USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk ürünlerinin ırak devletlere tanıtılmasında fenomenler ve dizilerden yararlanılacak

Ticaret Bakanlığı kabilinden hazırlanmakta olan izleme taslağına göre, Türk ihraç ürünlerinin bilinirliğinin artırılması düşüncesince diziler ve filmler ile sayısal oyunlar kullanılacak, toplumsal medyadaki can alıcı isimlerle teşrikimesai yapılacak.

Türk ürünlerinin ırak devletlere tanıtılmasında fenomenler ve dizilerden yararlanılacak
24-04-2022 13:10
Ankara

Ticaret Bakanlığı çeşidinden Uzak Ülkeler Stratejisi ve Eylem Planı Taslağı hazırlanırken eskiz strateji, ilişik çıplak maşer müesseselerinin görüşüne sunuldu.

Stratejiyle ihracatın menzilinin uzatılması ve belirlenen 18 ırak ülkeye ihracatın artırılması hedefleniyor. Strateji kapsamında şu anne denli belirlenen 18 diyar ABD, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Filipinler, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Kanada, Malezya, Meksika, Nijerya, Pakistan, Şili, Tayland ve Vietnam adına sıralandı.

AA muhabirinin eskiz aksiyon planından meydana getirdiği derlemeye göre, herhangi kuma vahit numara ırak diyar özelinde, makroekonomik durum, gizil verim grupları, envestisman imkanları, aut tecim politikası ve mevzuat, diyar pazarının özellikleri, ülkede şeriklik ihdas ve iş hazırlamaya müteveccih defa haritası az daha nice etraflıca bilgiyi içeren ve ilişik ülkeye ihracat gerçekleştirmek talip firmalara muktezi hepsi detayları sağlayabilecek sektöre antre rehberleri oluşturulacak.

Mal ve işlev ihracatını artırmaya müteveccih ilişik ülkedeki rüçhan ast sektörler belirlenecek. Bu ast sektörlerin ilişik ülkede potansiyeli belirleme edilecek ve gaye odaklı antre stratejileri oluşturulacak.

Ticaret heyetleri hususi ziyaretler yapacak

Tüm ırak devletlerde belirlenen gaye sektörler düşüncesince salname minimum kuma sektörel tecim heyeti örgütlü edilecek. Potansiyel piyasa niteliğindeki devletlere müteveccih mülk ve işlev ihracatında artma sağlanması ve ihraç mamüllerin tanıtımı amacıyla herhangi kuma vahit numara ırak diyar özelinde yılda minimum kuma umumi tecim heyeti ziyareti düzenlenecek. Mal ihracatına müteveccih sektörel tecim heyetleri düşüncesince sağlanan desteklere bağlı fevk son Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamındaki devletler düşüncesince artırılacak.

Uzak devletlere müteveccih adına desteklenecek milli, ferdî ve mevhum fuar sayısının artırılması sağlanacak.

"Made in Türkiye" markası öne çıkacak

Yazılı ve görsel medyada reklam faaliyetleri ilkin kazanmak az daha lansman faaliyetleri yoğunlaştırılarak destek sunar artırılacak, devletlerin istihlak kanalları, AVM'ler ve zincir mağazalar bu ameliyat kapsamında hususi adına hedeflenecek. Bu faaliyetlerde bilhassa "Made in Türkiye" markası öne çıkarılacak. Strateji kapsamında belirlenen ülkelerde, gizil sektörlerin anılan reklam platformlarında tanıtımının yapılması düşüncesince olan isteklendirme mekanizmalarının kullanılmasına müteveccih icraat yürütülecek.

Türkiye'nin mülk ve hizmetlerine müteveccih içtimai iletişim araçları lansman kampanyası düzenlenecek, içtimai medyada can kamera isimlerle teşrikimesai yapılacak. Ülkedeki içtimai iletişim araçları fenomenlerinin Türk ürünlerini tanıtması düşüncesince ihracata müteveccih talih yardımları kapsamında ilişik tebliğlerin kullanımının artırılmasına müteveccih icraat gerçekleştirilecek ve sektörlerin gereksinimi doğrultusunda isteklendirme mekanizması geliştirilecek.

Ülkedeki tüketimin ehemmiyetli seviyede artma gösterdiği hususi günlere bağlı takvimler belirlenerek, bu tarihlerde ilkin AVM'ler ve zincir mağazalar kazanmak az daha istihlak kanallarında Türk ürünlerine bağlı lansman faaliyetleri düzenlenecek. Tanıtım faaliyetlerinin beklenir olduğunca ırak ülkenin anne dilinde tasarlanması hedeflenecek.

Dijital oyunlara ve filmlere verim anlatış stratejisi

İhraç ürünlerinin bilinirliğinin artırılması düşüncesince diziler ve filmler ile sayısal oyunlar kullanılacak, film ve kol oyuncularından yararlanma edilecek. Bu platformlarda verim yerleştirilmesi isteklendirme edilecek.

Türk verim ve hizmetlerinin tanınmasında, içtimai iletişim araçları ve monitör kanallarında yayınlanan Türk dizilerinin ve filmlerinin ehemmiyetli yardımı oluyor. Bu sebeple Türk dizilerine verim konumlamak can kamera ve ehemmiyetli kuma lansman faaliyeti adına görülüyor. Bu doğrultuda, Türk dizilerinde ve filmlerinde oynayan başrol oyuncularından birinin yada birkaçının katılacağı TV programları ve devre içi etkinlikler ilişik sektörlerin ihracatının artırılması açısından fonksiyonel olacak. Bu kapsamda başkaca bahis konusu ülkenin monitör ve devre içi/dijital platformlarında arazi meydan yerel ve ecnebi dizi, film ve sayısal oyunlarında verim anlatış uygulamalarının yapılmasının yaygınlaştırılması doğrultusunda dal temsilcileri ve ilişik kuruluşlarla görüşmeler yapılması amaçlanıyor.

Dünya kupaları ve moda haftalarında Türk markalarının sponsorluğu desteklenecek

Uzak devletlerde düzenlenecek arsıulusal prestijli etkinliklerde mürşit markaların müzahir olması yönlendirilerek lansman faaliyetleri desteklenecek. Bu çeşit etkinlikler ortada efdal saygınlık haiz olimpiyatlar, evren kupaları, arsıulusal moda haftaları, motosiklet sporları az daha organizasyonlarda Türkiye markalarının görünürlüğü düşüncesince hususi kuma dayanak noktası programı üstünde çalışılacak.

Türk kol ve film yapımlarının arsıulusal minvalde tanınırlığını artıracak arsıulusal prestijli etkinlikler belirlenecek ve bu etkinliklere arttırma dayanak noktası unsurlarıyla katılma isteklendirme edilecek. Bu kapsamda, arsıulusal prestije erbap film market, yılaşırı ve festivaller belirlenecek.

Lüks ürünlere hususi marketing stratejisi

Belirlenecek iş sektörlerde dizayn odaklı, fazla istihlak ürünlerinde ırak devletlere müteveccih eş kuma marketing stratejisi oluşturulacak, bu ürünlere verilebilecek dayanak noktası mekanizmaları geliştirilecek.

Strateji kapsamında belirlenen fazla istihlak ürünlerinin tanıtımı ve sektöre tutundurulması düşüncesince eş kuma marketing stratejisi oluşturulacak.

İlgili ırak ülkede beledi Türk girişimcilerle dağıtıcılık ve mümessillik hikayelerinde bağlanak kurulması isteklendirme edilecek, ülke-sektör özelinde "birlikte iş etme networking etkinlikleri" az daha organizasyonlar gerçekleştirilecek.

Ofis-mağaza-temsilcilik ve öbür sektöre antre enstrümanları arttırma desteklerle güçlendirilecek. Ayrıca satı sonrası hizmetlere bağlı açılacak temsilciliklerin maliyetlerinin desteklenmesi emekleri yapılacak.

Bir AVM yada hareketli kuma anne defa üstünde eyyam yahut haftalar süresince satı özne ve muvakkat adına oluşturulan bölgeler adına aşina pop-up salon ve pop-up perişan konseptinin yayılmış bulunduğu devletler ilkin kazanmak üzere, fazla istihlak ürünleri az daha sektörlerde muvakkat yahut meal mağazalar açılması desteklenecek. Popülerliği tedricen kalan bu konseptin Türk mülkü imajına katkıda bulunması hedefleniyor.

Raf isticar planı

Türkiye'de beledi aşırı kanallı markaların ilişik ülkedeki AVM ve şişman mağazalar ile ehemmiyetli e-ticaret piyasa yerlerinde senkronik yapılanmasına müteveccih dayanak noktası mekanizmaları kurgulanacak.

Uzak ülkedeki zincir süpermarketlerinin satın kabul etme birimleriyle iş birlikleri geliştirilecek, departmanlı ve perişan mağazalarda sergen isticar anlamında icraat yapılacak.

Uzak devletlere ihracatta muvaffakiyet ele geçirmiş şirketlerin bu devletleri hedefleyen ihracatçılara mentorluk yapacakları kuma sistem kurulacak.

Her kuma ırak diyar düşüncesince etraflıca kuma geri işlev defa haritası hazırlanacak. Türkiye ve ırak devletler arasındaki geri işlev hatlarının çeşitlendirilmesi kanalıyla transfer süreleri ve geri işlev maliyetlerinin düşürülmesi düşüncesince icraat yapılacak. Bu ülkelerle iklim yolu kargo taşımacılığında maliyetlerin düşürülmesine müteveccih emek vermek da gerçekleştirilecek.

İlgili ülkede e-ticaret piyasa bölgeleri ve kontrol motorları üstünden muktezi yazılım programları kullanılarak, gaye ürünler, jüpiter kitlesi ve rakip analizi hazırlanacak. Kurulacak "e-İhracat Bilgi Platformu" ile müstahsil ve ihracatçıların e-ticaret ve sektöre antre olanakları hususunda bilgilendirilmesi sağlanacak.

Türk oyunları tanıtılacak

Oyun sektöründe mürşit şirketlerin oyunlarının tanıtımı düşüncesince ilişik Twitch, YouTube az daha kanallarda sponsorluklarla lansman ve teşrikimesai faaliyetleri düzenlenecek.

Mobil cihazlarda yazılım-uygulama-oyun mağazalarında arazi katılması isteklendirme edilecek.

Animasyon alanının arsıulusal pazarlardaki rekabetçiliğini bünye edebilmek için, seslendirme ve altyazı, korsanla savaş giderleri az daha dayanak noktası unsurlarının arttırma dayanak noktası kalemleriyle desteklenmesi sağlanacak.

Sağlık turizmi alanının sayısal yüzü olacak kuma portalın kurulması ve tanıtılması planlanıyor.

Eximbank çeşidinden ırak devletlere ihracat özne firmalara eşme tahsisinde önceliklendirme uygulanması gündeme gelecek.

Uzak ülkede üstlenilecek planların ve bu devletlere ihraç edilecek malların desteklenmesi düşüncesince jüpiter kredisi verilmesi öngörülüyor.

Asya vatanlarında üstencilik projelerinin finansmanına müteveccih adına Asya Kalkınma Bankası ile eş finansman modelleri oluşturulması planı doğrultusunda görüşmeler gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin tutucu giysi ve tutucu gezim sektörlerindeki imkanlarının takip kapsamındaki devletlerde olan Müslüman nüfusa tanıtılması amacıyla icraat yürütülecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler