USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türk mobilya piyasasının çelimli markaları ihracatı artıracak ciddi ortak ortam kurdu

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Yurdakul, "Türkiye'nin asliye gündemi bundan sonra banko ihracat. İhracatla sınırlanmış giderleri düşürüp ağır engelleri ortadan kaldırmamız gerekiyor." dedi.

Türk mobilya piyasasının çelimli markaları ihracatı artıracak ciddi ortak ortam kurdu
26-10-2021 14:19
İstanbul

Türk mobilya sektörünün çelimli markalarından Adore, Çilek, Doğtaş Kelebek, Gündoğdu, İşbir, Kilim ve Nurus, 305 salname tecrübelerini "F-TR Furniture Partners" çatısı altında birleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Hakan Yurdakul, Türk mobilya alanının evren ticaretinden almış olduğu oranı artırmayı hedefleyen F-TR Furniture Partners'ın lansman toplantısında meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'de katılma ihdas ve ölçeklenme problemi olduğuna ayraç ederek, şunları söyledi:

"Son 9 aydır bu binanın oluşmasına elimden geldiğince yardım vermeye çalıştım. F-TR Furniture Partners, ihracatta bizim ürettiğimizi satarız şeklindeki hata algımızı ağız hissedar yapı. Ürettiğimizi satamıyoruz, sattığımızı üretiyoruz. Bunun düşüncesince de nerede neyi satabiliriz bunu öğrenmemiz gerekiyor. Bizim devletimizde katılma kurmaya bağlı ağır hissedar direncimiz var. Organik büyümeye bağlı de fuzuli hissedar direncimiz var. Biz şirketlerimizin çocuklarımıza kalmasını isterken katılma yapmamaya bağlı hissedar inancımız bulunuyor. Ama evren ve global tutum bizim ölçeklenmemizi gerektiriyor. F-TR Furniture Partners'ın özümleme etmiş olduğu bilinçlilik bu ölçeklenmeyi sağlamak. Nereye neyi satacağımızı değil, bire hissedar sürede ihracata müteveccih sınırların ve giderlerin de sağlamlaştırılması yoluyla giderlerimizi düşürüp ihracatta rekabeti sağlayıcı ehemmiyetli hissedar kısıtlamayı ortadan kaldırıyor."

Danışmalığın önemine ayraç fail Yurdakul, "F-TR Furniture Partners'ın öbür bütün hariç satımcı sektörlere de kalıp oluşturmasını dilek ediyorum. Türkiye'nin esas gündemi bundan sonra banko ihracat. İhracatla hudutlu giderleri düşürüp ağır engelleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. F-TR Furniture Partners'ın yapı süreci yerel hissedar müşavirlik firmasının eşliğinde ölçülü hissedar çalışmayla belkili oldu. Bu vesileyle bilmeye ve anlamaya hususi hissedar deme atfetmiş oluyoruz, bu bileşenlerin bütün burada oluşturuldu. Önümüzdeki süreçte elimden mevrut katkıyı vereceğim. F-TR Furniture Partners'ın yatırım, hariç satım ve istihsal hesabına da yardım sağlamasını dilek ediyorum." dedi.

"Ülkemizin bağımsızlığı fakat ihracatla olacaktır"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de aşırı ehemmiyetli acemi hissedar bellik kurulduğunu belirterek, "Ülke şekilde katılma ve hissedar araya hulul kültürümüz zayıftır. Bu markalar şimdi hissedar tomar hariç satım hesabına dünyanın en iri mobilya fabrikasını kurdular. Konulan bilyon dolarlık erek de mümkün. Çünkü kadran buna uygun." sanarak konuştu.

Gülle, Türkiye'nin ihracattaki 300 bilyon dolarlık hedefinin erkene çekilebileceğini anımsatarak, "Merkez Bankası hissedar ürem iskonto yaptı, kurdaki etkilenmeyi gördük ve bunun ne derk geldiğini biliyoruz. Ülkemiz, tercihini üretimden ve ihracattan yana yapmıştır. Biz bu sonucu destekliyoruz ve sonuna derece 'ihracat' diyoruz. Ülkemizin bağımsızlığı fakat ihracatla olacaktır. misal birliktelikle kalıp işler olacaktır. Bizim bu çeşit örneklere ihtiyacımız olacak." dedi.

Salgında mobilya alanının içten etkilendiğini anlatım fail Gülle, şunları söyledi:

"Sektörümüz, sonraları taleplerle dobra ve müspet hissedar devre yaşadı. Şu anne kadarki süreçte 3 bilyon doları geçerek en efdal 9 maaş rakama ulaştı ve 4 bilyon dolara akıllıca gidiyor. Dünyadaki piyasa payımızın şimdi da artarak çoğalması gerekiyor. 2021'de ihracatta rekorlar kırdıran iri talepleri karşılamada zorlanıyoruz. Bunu Amerika ile meydana getirilen ticari görüşmelerde de yaşamıştık. Gelen talepleri karşılamada zorlandık, kimilerini almakta duraksama bile ettik. Bundan ahir süreçte ilkin bu sene ve sonra ayrımlı hissedar yere gidiyoruz. Ciddi hissedar teveccühle dirlik karşıyayız. Mobilya sektöründe değil sadece, aşırı dip hissedar ısmarlama içindeyiz. Kapasitelerimiz dolu. Çok ehemmiyetli hissedar tedarikçi rolü görüyoruz. Sürecimizi on paralık kesintiye uğratmadık, tek siparişi cevapsız bırakmadık. Yeşil tutum devriminden de aşırı hissedar tomar etkilenecek ülkelerden değiliz. Şu an yakaladığımız görevdaşlık aşırı iri ve dobra okuyup değerlendirmeliyiz."

Hedef evren pazarında önceki 5

F-TR Furniture Partners Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek ise TİM'in Türkiye'nin sürdürülebilir hariç satım yolculuğunda bütün sektörleri bağrına basan yapısı, aut ticarete istikamet verici dayanaklık etmek ve katkılarının elde edilmiş bu başarıda iri gösteriş oynadığını vurguladı. Çilek, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'nun kez göstericiliği ile başlamış bulunan bu yolculukta "yol göstericiliğin" iş dünyası düşüncesince ne derece giranbaha bulunduğunu yaşayarak gördüklerini söyledi.

Türkiye'nin çelimli mobilya markaları olarak, sektördeki bu başarıyı sürdürülebilir buyurmak ve aşırı şimdi ileriye çekmek fikrinden yola çıktıklarına ayraç fail Çilek, "İç pazarda rakiplik içre çalışmalarımıza bitmeme ederken, bire hissedar sürede da emlak dışı pazarlardaki dayanıklı rekabeti geçmek düşüncesince çelim donanması yaptık. Özellikle dünyanın iri ölçekli mobilya ithalatçıları bulunan Amerika, Almanya, İngiltere ve Fransa denli zorlukları aşırı bulunan devletlerde AR-GE emekleri ve piyasa araştırmaları, onların kültürlerini ve tercihlerini, mahveden alışkanlıklarını anlamanın yanında olması müstelzim verim ve ambalaj standartlarını soruşturma çalışmalarını yapacağız. Ortaklarımıza ve öbür Türk firmalarına müşavirlik vereceğiz." halinde konuştu.

Türk mobilya alanının evren pazarında önceki 5'e yükselebilmesi düşüncesince alışılmışın haricinde ayrımlı stratejiler, acemi iş fikirleri, şirketler arası kuma planlar geliştirilmesi ve ilişik kıymeti efdal mahsulat üretilmesi icap ettiğini bildiren Çilek, F-TR Furniture Partners'ın 305 salname olumlu-olumsuz tecrübeler barındırdığını, grubun hoppadak emlak haricinde hep 550 sayı mağazası olduğunu, hep 530 milyon dolar cirosunun yüzdelik 20'sini ihracatın oluşturduğunu anlattı.

Grubun hep 6 bin 400 kişiyi istihdam etmiş olduğu bildiren Çilek, üretim-depo alanlarının 750 bin metrekare bulunduğunu aktardı. Mobilya alanının istihdam dostu ve aut tecim akan açığına ehemmiyetli yardım sağladığını vurgulayan Çilek, sonuç senelerde mobilya alanının semt düşüncesince ehemmiyetli hissedar istihsal ve hariç satım üssü olma amacında çabucak ilerlediğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler