USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Kızılayın 'Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi' başladı

Türk Kızılay ev sahipliği ve Kızılay Akademi ile Lojistik Derneği iş donanmasında "İnsani Yardım Lojistiği: Yeni Normal ve Yenilikçi Yaklaşımlar" temasıyla meydana gelen "Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi" başladı.

Türk Kızılayın 'Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi' başladı
09-02-2022 14:13
İstanbul

Ataşehir'deki müşterek otelde Kızılay Lojistik sponsorluğunda planlı kongrenin açılışında mütekellim Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 150 yılı fazla süredir sağlık taşıdıklarını ve bu iyiliği gereksinimi olana ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Faaliyetlerinin de bu iyiliği toplamak, bunu müşterek yerden müşterek yere çekmek ve dört başı mamur bu süreçleri orantılı ölçü şartlarda, en faziletkâr kalitede, en az maliyette yapmak bulunduğunu özetleyen Kınık, Kızılayın tarihî sürecinden ve bugünkü faaliyetlerinden bahsetti.

Kınık, kongrede verilen bildiriler ve buradaki yemeni masa toplantılarında ortaya çıkma fikirlerin kitaplaştırılarak arsıulusal sektörlerin istifadesine sunulacağını dile getirdi.

Kurum yerine 150 senedir sağlık taşıdıklarını tamlayan Kınık, "Bunu güncelleyerek hazırlamaya çalışıyoruz. Optimum istif seviyeleriyle mergup malı, mergup kalitede, mergup yerde, gerekseme mahsus anda en akıllıca maliyetle bulundurmaya mücahede ediyoruz. Kızılay Lojistik yerine dört başı mamur süreçlerimizi Kızılayın başka işlerinde bulunduğu kabilinden dijitalleştirdik. Bu sene yaşamına başlamış olacak Kızılay AR-GE ve Bilgi Teknolojileri şirketimiz marifetiyle geri misyon sektörüne müteveccih de aşırı ehemmiyetli sayısal analizör sunuyoruz." dedi.

"İnsani iane modellerindeki değişimleri izlem ediyoruz"

Kovid sürecinde perişan sektöründe de aşırı iri müşterek çoğalma gerçekleştiğine yer veren Kınık, müşterek yandan malların iri parçalar biçiminde yolculuk ettiğini, müşterek yandan tedarikin ıvır zıvır parçalar biçiminde gerekseme sahibinin ayağına geldiğini anlattı.

Kerem Kınık, facia ve insancasına iane sektöründe de durumun ayrımsız bulunduğunu belirterek şu biçimde bitmeme etti:

"Dolayısıyla zaman toptan manada huy kaynaklı afetlerin, emlak değişikliklerinin vurduğu sağlam aşırı coğrafya yenilikçi geri misyon yaklaşımları eğer olmazsa hayatlarını sürdüremeyecekler. Bugün, erişimi çetince bulunan coğrafyalara, denize çıkışı sıfır ülkelere, ıvır zıvır ada ülkelerine, arbede bölgelerine insancasına iane ulaştırmak, facia müdahalesi yapmak aşırı ehemmiyetli müşterek çözüm almıştır. İnovatif analizör eğer olmazsa bu sürdürülebilir değildir. Bugün dünyada insancasına iane modellerinde de tebeddülat yalan konusu. Bunları izlem ediyoruz."

Lojistik ve facia insancasına katkısı sahasının gerekseme duyduğu süreçlerin iyileştirilmesi noktasında bilgelik ve bilginin kösemenlik edeceğini tabir fail Kınık, bilginin boyut değişik ıssız "big data" denilen iri data yönetiminin uygulanması icap ettiğini ve bileşimli zekanın bu sektörde kullanılmasının mecburi bulunduğunu dile getirdi.

"Her güneş Türkiye'nin 300 noktasından 10 bin yöresinde kanı alıyoruz"

Kınık konuşmasına şu biçimde sürdürdü:

"Robotik teknolojiler, drone teknolojileri, dört başı mamur süreçlerin dijitalleştirildiği sayısal tahavvül süreçleri, blokchain kabilinden dört başı mamur bu süreçler çevik, yalın, yeşil, insancasına geri misyon düşüncesince eğer olmazsa olmazlarımızdır. Kızılay Lojistik AŞ müşterek yandan bu vizyonla geri misyon sektörüne bedel katarken başka yandan Kızılayın hayri faaliyetlerine akar meydana getirmeye bitmeme ediyor. Sağlık lojistiği noktasında ilkin kan hizmetleri, antipatik zincir, aşılama taşınması, kan hizmetlerinin tedariki noktasındaki süreçlerimizi bu manada markalaştırarak dünyaya ihraç etmeye çalışıyoruz. Her güneş Türkiye'nin 300 noktasından 10 bin yöresinde kanı alıyoruz. Dört noktasına getiriyoruz. Daha sonradan 24 sayaç arasında 1564 noktasına yeniden dağıtıyoruz. Bu muamele on paralık boyuna bitmeme ediyor. Bu iri ameliyat gerisinde iri müşterek tecrübe, iri müşterek sığa gerektiriyor."

Kerem Kınık, kongrenin gerçekleşmesinde alın teri dökenlere teşekkürname etti.

Afet geri misyon merkezleri afetlere verilen artan rastgele yere karışma ediyor

Yoğun kar yağışının arkası sıra yalıtım kesintisi yaşanmış bulunan Isparta'daki icraat nedeniyle kongreye katılamayan AFAD Başkanı Yunus Sezer videoteyp ileti gönderdi.

Sezer, mesajında, Türkiye'de 34 bin 593 heyelan, 4 bin 790 kayaç düşmesi, 877 çığ ve 604 obruğun kaydedildiğini, rastgele sene sayı farkı 25 bine benzeyen depremin meydana geldiğini aktardı.

Dünya genelinde yaşanmış bulunan afet, kitlesel huruç ve insancasına krizlerin iane faaliyetlerine mahsus gereksinimi rastgele güzeşte güneş elan da artırdığına ayraç fail Sezer, yardımların ulaştırılabilmesiyle çalışan talep, tedbir ve geri misyon planlamanın yakından merakı bulunduğunu söyledi.

Afet sonrası ve insancasına yardımların ulaştırılmasında Türkiye'de dip müşterek emek vermek ortaya konulduğuna yer veren Sezer, Bangladeş'ten Yemen'e, Afganistan'dan Filistin ve Suriye'ye derece nerede gerekseme var ise oraya gidildiğini aktardı. Sezer, Filistin ve Somali'ye bitirdikleri kabilinden binlerce titrem yardımları bahir yoluyla, çaba mucip yardımları kargo uçaklarıyla ve esmer yolunun çıtırbom kalmış bulunduğu yardımları şimendifer eliyle ulaştırdıklarını tabir etti.

Yunus Sezer, insancasına lojistiğin AFAD yerine paydaşlarıyla baş başa yoğunlaştırdıkları alanlardan bir tanesi bulunduğunu belirterek şu biçimde bitmeme etti:

"Öncelikli yerine facia lojistiği düşüncesince emlak süresince çalışıyoruz. AFAD yerine Türkiye Afet Lojistik Ağı'nı dizgesel biçimde 2013'te meydana getirmeye başladık. Türkiye facia karışma planı ile Türkiye'de 15 geri misyon meydan belirledik. İlleri birbirine dayanak noktası olacak biçimde gruplandırdık. Bölgeleri, facia ve türleri, verilen kalma sıklığı, sayı farkı salname hasar verebilirlik oranı, erişim ve kişi niteliklerini hesaplayarak belirledik. AFAD mühendislerimiz, AFAD lojistiğinde dünyada evvel bulunan müşterek manken ortaya koydular. Modelin idare yazılımı da evcil pınar ve ulusal imkanlarla Türkiye'de geliştirildi. Bu modelle lehçe 27 facia geri misyon merkezi mensur edilerek hizmete alındı."

Afet daha sonra müstelzim çadır, battaniye, döşek ve aş damı setlerinin konteynerler arasında anbean gönderme edilmeye amade biçimde 365 güneş 7/24 facia geri misyon merkezlerinde bulunduğunu özetleyen Sezer şu biçimde konuştu:

"Afet geri misyon merkezleri, facia anında, gereksinimlerin akilane zamanda, akilane miktarda, akilane biçimde karşılanmasını sağlıyor. Merkezlerdeki konteynerleri, içerisindeki envanterleri ve materyallerin verilen kalmış bulunduğu ısı ve nemi, çeken vasıtaların konumunu 7/24 izlem edebiliyoruz. Afet geri misyon merkezleri bekâr Türkiye'ye misyon etmiyor ayrımsız sürede coğrafyasındaki afetlere verilen artan rastgele yere müdahalede bulunabiliyoruz. Küresel kan dolaşımı sertifikasına cemaat facia konteynerleri, dünyanın neresinde müşterek facia olursa kara, deniz, emlak ve güçlü eliyle oraya çabucak ulaştırılabilir."

Kongrede insancasına iane lojistiği ve tedbir zincirindeki gelişmeler ele alınacak

Kızılay Akademi ile Lojistik Derneği (LODER) Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş da, geri misyon hizmetlerine bağlı çelimsiz müşterek görüşme yaptı.

Konuşmaların arkası sıra Kınık'a, Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic kabilinden "teşekkür belgesi", Hırvatistan Kızılhaç Başkanı Robert Markt kabilinden da armağan ikram edildi.

Açılış oturumunun arkası sıra panellerle bitmeme fail kurultay 11 Şubat'ta sona erecek. İnsani iane lojistiği ve tedbir zinciri alanlarındaki akıbet gelişmelerin ele alınacağı kurultay çerçevesinde yetişek seminerleri, danışma ve paneller, ilmî araştırı sonuçlarının sunulacağı çalıştay oturumları, insancasına iane lojistiğinde yaşanmış bulunan problemlerin tartışılacağı mihrak ekip toplantıları ve insancasına iane faaliyetlerinin yürütülmüş bulunduğu sahalarda beceri inceleme, yolculuk ve ziyaretler gerçekleştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler