USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Tunus'un ilk sağlık radyosu 'Hayat FM' müstevli devrinde imge oldu

Tunus'ta dünkü sima koronavirüs salgını sonrası halkı sağlık hikayelerinde haberdar etmek ve farkındalığı tasarruf etmek hedefiyle kurulan "Hayat FM" yayınlarıyla iri nazarıitibar görürken, telkih oranlarının artmasında da ehemmiyetli gösteriş oynadı.

Tunus'un ilk sağlık radyosu 'Hayat FM' müstevli devrinde imge oldu
02-12-2021 13:46
Tunis

"Hayat FM", Kayravanlı hekim Muhammed Livan'ın ön fut olmasıyla Şubat 2021'de yaşama geçirildi.

Sağlıkla alakalı sav ve programların yayınlandığı radyo, giderek evcil ve millî kurda sağlık eğitimini de içten etkileyen iddialı müşterek iletişim araçları kurumuna dönüştü.

Tunus'ta, Hayat FM sebebiyle sağlık dair yarayışlı ilmî bilgiler ve sosyal bilincin artmasına ulama sağlayıcı duyum hâlâ aşkın kişiye ulaştı.

Salgın sürecinde halkı bilgilendirmeye, Kovid-19'la uğraş prosedürlerine uymaya ve aşının önemine bağlı yayınlarıyla ön plana çıkan Hayat FM, ahali sağlığının korunmasında ehemmiyetli ulama sağladı.

"Hayalimizdeki radyo fikrini yaşama geçirdik"

Radyonun sav spikeri Sümeyye Hamdi, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, "Benim düşüncesince müşterek düş bulunan Hayat FM projesi, Bağımsız Görsel ve İşitsel İletişim Yüksek Kurulu (HAICA) çeşidinden onaylandıktan sonradan çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Radyo fikrimiz, ekipmanları almaya başlamamız ve geri hizmet çalışmalarımız sonucunda adım adım esas açıdan yaşama geçmeye başladı. Bu şekilde, hayalimizdeki radyo fikrini yaşama geçirmiş olduk." diyerek konuştu.

Tunus Gazetecilik Yüksekokulundan izinli bulunan Hamdi, "Haber departmanının editoryal çizgisi, total müşterek yaklaşımla sağlık ile alakalı içerikler meydana getirmeye yönelik. Haber bültenleri, muhteva ve yoğunluğa uyarınca sabahtan akşama denli altı değişik saatte sunulmakta." dedi.

Memleketi Kayravan'a yerleşmeden evvel nice iletişim araçları kuruluşunda çalıştığını tamlayan Hamdi, şunları kaydetti:

"Ekip olarak, müspet ve müşterek gayesi olan, seyirciler düşüncesince nafi olduğuna inandığımız sağlık ile alakalı gelişmeleri araştırıyoruz. Haber ve iletişim araçları içeriği, neşriyat yerleşmiş gözetiminde, radyonun adalet ve bitaraflık vizyonuna makul adına akıbet vaziyetini alıyor."

"Hayat boyu kullanılacak bulunan detayları aktarıyoruz"

Hayat FM Genel Müdürü Dr. Muhammed Livan ise radyonun hedefini, "İnsanların yaşamları süresince faydalanacakları ve gerekseme duyacakları detayları haberleştirerek onlara ulaştırmak." halinde özetledi.

Dinleyicilere günce yaşamda işlerine yarayacak yarayışlı bilgiler verebilmek düşüncesince neşriyat yaptıklarını vurgulayan Livan, "Bilimsel yaklaşımla, ayrışık sağlık sahalarında uzmanlaşmış konuklarımız vasıtasıyla akıllıcasına ve yarayışlı detayları ulaştırmanın yanında sağlık ile alakalı hata detayları de kazanmak en iri önceliklerimiz arasında." diyerek konuştu.

Birçok millî ve arsıulusal kurumdan iane aldıklarını tamlayan Livan, şunları söyledi:

"Profesyonel gazetecilerimiz çeşidinden meydana gelen ölçün bilim alma ve araştırı etabından sonradan akıllıcasına ve güvenli bulduğumuz detayları haberleştiriyoruz. Özellikle sağlık dalında yaptığımız haberlerin kaynaklarının güvenli ve işin ehli olmaları gerekiyor, bundan dolayı Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF ve Birleşmiş Milletlerin yanında kamuya ilgilendiren millî kurumların onayladığı detayları paylaşıyoruz."

Hayat FM yayına başladıktan sonradan Kayravan'da telkih oranları arttı

Aynı sürede Kayravan Tıp Derneği Başkanı da bulunan Livan, "Radyomuzun Kayravan'da olması nedeniyle bu şehirde ehemmiyetli müşterek dinleyici kitlesine ulaştık. Salgın periyodunun başlangıcında Kayravan'da döllenme payı bağan seviyelerde kaldı. Fakat radyomuzun neşriyat dünyasına başlaması ve yaptığımız yayınlarla kentteki döllenme payı faziletkâr seviyelere ulaştı." ifadelerini kullandı.

Hayat FM'in yapılış öyküsünü ise Livan, şu şekilde anlattı:

"Sağlık radyosu fikrimiz 2009 yılına dayanmakta. Bölgede çalışkanlık yayınlayan Tıp Derneğinin sempozyumlarında ve planlı sağlık etkinliklerinde bu fikrimizi dile getirdik. Özellikle 2009 senesinde Kayravan'ın 'İslam Kültür Başkenti' seçilmesi vesilesiyle hâlâ serbest kitlelerle bu fikrimizi paylaşma olanağı bulduk. Salgın sürecinde sağlık dalında yaşanmış bulunan zorlukların artarak çoğalması Haziran 2020'de radyo fikrini yaşama geçirmemize punt oldu. Sağlık dalında yaşanmış bulunan bilim eksikliklerini yaptığımız yayınlarla gidermeye çalıştık."

Radyoda musiki yayını da yaptıklarını aktaran Livan, "Sağlık gelişmeleri ile devlet aksettirmek istiyoruz. Radyomuzda seçilen müzikler de ilmî müşterek yaklaşımla psikologlar çeşidinden belirleniyor. Terapi gayeli müziklerimiz Hayat FM'e has." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler