USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Silahlı Kuvvetlerine yeni kuvvet: HANÇER ve DİNÇER

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çalışan ve caydırıcı enerjisini artıracak, başta meskun mevzi operasyonlarında personelin sakıncasız ortak biçimde mücadelesini destekleyecek insansız esmer araçları HANÇER ve DİNÇER nitelikleri ile kendine fanatik bırakıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerine yeni kuvvet: HANÇER ve DİNÇER
04-05-2022 11:16

Özellikle meskun mevki operasyonlarında kullanılmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, inanma ve jandarma güçlerinin çalışan ve caydırıcı enerjisini artırmayı amaçlayan insansız yağız araçları nitelikleri ile dem kesiyor. İnsansız yağız uzlaştırıcı üretiminde enli müşterek yelpazeye eş bulunan Elektroland firması, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının önderliğinde Türkiye'nin bu bölgede elini kuvvetlendirecek mahsulat üretmeye bitmeme ediyor.

Zor koşullarda taktik harekat yeteneğine sahip, hazırlop taşınabilir, his gözetleme, EYP tespit, haritalama, tabanca modülü, patlayıcı nakil salıverme maksadı ile kullanılabilen, mütekâmil tanıtma kabiliyeti sebebiyle engin araştırmaları sağlanabilen ayrımlı konfigürasyonlardaki hoppa insansız yağız uzlaştırıcı DİNÇER ile asayiş güçlerinin adeta eli kolu olunacak.

Öte taraftan herhangi müşterek çeşitli toprak koşuluna ahenk sağlayan, tabanca sistemi ve gerekseme mahsus ayrımlı müfit yüklerin takılabildiği, engin arama paneli üstünden el kitabı engin sürüş özelliklerinin yanı sıra, nısıf özerk arama edilebilen ve yüksek akıntı kabiliyetine, bileşimli zeka sebebiyle gaye tanımlama, bölümlendirme ve önceliklendirme algoritmaları sebebiyle tehditleri belirleme ve takibat ika kabiliyetlerine eş bulunan mutedil dershane insansız yağız uzlaştırıcı HANÇER ile güçlü toprak koşullarında fariza yapabiliyor.

“HAÇER'in his ve gözetleme, arbede bölgelerinde sakıncalı operasyonlarda muştucu yaya yerine fariza kabul ika denli nitelikleri var”

HANÇER insansız yağız aracının (İKA) geliştirilme sürecinde çalışkan gösteriş meydan Elektroland şirketi personellerinden Elektrik Elektronik Mühendisi Tuğba İnçeli, “HANÇER, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı önderliğinde ölçülü mutedil dershane insansız yağız araçları projesi çerçevesinde firmamız çeşidinden tasarlanan ağız ağıza domestik ve ulusal istihsal olan, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmeye hazırlanmakta bulunan insansız yağız aracımızdır. HAÇER'in his ve gözetleme, arbede bölgelerinde sakıncalı operasyonlarda muştucu yaya yerine fariza kabul ika denli nitelikleri var. Türkiye'deki ve hayattaki rakiplerine nazaran ön ve art hür asıltı sistemine eş olması ve 50 santime genişliğinde ayarlanabilir meşime altı yüksekliğine eş olması herhangi müşterek çeşitli toprak koşullarında çalışabilmesini sağlamaktadır. Bu da onu rakiplerinden ayıran özelliklerindendir” ifadelerini kullandı.

“Güvenlik güçlerinin gereksinimlerine müteveccih yerine üstüne herhangi müşterek çeşitli müfit yükü bütünleşmiş edebiliyoruz”

HANÇER'de gerekseme mahsus herhangi müşterek çeşitli fonksiyonun kazandırılabildiği parçalı müşterek manzume olduğuna özen çekici Elektrik Elektronik Mühendisi İnçeli, “Güvenlik güçlerinin gereksinimlerine müteveccih yerine üstüne herhangi müşterek çeşitli müfit yükü bütünleşmiş edebiliyoruz. Silah kulesi var üstünde bulunan olarak. Bunun haricinde ağırlık sepeti, hareketli yer strateji kamerası denli de müfit ağırlık opsiyonları mevcut. RF sistemi ile 1 buçuk kilometreye genişliğinde kablosuz yerine arama edilebilmekte. Bunun yanında LTE tasarruf desteği sebebiyle kumanda arama merkezinden baş döndürücü elan ırak mesafelerden arama edilebilir. Bunun haricinde zat ihya ve Ar-Ge çalışmamız olan, mürşit kaptan takibat sistemi şu demek oluyor ki öbür müşterek adıyla ipli tasarruf ile operatörü takibat ika ve operatörün önünden gitme denli tasarruf fonksiyonlarına da imkân sağlamaktadır. Kullanım noktayı ve alanına koşuluna mucibince minimal 4 zaman pil tasarruf ömrü vardır” biçiminde konuştu.

“HANÇER ön ve art hür tırtıl asıltı sistemine sahip”

HANÇER'in kendine özgü özelliklerinden bulunan derecelendirilebilir hür asıltı sisteminden de bahseden İnçeli, “HANÇER ön ve art hür tırtıl asıltı sistemine sahip. Bu bizlere ne sağlıyor? Karın altı yüksekliğini 50 santimetreye genişliğinde ayarlayabilmemizi sağlıyor. Yani yüzdelik 60 yalçın eğim, yüzdelik 30'a genişliğinde taraf eğim, 60 santime genişliğinde hendek, 50 santime genişliğinde sudan mürur denli özellikler sağlayabilmekte. Şuan yarış sürecimiz sonlandı ve dizi istihsal sürecine hazırlanıyoruz. Kara Kuvvetleri ve inanma güçlerinin envanterine girmeye hazırlanır aracımız. Ayrıca fuarlara katılıyoruz ve aracımızı müşterek esbak fuarda da sergiledik. Orta Doğu ülkelerinden de şişman müşterek arzu var” diyerek konuştu.

“Yapılan biraz nümayiş alet daha sonra dört dörtlük spesifik biçimde bulunan DİNÇER meydana geldi”

DİNÇER adlı insansız yağız uzlaştırıcı karşı bilgiler sağlayan Elektroland Ürün Geliştirme Mühendisi Mehmet Burak Bölük ise, “Öncelikle 2018 senesinde ilkin Kara Kuvvetlerinin METİ (Mayın, El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha) Timlerinin ve PMKİ (Patlayıcı Madde Keşif ve İmha) Timlerinin bunun denli müşterek cihaza gereksinimi yer aldığı ortaya çıktı. Yapılan biraz nümayiş alet daha sonra dört dörtlük spesifik biçimde bulunan DİNÇER meydana geldi. Kullanım bölgeleri yerine mahsul genelde; Kuzey Irak, Suriye, Libya, asayiş güçlerinin genel anlamda meskun mevki aramaları olsun, ve ya zanlı araç, paket aramaları olsun bunun denli sakıncalı hallerde personel gitmeden aleti göndererek lüzumlu arama işlemlerini yapıyorlar.

“Yaklaşık pozitif 70 ve eksiklik 30 aşama arasındaki sıcaklıklarda emek vermek imkanımız var”

Ürünün üstünde 3 sayı kamerasının bulunan bulunduğunu kail Bölük, “Bu kameralar bire müşterek sürede bizatihi müşterek akşam görüşü sistemine de sahip. Yaklaşık 5 eksenli de müşterek robotik kolu mevcut. Bu robotik paradigma ile de müşterek obje alıp salıverme ve ya zanlı cismi bulunmuş yer aldığı noktadan bölme faaliyetlerini gerçekleştirebiliyor. Ayrıca gine cihazın üstüne takılan ve timlerin kullanmış yer aldığı su tamamı adında müşterek mahsul kullanılıyor. Bu mahsul ile de zanlı paket yahut cismi atıl bir duruma getirebiliyorlar. Kullanım mesafesi konusunda, kentin içinde şu demek oluyor ki frekansların gani yer aldığı yerlerde 500 metreye genişliğinde emniyetli mesafeye ulaşabiliyoruz. Ancak kepez ve in denli açıkça bölgelerde bu resmiyet dü katına genişliğinde çıkabiliyor. Aynı sürede da 3 zaman çalışkan yerine sürüş olanağımız var. Tabi bu cihazın elden çalışkan yerine kullanılmasının yanında müşahede gayeli kullanıldığı bölgeler de oluyor. Gözlem meydana getirdiği yerlerde ise gine bizatihi yerine dü üç katına genişliğinde tasarruf süresi uzayabiliyor. Yaklaşık pozitif 70 ve eksiklik 30 aşama arasındaki sıcaklıklarda emek vermek imkanımız var” açıklamasında bulundu.

“Şehidimizin adını yaşatalım istiyoruz”

Elektroland şirketi yerine ürettikleri mamüllerin hepsinin 2015 yılından beri müşterek martir adı ile adlandırıldığını vurgulayan Bölük, “Şehidimizin adını yaşatalım istiyoruz. Bundan ötürü da genel anlamda ürünlerimizi ürettikten sonraları kullanıcı personele ‘ismi ne olsun' diyerek danışıyoruz. Onlar da bizlere genel anlamda timlerinden müşterek şehidimizin adını veriyor. Ufaktan müşterek ekspoze devredilmek istiyorum. 2015 senesinde Haydar Çetin polisimizin kullandığı ÇETİN, COŞKUN robotlarımız var jandarmanın kullanmış olduğu, ZAFER ve DİNÇER var Kara Kuvvetlerimizin kullanmış olduğu. Bir de Hava Kuvvetlerimizin kullanmış yer aldığı KUTLU var. Bunların bütünü birer martir ismi. Şehitlerimizin isimlerini elimizden geldiği en güzel biçimde yaşatmaya çalışıyoruz. Aynı sürede bu ürünün ihracatını da gerçekleştiriyoruz. Umman, Bangladeş, Hindistan ve Afrika devletleri şuan da edinmek üzere, ürünü elan da geliştirip öbür yurtdışı devletlere de açmayı planlıyoruz” dedi.

Utku Şimşek - Oğuzhan Halil Özbek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler