USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TRT Balkan Dijital Haber Platformu, yayına başladı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) dünkü sayısal salık platformu TRT Balkan, semt halkını ve alanı ait mevzulara toptan ölçekte toprak ödeme hedefiyle neşriyat dünyasına başladı.

TRT Balkan Dijital Haber Platformu, yayına başladı
16-06-2022 01:03
Ankara

Grand Ankara Oteli'nde planlı TRT Balkan'ın lansman toplantısında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı mülakat yaptı.

TBMM Başkanı Şentop, Balkanlar'daki 7 ülkeye, 5 dilde ulaşacak TRT Balkan'ın yayınlarının faydalı olmasını diledi.

TBMM Başkanı Şentop: Balkanlarla birlik mirasımızı, iletişim araçları ve eğitimle geleceğe taşımak, ideallerin en ulvisidir İletişim Başkanı Altun: TRT Balkan, insanoğlu odaklı neşriyat çizgisiyle diyalekt ve global barışa ulama sağlayacak TRT Genel Müdürü Sobacı: TRT Balkan, birbirinden değişik etiket ve kültürlerin buluşmasına okazyon olacak

Türkiye ve Balkanlar'ın eş mirasını, iletişim araçları ve eğitimle geleceğe taşımanın, kendileri düşüncesince mefkûre ve ideallerin en ulvisi bulunduğunu vurgulayan Şentop, "Balkanlar'daki Türk ve Müslüman kardeşlerimizle pedagoji bilimi kurumlarımız ve TRT Balkan sayesinde, etraflı bağlarımızı henüz da pekiştireceğiz inşallah." dedi.

Şentop, ilkin TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı iktisap etmek üzere, TRT Balkan'ı neşriyat yaşamına hazırlayan etraflı TRT çalışanlarına şükranlarını sunarak, "Dünyada ve vatanımızda meydana mevrut vakaları doğru, çabuk ve yansız yerine ulaştıran TRT camiasını kutlama ediyor, çalışmalarının ayrımsız biçim az daha bitmeme etmesini diliyorum. Yapılması planlanan etraflı programların Anadolu ve Rumeli coğrafyasının iyi insanlarını mutlu edeceğine inanıyorum. TRT Balkan'a uzun, hayırlı, doğurgan ve akıcı birlik dirim diliyorum." ifadelerini kullandı.

"TRT Balkan, diyalekt ve global barışa ve istikrara ulama sağlayacak"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, TRT Balkan'a derinliğine soluklu ve kandırıcı birlik neşriyat yaşamı dileyerek, "Ben inanıyorum ki TRT Balkan da gene Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin arsıulusal bölgede yürüttüğü doğruluk mücadelesinde ehemmiyetli birlik gösteriş üstlenecek ve bu doğruluk mücadelesinin Balkan coğrafyasında hamal unsurlarından bir tanesi olacak ve gene inanıyorum ki TRT Balkan, Balkan coğrafyasının arsıulusal alandaki çelimli sesi olacak.” dedi.

TRT Balkan'ın, semt gerçeklerini aut güçlerin değil semt aktörlerinin ağzından, bakış açısından etraflı dünyaya aktaracağını tabir fail Altun, "TRT Balkan, bölgenin etnik, dini, kültürel zenginliğini yansıtacak. TRT Balkan, insanoğlu odaklı neşriyat çizgisiyle diyalekt ve global barışa ve istikrara ulama sağlayacak. Elbette TRT Balkan, ülkemizin tezlerini, ülkemizin mücadelesini, asıl arayışını Balkan coğrafyasına en akla yatkın şekilde, en tam biçimde anlatacak, aktaracak." değerlendirmesinde bulundu.

"Vicdanları harekete nâkil birlik ahenk olma önünde ilerleyecek"

TRT Genel Müdürü Sobacı da dünyanın sert baş döndürücü dalında değişik dillerde gerçekleştirdikleri platformlara, TRT Balkan'ı da eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, şu biçimde bitmeme etti:

"Balkanlar'da, iletişim araçları rekabeti enikonu çetrefilli birlik yapıda. Üstelik kişmiri yaymaca faaliyetlerinin açık biçimde hissedildiği, hunriz yıldırı örgütü FETÖ kabil yapıların ağırlık piyasası yapmaya çalışmış olduğu birlik mefruşat lakırtı konusu. Belli çivi iletişim araçları müesseselerinin yandaş çav ve mazruf ürettiği, semt halkını dezenformasyonla ağırlık altında tutmaya çalışmış olduğu bölgede, baş döndürücü girişken birlik sayısal çav platformunu kurarak bu sisteme itiraz ediyoruz."

TRT Balkan'ın katılımcı, yansız ve baş döndürücü ünlü haberciliğin deposu yerine Balkan medyasına acemi ve çelimli birlik ahenk getireceğini kail Sobacı, "TRT Balkan, insanlığın vicdanıyla bütünleşen söylemleri kamuoyuyla paylaşarak, birbirinden değişik etiket ve kültürlerin, eş ahlaki ve vicdani değerlerde buluşmasına okazyon olacak. Kanlı savaşların ve çatışmaların yaşandığı Balkanlar'da, arsıulusal ve evcil topluma, vicdanları harekete nâkil birlik ahenk olma önünde ilerleyecek." diyerek konuştu.

30 milyonu fazla birlik kesime seslenme edecek

Bölge halkını ve alanı ait mevzulara global ölçekte toprak ödeme hedefiyle neşriyat yaşamına başlamış olan acemi sayısal çav platformu TRT Balkan, Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça dillerinde neşriyat yapacak.

TRT Balkan, diyalekt dilleri mütekellim 30 milyonu fazla kesime seslenme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler