USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk mühendisi 'gücü çevirdi' ambargoyu aştı

Türk savunma sanayisi içerisinde hesaplı faaliyetlerle ciddi önemdeki ast meslek ve birimlerin yerlileştirme emekleri çaba kesmeden sürüyor.

Türk mühendisi 'gücü çevirdi' ambargoyu aştı
27-10-2021 12:40
Ankara

Güvenlik güçlerinin gereksinimleri düşüncesince emlak dışından realizasyon edilen askeri taşıt ve ekipmanlara müteveccih devir zamane çıkarılan güçlükler, ilerleyici çağda bu platformlarda makbul madun manzume ve birimlerinin tedarikinde de yaşanıyor. Türk savunma sanayisi şirketleri, bu cins durumların önüne geçebilmek düşüncesince ulusal namına geliştirilen platformlar düşüncesince yerlileştirme emek harcamaları yapıyor.

Tüm elektronik sistemlerde kuvvet yönetimi şişman ehemmiyet taşıyor. Hem enerjinin yönetimi ve bununla beraber enerjinin dönüştürülmesi üzere askeri ve havacılık standartlarına akla yatkın tasarlanan "askeri AC/DC konverterler" (çevirici) kullanılıyor. Anova Ar-Ge Teknolojileri, yürüttüğü çalışmalarla eskiden emlak dışından realizasyon edilen ancak akıbet çağda alınamayan çeviricilerden evcil mahsul ailesi oluşturdu.

Anova Ar-Ge Teknolojileri Elektronik Tasarım Müdürü İbrahim Altunsoy, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, AC/DC çeviricilerin dünyada 2 ana üreticisi olduğunu söyledi.

Fikri iyelik hakları emlak haricinde bulunan mahsulat düşüncesince devir ortamında öneri verilmediğini ve hazırlık sorunları yaşandığını vurgulayan Altunsoy, mahsulat bugün bulunsa caba ilerleyici çağda bulunup bulunamayacağının da belgisiz olduğuna ayraç etti.

Dünyada geçmiş el üretildi

Modüler yapıdaki AC/DC çeviricilerle değişik hareket ve gerginlik seviyeleri düşüncesince analizör üretilebildiğini özetleyen Altunsoy, Türk savunma ve havacılık sanayisinde münteşir namına makbul bu ürünleri ortak süredir gündeme alarak ihya emek harcamaları yaptıklarını anlatım etti.

Üzerinde arazi alacağı platformdaki hususi gereksinimi istikbal etmek düşüncesince 2500 vatlık parçalı AC/DC çeviricileri dünyada geçmiş el ürettiklerini dile getiren Altunsoy, şu ifadeleri kullandı:

"Böylece halihazırdaki üreticilerin üretmediği ortak ürünü gerekseme ilişkin yerlileştirdik. Daha sonradan şimdi ıvır zıvır boyutlu 50, 100, 250, 500 vatlık versiyonları ile evcil ortak mahsul ailesi düşüncesince çalışmamızı genişlettik. 500 vatlık AC/DC çevirici, 10 senedir ortak iklim platformunda kullanılıyordu. Bu ürünün içerisindeki çevirici bundan sonradan hazırlık edilemiyor. Helikopterin tabanca sistemini müdür ortak kuvvet birimi. Bu eğer olmazsa ortam ya silahsız uçacaktı yahut acemi ortak hal üretilmesi gerekiyordu. Bu ürünü de edindiğimiz tecrübeyle çelimsiz müddette ürettik. Yakın vakitte platforma takılacak. 2500 vatlık ürünün teslimatları başladı, 500 vatlık versiyonunun teslimatlarına da bu sene başlayacağız. Yerli AC/DC çeviricilerimizin kalifikasyonu tamamlandı, ortam seviyesindeki testleri de bitmeme ediyor. 2016'da başlamış bulunan ameliyat kararında hem bulunan projelerdeki evcil mahsul ihtiyacını karşılıyoruz bununla beraber evcil mahsul ailesi oluşturduk."

Elektronik sistemlerin bulunduğu değme yerde kuvvet çeviricilere gerekseme bulunduğunu, silah, radar, yönleme sistemlerinin, değme çeşitli bilgisayar, hesaplama, anten birimlerinin bu kuvvet çeviricilerden beslendiğini tamlayan Altunsoy, "DC/DC tarafında da doğacak senenin geçmiş çeyreğinde ürünlerimiz çıkacak. AC/DC bağıl mütekait ortak alan. Üretici sayısı aşırı sınırlı. Kendi ihtiyacımız bulunduğu düşüncesince bunu önceliklendirdik." dedi.

Teslimat süreleri ve maliyetler azaldı

AC/DC çeviriciler emlak dışından kırılmak istendiğinde teslimat sürelerinin 30-40 haftayı bulabildiğine dikkati çekici Altunsoy, evcil mamüllerin teslimat sürenin 4-6 haftayla sınırlanmış bulunduğu söyledi. Kısa müddet ortamında 30 mahsul teyit edeceklerini bildiren Altunsoy, bu sayede plan takvimlerindeki aksamaların da önüne geçileceğini kaydetti.

Teslimat süreleri yanı sıra evcil ürünler ile ehemmiyetli maliyet pozitif yanları da sağlanacağını dile getiren Altunsoy, evcil AC/DC çeviricilerin üçte birisi fiyatla hazırlık edilebildiğini belirtti.

Altunsoy, AC/DC çeviricilerin iklim araçlarının yanı sıra gemi, tahtelbahir kadar kısıtlanmış düzlük bulunan platformlar ve elektrikli raylı nakil araçlarında münteşir namına kullanıldığını bildirdi.

Altunsoy, üreticisi sayısı aşırı sınırlanmış bulunan ürünün ağır dış satım potansiyeli de olduğunun altını çizdi.

Askeri fanda dış satım zamanı

Anova Ar-Ge Teknolojileri benzeyen vakitte askeri gayeli namına en dip makbul fanları da yerlileştirerek mahsul ailesi oluşturdu.

Yerli fanlarla maliyet nısıf yarıya düşerken, 14 değişik fanın arazi almış bulunduğu mahsul ailesi dip dikkat görüyor. Fanlara müteveccih namına dünya ortamında 2 binden ortak tomar bariz ısmarlama bulunuyor. Fanlar düşüncesince emlak dışı görüşmelere de başlandı. Anova, bu sene geçmiş pervane ihracatını gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Yerlileştirilen ortak öbür mahsul elastik kurşun yolu da 15 ülkeye ihraç edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler