USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk savaş gemisinin kadın subayı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ilişkin TCG Heybeliada savaş gemisinde işyar yegâne kadın subay bulunan İrem Yüzbaşı, sıkıca görevleri başarıyla gerçekleştiriyor. İrem Yüzbaşı, vazifesini muhabbet ve ihtiras ile yapıyor.

Türk savaş gemisinin kadın subayı
22-12-2021 13:49

Türk Silahlı Kuvvetlerinin cezaevi bebeği bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük Donanması içerisinde bulunan, İzmir'in Foça ilçesindeki limanda demirleyen TCG Heybeliada savaş gemisinde Yüzbaşı rütbesi ile fariza önleyen yegâne kadın subay İrem Köksal, güçlü görevleri başarıyla yürütme ediyor. Savaş gemisinde, Savaş Harekat Bölüm Amiri vazifesini örümcek İrem yüzbaşı, rastgele müşterek gerilim yerinde anahtar fariza üstleniyor. 12 sene ilk Deniz Harp Okulu'ndan izinli bulunan İrem Yüzbaşı, yurtiçi ve yurtdışında müşterek aşırı güçlü görevlere bulundu.

“En ehemmiyetli görevlerden birisi”
TCG Heybeliada Gemisi'nde Savaş Harekat Bölüm Amiri namına fariza yaptığını tabir fail Deniz Yüzbaşı İrem Köksal, “Savaş Harekat Bölümünde yönetimsel ve akan işleri yürütme etmekle beraber, geminin terbiye faaliyetleri ile harbi tedarik seviyesini izleme etmek, idamesini sağlamak, gerginlik, savaş yerinde oluşturulacak harekat arama merkezini işletmekten, gemi komutanına erinç sorumluyum. Savaş Harekat Merkezi, gerilim ve savaş yerinde geminin yönetildiği ve değişmeyen verildiği biçim olması dolayısıyla aşırı önemlidir. Gerginlik, savaş yerinde tehdidi kaldırılmış geçirmek ve geminin bekasını ısmarlamak üzere, gemi savaş durumuna, personel savaş yerlerine alınır. Savaş bölgeleri donatıldığında 4 ayrımlı arama merkezi kuruluş edilir. Bunlar; kumanda kontrol, harekat kontrol, gemi arama ve hasan arama merkezleridir. Komuta arama merkezi, komutanınınız kabilinden yönetilmekte ve komutanımız bu rolü savaş harekat merkezinden yürütme etmektedir. Bu arama merkezlerinden elde edilmiş tamamı bilgiler, komutanın en akla yatkın kararı, vaktiyle verebilmesi has savaş harekat merkezine söyleniş edilir. Kontrol merkezlerinde elde edilmiş tamamı bilgiler, savaş harekat merkezinde mevcut ekranlar yoluyla işlenir ve komutanımız önceliklerini belirleyerek, kararını verir” dedi.

“Bir senenin iri çoğunluğunu familya ve evlerimizden uzakta, gökçe vatanda, gemide geçirmekteyiz”
2005 senesinde Deniz Harp Okulu'na girdiğini, 2009 senesinde mülazım rütbesi ile izinli bulunduğunu kail Köksal, “Deniz Harp Okulu'nda, askeri, denizcilik ve mühendislik eğitimleri aldım. Bahriye örf ve adetleri ile yetiştirilerek, Türkiye Cumhuriyeti Bahriyesinde fariza gerçekleştirmek gibi mezuniyete müteakip, firkateyn ve meslek gemilerinde arızasız subaylığı, denizin esmer birliklerinde plan subaylığı, korvetlerde arızasız subaylığı ve büro amirliği görevlerini yürütme ettim. Denizciliğin baz noktasını şimdi meslek yıllarında, yat, yelkenli takımında arazi aldığımız yarışma ve eğitimlerde, terbiye botları ile katılma ettiğimiz esas denizcilik eğitimlerinde, meslek gemileri ile katıldığımız engin eğitimleri ve armada gemilerinde yürütme ettiğimiz stajlarda aldık. Özellikle, devletimizin ve milletimizin kükremek hak, bağ ve kendilerini destek peyda geçirmek kapsamında kükremek mezuniyet alanlarımızda yürütme ettiğimiz dip ameliyat dolayısıyla askeriye hayatımın iri müşterek çoğunluğunu kaplamaktadır. Bir senenin iri çoğunluğunu familya ve evlerimizden uzakta, gökçe vatanda, gemide geçirmekteyiz. Askerlik mesleğinin gereği olan, fiziki ve ruhiyat dayanaklılığı namına iletmek ve idamesini ısmarlamak has punt buldukça, sporla uğraşmaktayım” niteleyerek konuştu.

“Deniz bize huy ile akla yatkın mücadeleyi öğretir”
Denizliği ve askerliği özetleyen İrem Köksal, “Denizcilik ve askeriye çivi başına çetin müşterek meslek. İkisinin de güzel müşterek geçmişi ve geleneği mevcut. Her ikisinde de sonsuz gelişime bariz olmalı, gelişimleri izleme etmeli ve doğacak odaklı çalışmanız gerekmektedir. Her şarta müheyya olmalı, sonsuz ve devim bilimi müşterek yaşama uyarlanmış olmalısınız. Deniz bize huy ile akla yatkın mücadeleyi öğretir. Doğa ile müşterek olmayı öğretir. Yoğun kükremek şartlarında idame etmeyi, korunmayı, bu çetin koşulları lehinize çevirmeyi öğrenirsiniz. Bizler tabanca arkadaşlığının yanı esna birer familya namına görevimize bitmeme etmekteyiz. Görevin icrası esnasında eşinin mevlit haberini meydan personeliniz yahut yakınının ölüm haberini meydan personelinizin mutluluğuna, üzüntülerine eş olabilirsiniz. Tüm bunları kısıtlanmış müşterek bölgede paylaşırsınız. Gemide hayatta ballanmak iri müşterek özveriyi birlikte getirmektedir. Gemide fariza yaparken iri tecrübeler kazanır ve yaşadığınız gelişigüzel şeyden öğüt çıkartırsınız. Askerlik mesleğinin kaynak dair yapılabileceğini düşünmüyorum, Bu meslekleri yürütme edebilmeniz düşüncesince tutkunuzun ve sevginizin olması gerekir. Kadın yahut koca peyda geçirmek ehemmiyetli değil. Burada ehemmiyetli bulunan size maruz görevleri yürütme edebilmektir” ifadelerini kullandı.

Refik Fidan-Murat Kanber

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler