sunma güvenliği, bedel ve bedel zinciri kabilinden ehemmiyetli bölgelerde teşrikimesai imkanını ortaya koyduğunu özetleyen Bozay, Türkiye ve AB ortada sağlık, göç, ekincilik ulaşım, terörle savaş ve hava kabilinden ayrışık bölgelerde faziletkâr düzeyli diyalog toplantıları yapıldığını hatırlattı.

Bozay, "Mevcut erke ortamı, erke dönüşümü konusu ve ilkin önümüzdeki sezonda kavara arzında yaşanacak güçlük delik önüne alındığında, enerjinin gelişigüzel devir Türkiye ve AB ortada yukarı kurda ele katılması gerekmektedir. Türkiye ve AB ortada müşterek an geçmiş yukarı dozaj müşterek erke diyaloğu toplantısı olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Türkiye emniyetli ortak

Programa videoteyp konferansla eklenmiş bulunan SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran da, Hazar gazının AB'nin Rusya'ya bulunan bağımlılığını azaltmaya ve saf kavara sunma güvenliğini artırmaya ulama sağlayacağını belirterek, "Türkiye, banko emniyetli müşterek eş yerine Avrupa'nın erke güvenliğine katkıda bulunmaya hazırdır." dedi.

AB ve Türkiye ortada eskiden kimi krizler yaşanmış bulunmasına karşın Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı dünkü durumun muhit arasındaki ilişkileri pekiştirmek düşüncesince fırsatlar sunduğunu anlatım fail Duran, "Türkiye, alanda hem Ukrayna hem de Rusya ile güzel ilişkilere eş beş altı ülkeden birisi konumunda bulunuyor." dedi.

Duran, Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya ortada sulh görüşmeleri düşüncesince diplomatik girişimlerde de bulunduğunu anımsatarak, Ankara'nın Kiev ve Moskova ile yaklaşan bağlarının Türkiye'nin AB ve organ devletlerin güvenliğindeki ciddi rolünü ortaya koyduğunu vurguladı.

Güvenlik, defans ve erke dalında potansiyel

AB'nin sonuç çağda defans ve erke güvenliği dalında adımlar attığına ayraç fail Duran, "Türkiye ve AB, dünkü jeopolitik vaziyet ve kabiliyetleri yardımıyla güvenlik, defans ve erke kabilinden ciddi bölgelerde birbirini elan da ihya potansiyeline sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.

Duran, çabucak mütebeddil toptan ve diyalekt dinamiklerin AB açısından dünkü sınamalar ortaya çıkardığını anımsatarak. "Türkiye'nin AB üyeliği bugün eskisinden baş döndürücü elan önemli." dedi.

Avrupa'nın makul pahalı ve sürdürülebilir müşterek erke dönüşümünü yapmak düşüncesince Türkiye, Azerbaycan ve öteki ülkelerle teşrikimesai yapmasının önemine ayraç fail Duran, AB'nin dünkü erke tedarikçileri araması ve dünkü ittifaklar oluşturması icap ettiğini söyledi.

Duran, Avrupa devletleri açısından sıvılaştırılmış saf gazın (LNG) borazan hatlarının yerini alamayacağına dikkati çekerek, Katar ve Avustralya'dan sağlanacak LNG'nin etraflıca devre sözleşmelere ilişkin olduğunu, ABD'nin de hudutlu kapasitesi bulunduğunu anımsattı.

Güney Gaz Koridoru'nun AB'nin sonuç beş altı yıldaki en ehemmiyetli projelerinden birisi bulunduğunu anlatım fail Duran, bunun Türkiye ile Azerbaycan arasındaki etraflıca kesiksiz dostluktan kaynaklandığını hatırlattı.

Duran, Güney Gaz Koridoru'nun TANAP ve TAP'ı da kapsadığını hatırlatarak, "Bunun aracısız kararı yerine Türkiye'nin AB'nin sunma güvenliğinde emniyetli müşterek eş yerine görevi arttı." dedi.

Programa baş döndürücü sayıda AP milletvekili, aralarında Azerbaycan'ın AB Büyükelçisi Vagif Sadigov'un da bulunmuş olduğu diplomatlar, çırçıplak maşer kuruluşu temsilcileri ve erke uzmanları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler