USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Turkcell, dijital dönüşüm çalışmalarına SAP Türkiye teşrikimesai ile ivme kazandırdı

Turkcell, ‘çevik, inovatif ve bedel odaklı mal fonksiyonu' gösterimi çerçevesinde SAP Türkiye ile teşrikimesai yaparak mal operasyonlarını biricik bir merkezde kumanda etmek namına şişman bir girişime imza attı.

Turkcell, dijital dönüşüm çalışmalarına SAP Türkiye teşrikimesai ile ivme kazandırdı
14-02-2022 16:20

Çağın getirmiş yer aldığı himmet ve dönüşüm ile para fonksiyonunun görevi ve bedel çoğaltma çeşidi de değişiyor. Dijital cerrah namına sunmuş yer aldığı mahsul ve hizmetlerle küresel rakiplerine sabah yeli olmaya bitmeme fail Turkcell, 2019 senesinde başladığı Finans+ Dijital Dönüşüm Programı ile organizasyondan sürece, teknolojiden veriye nice bölgede para fonksiyonunun etkinliğini ve verimliliğini artırmayı hedefliyor. Kurumsal dijitalleşme ve dijital dönüşüm yolculuğunu SAP Türkiye teşrikimesai ile sürdüren operatör, SAP'nin merkezi para çözümünü kullanarak kâffesi para operasyonunu bir tane merkezden, şimdi enerjik ve data odaklı yönetecek.

Turkcell, merkezi para projesi ile kâffesi sistemleriyle esas zamanlı bütünleşme sağlamayı, firmalar arası şimdi çabuk anlaşma ve esas zamanlı süreletme imkânına ulaşmayı hedefliyor. Operatör, 2022'de tamamlanması planlanan plan kapsamında çalışanlarına da mütekâmil bir kullanıcı deneyimi sunarak Zero Touch Finance kabiliyetleri ile el kitabı müdahaleleri minimuma indirecek.

“Lider dijital stratejimiz ile ahenkli enerjik para organizasyonunu yaşama geçiriyoruz”
Finansın mütebeddil görevi ile ‘çevik, inovatif ve bedel odaklı para fonksiyonu' vizyonuyla şişman bir dönüşüm yolculuğuna çıktıklarını aktaran Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Yılmaz, “Kökten trafo encam teknolojiler, sektörler arası yakınsama, küsurat data kütlesi ve derece derece şimdi bir tomar bilgiye gerekseme duyan paydaşlar, finansın içre bulunmuş yer aldığı kuralları değiştiriyor. Strateji ve büyümenin daima değişebilir yer aldığı iş dünyasında çabuk akıntı edebilmek ve çabuk uyarlama bundan sonra baş döndürücü önemli. Dijital stratejimizi kurumsal stratejimiz ile bütünleştirerek toy iş modelleri geliştiriyoruz ve sürdürülebilir başarının ehemmiyetli bir gereği namına şeriklik içi iş süreçlerinde de ayrımsız gösterimi izleme ediyoruz. Bu noktada çalışmalarımıza para süreçlerinin standardizasyonu, merkezileştirilmesi ve dijital iş gücü kullanımının artırılması ile başladık. Aynı sürede Finans ekiplerinin izlemci şapkasını ön plana çıkaracak, şirketimizin büyüyen ve gelişen iş modelini destekleyecek enerjik çalışma ve yetkinlik merkezi modellerinin odakta yer aldığı toy para organizasyonunu yaşama geçirdik'' sanarak konuştu.

Büyük data iç nezaret ve analizlerine imkân sağlayacak data yönetimi çalışmalarının da öneminin altını çizen Yılmaz, “Böylesine şişman dönüşümlerin öne çıkan katalizörleri, on paralık malum ki odağında insanoğlu bulunan sansasyonel değiş yönetimi programlarıyla baş başa toy evlat teknolojiler. Bizim düşüncesince ciddi ciddiyete eş bu dönüşüm programının toy evlat kurumsal pınar planlama (ERP) bacağında uran birikimi, ehemmiyetli referansları ve olgun müşavirlik deposu olması zımnında SAP Türkiye ile aksiyon sonucu aldık” dedi.

“Yeni evlat para çözümleri kurumları şimdi çabuk ve enerjik yapıyor”
SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan ise Turkcell ile güçlenerek büyüyen iş birliklerine bağlı meydana getirmiş yer aldığı açıklamada şunları söyledi: “Deneyim ekonomisinde büyümek, himmet yöneltmek ve rekabette öne devrolmak talip kurumlar, yenilikçi teknolojileri ve çözümleri kâffesi iş süreçlerinde kullanıyor. Organizasyonların değme dalında yaşanmış bulunan bu teknolojik değişim, para anlayışını ve iş modellerini de dönüştürüyor. Şirketimizin sunmuş yer aldığı toy evlat para çözümleri; kurumların ‘veri odaklı' bir halde şimdi çabuk ve enerjik akıntı etmesine imkân sağlıyor. Dijital dönüşüm yolculuğunda sert adımlarla ilerleyici cerrah ile izlemsel iş birliğimizin para bölgesini da içerisine alarak giderek güçlenmesi bizim düşüncesince alım çalım verici. Bu projede emeği sabık kâffesi Turkcell ve SAP Türkiye ekiplerine teşekkürname ediyorum. Şirket namına Turkcell'in dijital dönüşüm yolculuğuna en benzeyen iş ortağı namına dayanaklık etmek vermekten şişman büyüklük duyuyoruz.”

Verilen bilgiye mucibince operatör, dayanıklı namına gösterilebilecek şümullü dönüşüm programı ile ‘Geleceğin Finansı'nı nesir ederken, şimdi önceki ayrımlı projelerde de teşrikimesai mevcut SAP Türkiye ile Yeni Nesil Dijital Finans hedefine çelimli adımlarla ilerlemeye bitmeme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler