USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Türk Konseyi içerisinde Başsavcılar Şurası oluşturuldu

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) organ devletlerin başsavcılarının önce toplantısı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı.

Türk Konseyi içerisinde Başsavcılar Şurası oluşturuldu
01-11-2021 11:30
01-11-2021 11:30
Bakü

Azerbaycan Başsavcısı Kamran Aliyev'in ev sahipliğinde planlı toplantıya Kırgızistan Başsavcısı Kurmankul Zuluşev, Özbekistan Başsavcısı Niqmatilla Yuldoşev, Kazakistan Başsavcı Yardımcısı Berik Asılov ve Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Mirvohid Azimov katıldı. Toplantıya Türkiye'den Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin katılma etti.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderilmiş olduğu videoteyp ileti gösterildi, Azerbaycan Başsavcısı Aliyev, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in mesajını okudu.

Toplantı ondan sonra Türk Konseyi içerisinde Başsavcılar Şurasının yapı vesikası imzalandı. Belgeye Türkiye hesabına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin imza attı.

Şahin, matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada, Türk Konseyi'nin nice bölgede teşrikimesai gerçekleştirdiğini, bunun sakatlık sahasının olmamasının iri nakıs olacağını kaydetti.

Başsavcılıkların yargının ehemmiyetli birlikte tarafını oluşturduğunu tamlayan Şahin, "Biz bu oluşumu kurmakla Türk Konseyi'nin hâlâ çelimli duruma gelmesinin önünü açmış oluyoruz. Artık sakatlık ayağı hazırlanmış oldu. Bundan sonradan öbür bölgelerde da iş birliğini geliştirerek Türk Konseyi dünyada yalan sahibi kuruluşlardan birisi biçimine gelecektir." dedi.

Karabağ cenginde Ermenistan'ın Azerbaycan çıplak yerleşme birimlerine gerçekleştirdiği saldırılardan da bahseden Şahin, "Azerbaycan Uluslararası Mahkemeye sorun da açtı bu konuda. Azerbaycan'ın kazanacağına inanıyorum. Türkiye şekilde da tığ bu mevzuda Azerbaycan'a herhangi birlikte çeşitli desteği, katkısı hazırlamaya bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan videoteyp ileti gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Başsavcılar Şurası'nın evvel toplantısına gönderilmiş olduğu videoteyp mesajında, Türk Konseyi'nin dünkü katılımlarla enerjisini artırdığını belirterek Konsey'in lehçe birlikte teşrikimesai formatından çıkıp arsıulusal birlikte yapıya kavuştuğunu tabir etti.

Türk Konseyi ile teşrikimesai gerçekleştirmek ve Konsey'e rasıt peyda etmek isteğini dile getiren devletlerin sayısının gün günden çoğaldığına dikkati çekici Erdoğan, "Ülkelerimiz birlikte yandan baş döndürücü uluslu platformlarda vatandaşlarının adalet ve kendilerini savunurken öbür taftan da Türk dünyasını birlikte araya getiren yegane örgüt bulunan Türk Keneşi de dayanışmasını güçlendiriyor. Özellikle akıbet senelerde tanık olduğumuz olaylar ticaretten ulaşıma, savunmadan sağlığa derece herhangi birlikte bölgede dünkü teşrikimesai yollarını geliştirmemizin bizim düşüncesince birlikte ihtiyaçtan mavera ıztırar oluğunu göstermiştir." sanarak konuştu.

Kısa müddet evvela İstanbul'da olgun adların katılımıyla Türk Konseyi Medya Forumu'nun düzenlendiğini hatırlatan Erdoğan, "Forum kapsamında meydana getirilen tartışmalarla haberleşme konusu için çelimli ve cılız yanlarımızı belirleme ika olanağı bulduk. Ülkelerimizi amaç düzlük dezenformasyon ile mücadelede ilişik birimlerimizin etkinliğini artıracak nazik kararlar aldık." dedi.

Medya Forumu'nun hoppadak akabinde zaman de Bakü'de Türk Konseyi Başsavcılar Şurası'nın yaşama geçirilmesinin muhik gururunu yaşadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Terörizm, kesintili göç, münteha aşan taksirat üzere bizi ve vatandaşlarımızı aracısız etkileyen tehditlerin arttığı birlikte devirde sakatlık organlarımızın dünkü diyalog zeminlerini oluşturmalarına iri ehemmiyet veriyoruz. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız arasındaki deneme ve bilim paylaşımını artıracak, iletişimi ve iş birliğinin baş döndürücü hâlâ çalışan duruma getirecek bu zamanı adımın bizi hedeflerimize hâlâ da yaklaştıracağına inanıyoruz. Bu düşüncelerle Türk Konseyi Başsavcılar Şurası'nın faydalı olmasını diliyor, Türk dünyasındaki kardeşlerime mutluluk, bol bolamat ve sağlık dilek ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler