USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Polis Teşkilatının süvarileri: 'Atlı Polisler'

Türkiye'nin ayrı ayrı illerinde fariza işleyen süvari polisler, sosyal vakalara müdahalelerin yanı sıra, tuvalet duruşları ile vatandaşların uyanıklık odağı oluyor. Ankara Atlı Polis Eğitim Merkezinde yetişek gören atlar ve binicileri nice değişkin ilde görevlerine bitmeme ed

Türk Polis Teşkilatının süvarileri: 'Atlı Polisler'
18-12-2021 13:20

Atlı Polis Grup Amirlikleri, 1995'te Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri içerisinde kuruldu. Toplumsal vakalara müdahale, karakol ve resmi boğaz törenlerinde çalışan gösteriş oynayan süvari polisler, dü kademeli ortak öğrenimden geçiyor.

Ankara Atlı Polis Eğitim Merkezinde eğitimlerine süregelen biniciler, 4 maaş asliye binicilik eğitimi hemen sonra gelecek düzem binicilik eğitimi alıyor. Merkezde gene ayrımsız halde fariza ilişki bulunan atlar da 6 maaş asliye terbiye sürecinden geçerek alandaki görevine başlıyor. Atlar, buradaki 6 maaş terbiye sürecinde sese, dumana, ateşe, patlamaya gönül rahatlığı tepkime vermemeyi öğreniyorlar. Ankara'daki merkezde terbiye gören süvari polisler henüz sonra, Türkiye'nin öbür 6 ilinde de görevlerine bitmeme ediyor. Ankara'nın yanı esna İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Kayseri ve Adana Emniyet Müdürlüklerinde de Atlı Polis Grup Amirlikleri fariza yapıyor.

“Atlarımızın ve binicilerimiz dü kademeli öğrenimden geçiyor”

Atlı Polis Grubu Amiri Mahmut Kılınç İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine süvari manşet eğitimleri hesabına meydana getirdiği değerlendirmede, “Atlarımızın ve binicilerimizin dü kademeli eğitimleri vardır. At eğitimleri; terbiye ve tedris kendisine dü evrede gerçekleşmektedir. At eğitimi, atın iş etme işlevini çoğaltmak düşüncesince çelim ve durum donör hareketlerdir. Öğretim ise atların zihnî yapısını geliştirerek, atları meşrut tepke egzersizine alıştırarak, binicisinin vermiş bulunduğu emirlere ön şartsız kendisine uymasını mucip ortak eğitimdir. Ayrıca bunun indinde da personel düşüncesince binicilik eğitimlerimiz vardır. Bununla ait personellerimiz Çevik Kuvvet bünyesinden seçilmektedir. 28 yaşından devir almaması gerekir. Hayvan sevgisi olması lazım. Daha sonradan 4 maaş asliye binicilik eğitimini başarıyla tamamlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Tesislerimiz Avrupa standartlarında, atların fiziksel ve mental kendisine şen yaşayabilecekleri ortak ortama sahip”
Ankara'da arazi bölgeye Atlı Polis Eğitim Merkezi tesislerinin Avrupa standartlarında bulunduğunu kaydeden Atlı Polis Grubu Amir, Kılınç, “Tesislerimiz, Ankara İl Emniyet Müdürümüzün emri ile Avrupa standartlarında, atların fiziksel ve mental kendisine yaşayabilecekleri 40 at kapasiteli ortak bölgeye sahiptir. Toplumsal vakalara karışma bizim esas hedefimizdir. Ama bunun yanı esna karakol hizmetleri de yapmaktayız. Bunun dışında ayak topu müsabakaları ve öbür kültürel faaliyetlerde de atlarımızı kullanıyoruz. Bununla ait bölgede karşılaşabileceğimiz işitsel ve görsel kâffesi öğelerle ait burada çalışıyoruz. Toplumsal vakalarda saldırgan grupları atların fiziksel yapısından yararlanarak, belirleme edilmesinde. Polislerin halkla ilişkilerinin gelişim göstermesi neredeyse nice bölgede atlarımızın müfit bulunduğunu görüyoruz. Milletimiz geleneklerimizin ortak simgesi kendisine görmüş bulunduğu düşüncesince süvari polislerimize ayrı ortak dikkat duymaktadır. Yine Ankara İl Emniyet Müdürümüzün buyrukları doğrultusunda, Eymir Gölü, Kızılay Meydanı, Mogan Gölü ve Millet Bahçesi neredeyse yerlerde atlarımız karakol hizmeti yapmaktadır” halinde konuştu.

“Atlı Polis Grup Amirlikleri, Türkiye'de Ankara engelleme edinmek neredeyse 7 ilde bakım vermekte”

Atlı polisleri içtimai vakalara müdahalenin yanı esna nice ayrımlı bölgede da fariza aldıklarını vurgulayan Kılınç, “Atlı Polis Grup Amirlikleri, Türkiye'de Ankara engelleme edinmek neredeyse 7 ilde bakım vermektedir. Bu illerimizin binici ve at eğitimleri bu merkezde yapıldıktan sonra, arkadaşlarımızın atamaları görevlendirilecekleri illere yapılmaktadır. Burada 4 maaş asliye binicilik eğitimi süresince, dede ahenk sağlama, atı hissetme, dede tahakküm neredeyse vakaları arkadaşlarımız kavradıktan sonra, gelecek binicilik eğitimine intikal yapıyoruz. İleri binicilik eğitimlerinde de; bölgede atlarımızın karşılaşmış bulunduğu görsel ve işitsel öğeleri binicinin emri doğrultusunda atla beraberce o unsurun hesabına tedricen bunu başarıyla tamamlaması gerekiyor. Bunun indinde atlarımızı, at transfer araçları ile görevlerimize nakledebiliyoruz. Törenlerde, esirgeme hizmetlerinde fariza alabiliyoruz” sanarak konuştu.

“Burada esas dede ile binici arasındaki biricik ayırt atların konuşamaması”

Atlı polislerin, atları ile ortada ortak demet oluştuğuna da yer veren Kılınç, “Atlarımızın bakım ve kontrollerini de arkadaşlarımızın kendisi yapıyor. Bunun dışında bizim günce görüm ve klinik kendisine dü kademeli da baytar kontrollerimiz oluyor. Atların devir bakımı ve depar belgesi bakımları vardır. Şöyle değerlendirecek olursak; ortak esas babanın çocuğa hevesi ve sevgisi ile ortak binicinin dede sevgisi ve hevesi benzerdir. Burada esas dede ile binici arasındaki biricik fark; atların konuşamaması, bu nedenden dolayı çevre binicisinin onu güzel gözlemleyip güzel halde bakımını yapması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Utku Şimşek - Derya Yetim - Yunus Özkan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler