USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Şeker: Dünyada enerjinin sağlandığı dayanıklı aşırı kabak konu kaba tüketiliyor

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Şeker, dünyada enerjinin sağlandığı sert aşırı incelmemiş maddeyi kaba tükettiklerini belirterek, "Toplumsal bakışla, paylaşarak ve danışarak egoist yapılmaksızın bunların israfını önleyebiliriz" dedi.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Şeker: Dünyada enerjinin sağlandığı dayanıklı aşırı kabak konu kaba tüketiliyor
26-02-2022 19:19
Ankara

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca planlı İklim Şurasına bağlı AA muhabirine yorum özne Şuranın Bilim ve Teknoloji Komisyonu Yuvarlak Masa Toplantısı Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Şeker, katıksız kaynakların bozulması, hava değişimleri az daha problemlerin birlikte süredir gündemde olduğunu, akademisyenlerin bu mevzulara dikkati çektiğini anlatım etti.

Kapitalist meslek ortamında ağırbaşlı birlikte rakiplik yaşandığını, katıksız kaynaklar üstünden dizi üretimlerin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi hedeflenirken, çevreye hissiz halde davranıldığını tamlayan Şeker, bunun faturasını doğacak nesillerin karşılayacağını kaydetti.

Şeker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris İklim Anlaşmas'ını imzalamasının arkası esna Bakanlığın İklim Şurası'nı yapmasının altın bulunduğunu belirtti.

"Gelecekte ülkemizin henüz gönençli birlikte düzeyde, rekabetini de arsıulusal bölgede engellemeyecek toy teknolojilere imza atarak, camianın zenginlik düzeyini artırdığı, şuurlu topluma akilane değerlendirmek düşüncesince İklim Şurası nice başlıkta mecmu oldu" diyen Şeker, bilgi ve uygulayım bilimi komisyonu ve değirmi masa toplantısında 2050'ye derece neler yapılması gerektiği, dünyanın neleri istem ettiği, neleri karşılayabildiği mevzularını ele aldıklarını söyledi.

Komisyon dokümanlarının Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın başkanlığında akıbet halinin verildiğini tamlayan Şeker, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bilgi insanlarının emek harcamaları ile hava konusu gündemde olacak. Başka evren yok. Dünyamızın yaşanabilir olması bizler ve doğacak torunlar düşüncesince baş döndürücü önemli. Hepimiz zenginlik düzeyimizin artmasını istiyoruz fakat bunun düşüncesince henüz metin yollar kurgulamamız gerekiyor. Bu mevzuda ürünler var. Daha az zararlı, güvenilir alanlara envestisman gerçekleştirmek gerekiyor. Bu da Ar-Ge ve ilmî çalışmaların düzenlenmesi demek. İnsan gücünün de henüz kalifiye duruma gelmesi birlikte gereklilik. Yetkinlik ve sürücü belgesi üzerinde beşeri sermayemizin güçlendirilmesi gerekiyor. Bu mevzuları konuştuk görüşmede ele aldık."

Şurada bileşimli zekadan seçenek enerjilere dayanıklı baş döndürücü bap ele alındı

Prof. Dr. Şeker, komisyonda bileşimli zekadan seçenek enerjilere, enerjiyi depolamadan ve kullanımına, israfı önleme ile camianın bilinçlendirilmesinin yanında kaynağın en doğurgan halde kullanılmasının ele alındığını söyledi.

"Dünyada enerjiyi sağladığımız dayanıklı baş döndürücü kaba maddeyi, özellikle su kaynakları ve biyokimya kazanmak az daha dayanıklı baş döndürücü şeyi baş döndürücü kaba tüketiyoruz. Toplumsal bakışla, paylaşarak ve danışarak egoist yapılmaksızın bunların israfını önleyebiliriz." değerlendirmesinde mevcut Şeker, site yaşamının kentsel dönüşümün insanı az buçuk değiştirdiğini, insanın enerjiyi birlikte tomar kullanan birlikte varlığa dönüştüğünü anlatım etti.

Prof. Dr. Şeker, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Toplumun kültürel namına değişimi, erke maliyeti ve israfını kalık oluyor. Kendimize gelip, insanı değerlerimizle bu arada her insanın birbirine hürmet gösterdiği, el birliği ortamında yer aldığı birlikte ortamda yaşamamız gerekiyor. Bu da fakat elektriklerimiz kesilmeden, suyumuz tükenmeden şuurlu birlikte toplumla mümkün."

TÜBA'dan orman yangınlarına müteveccih multidisipliner karşı eser

Prof. Dr. Şeker, TÜBA'nın ensesi kalın bilimsel nitelikli personel ve bilimsel nitelikli deposu olduğunu, üyeleri ve emek vermek gruplarında değerlendirdikleri organ sıfır dair olgun bireyleri birlikte araya getirerek kitap çıkardıklarını söyledi.

Türkiye'de hava değişikliği meydana mevrut müsilaj ve orman yangınlarına bağlı dü kitap çıkardıklarını özetleyen Şeker, "Marmara'da müsilajın sebepleri ve hal yollarını arkadaşlarımız çalışarak, literatüre kitabı kazandırdı. Cumhurbaşkanımızın kurmuş yer aldığı müsilaj fevk dozaj bilgi oturmuş kabilinden da kitap değerlendirildi." dedi.

Prof. Dr. Taşkın Kavzaoğlu'nun editörlüğünde dü ay evvela hayattaki önceki ve akıbet devirde çıkan orman yangınları, bileşimli zeka ile yangınların önlenebilmesine bağlı dayanıklı baş döndürücü makaleye birlikte araya getirdikleri "orman yangınları"na müteveccih yapıtı yayınladıklarını tamlayan Şeker, "Orman Genel Müdürlüğü ile de çalıştık. Bu kitap bölgede orman yangınları üzerinde multidisipliner etkin karşı kitap oldu. Ekonomistten malzemeciye, mekân mühendisinden orman mühendisine derece dayanıklı baş döndürücü bireyin katkıda bulunmuş yer aldığı birlikte çalışma." değerlendirmesinde bulundu.

TÜBA'nın yöntem yapıcılara ve uygulayıcılara meslek arasında önerileri ve ikazları ika az daha birlikte görevleri bulunduğunu tamlayan Şeker, cumhurbaşkanlığına, bakanlıklara ve üniversitelere ehemmiyetli mevzularda raporlamalar yaptıklarını da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler